Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τελικά ήταν καλή αυτή αυτή η συμφωνία;

Τελικά ήταν καλή αυτή αυτή η συμφωνία;

Η συμφωνία που υπογράφεται δημιουργεί τετελεσμένα, κάτι που θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη

Με θέατρο του παραλόγου έμοιαζε η παράσταση που στήθηκε στην Ολομέλεια κατά την τριήμερη συνεδρίαση επι της πρότασης δυσπιστίας της κυβέρνησης για το Σκοπιανό. Επί τρεις ημέρες η Βουλή πήρε φωτιά. Από το βήμα παρέλασαν συνολικά 193 βουλευτές.

Μέσα σε 39 ώρες, 15 υπουργοί και δεκάδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να πείσουν τον ελληνικό λαό πως η συμφωνία είναι καλή, επαναλαμβάνοντας μονότονα τα ίδια επιχειρήματα. Μόνο που τελικά δεν κατάφεραν να πείσουν τον μικρό κυβερνητικό εταίρο τους.

Διότι, αν η συμφωνία ήταν καλή και πατριωτική όπως την χαρακτήρισε ο Νίκος Κοτζιάς τότε γιατί δεν την ψηφίζει ο πατριώτης και συγκυβερνώντας Πάνος Καμμένος;

Αν η συμφωνία ήταν καλή τότε γιατί έβραζε η πλατεία Συντάγματος από τους διαδηλωτές; Και πως είναι δυνατόν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ να διαβεβαιώνει τους διαδηλωτές της πλατείας Συντάγματος ότι θα κάνει τα πάντα για να μην ψηφιστεί η Συμφωνία απειλώντας μάλιστα πως θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση όταν την ίδια στιγμή δίνει τις ευλογίες του στην Συμφωνία παρέχοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό;

Μήπως το «όχι» στην πρόταση μομφής σημαίνει «ναι» στη Συμφωνία για το Σκοπιανό. Διότι ο Αλέξης Τσίπρας πάει στις Πρέσπες έχοντας στην τσέπη του την Συμφωνία που παράγει έννομα αποτελέσματα, η οποία δεν μπορεί να διορθωθεί ούτε στην Χάγη ούτε μπορεί να έχει περιορισμένη διάρκεια. Είναι μια Συμφωνία που παράγει τετελεσμένα.

Το πιο παράδοξο και παράλογο συνάμα όμως είναι πως η συγκεκριμένη Συμφωνία πρώτα ανοίγει την πόρτα της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και μετά ευελπιστεί στην καλή πίστη των γειτόνων για λύση του προβλήματος.

Μέσα στην τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία ακούστηκε πολλές φορές από τα χείλη κυβερνητικών στελεχών και του πρωθυπουργού το επιχείρημα πως καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν μπόρεσε να βρει λύση στο Σκοπιανό και κανένας πρώην πρωθυπουργός δεν κατάφερε να φέρει μια τόσο καλή Συμφωνία.

Και το ερώτημα που αυτόματα γεννάται μήπως καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν ήθελε να λύσει κατ’ αυτό τον τρόπο το ζήτημα και κανένας πρώην πρωθυπουργός δεν ήθελε να βάλει την υπογραφή του σε μια τέτοια Συμφωνία;

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024