Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανός ΥΠΕΞ: Δεν έχει νόημα να προσπαθούμε να καταλάβουμε τον Τραμπ

Γερμανός ΥΠΕΞ: Δεν έχει νόημα να προσπαθούμε να καταλάβουμε τον Τραμπ

Ο Μάας παραχώρησε συνέντευξη στην Corriere della Sera πριν από τη συνάντηση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ με τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε

Δεν έχει νόημα οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στη Δύση να προσπαθούν να καταλάβουν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

Ο Μάας έκανε το σχόλιο αυτό ερωτηθείς από την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera σχετικά με την απροσδόκητη απόφαση του Τραμπ να αποκηρύξει το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) του Καναδά, καταπλήσσοντας τους εταίρους του, καθώς νωρίτερα το ενέκρινε.

«Ειλικρινά, δεν είμαι σίγουρος ότι πρέπει να καταβάλλουμε προσπάθεια για να καταλάβουμε τι κάνει ο Τραμπ, ή τι κάνουν άλλοι. Αυτό που είναι το κλειδί είναι να αντλούμε σωστά συμπεράσματα», είπε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

«Αυτό ισχύει όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά για ολόκληρη τη Δύση, συμπεριλαμβανομένης της Ατλαντικής Συμμαχίας. Δεν θα έλεγα πως η Δύση δεν υφίσταται πλέον, αλλά μάλλον πως ακολουθεί διαφορετικούς κανόνες», συνέχισε ο Μάας.

«Ορισμένα πράγματα που θεωρούσαμε στο παρελθόν δεδομένα -ιδίως ότι οι ΗΠΑ αποτελούν εγγυητή της ασφάλειας της Ευρώπης–δεν ισχύουν πλέον», συμπλήρωσε ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας.

Ο Μάας παραχώρησε τη συνέντευξη στην Corriere della Sera πριν από τη συνάντηση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ με τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε.

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας είπε πως αντιμετωπίζει με κατανόηση τις διαμαρτυρίες της Ιταλίας για την ανεπαρκή συμβολή των εταίρων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην αντιμετώπιση της κρίσης των μεταναστών και των προσφύγων. Αναγνώρισε πως η Γερμανία πρέπει να συμπεριφέρεται πιο ταπεινά στους εταίρους της. «Εμείς οι Γερμανοί δεν πρέπει να εκλαμβανόμαστε στην Ευρώπη ως μια χώρα που κάνει εκφοβισμούς, λέει στους άλλους τι να κάνουν, πώς λειτουργεί ο κόσμος, και πάντα ξέρει τι είναι καλύτερο», ανέφερε.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024