Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Διχάζετε τους Έλληνες για να ενώσετε την τριχοτομημένη παράταξή σας

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Διχάζετε τους Έλληνες για να ενώσετε την τριχοτομημένη παράταξή σας

Πολιτικό οπορτουνιστή χαρακτήρισε τον Κ.Μητσοτάκη ο Αλ.Τσίπρας, κρίνοντας τη σπουδή του να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. Το μόνο που σας νοιάζει είναι να πέσει η κυβέρνηση πριν την έξοδο από τα μνημόνια είπε, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι άνοιξε την κερκόπορτα στον εθνικιστικό εσμό της Χρυσής Αυγής. Έντονη επίθεση και στον Σαμαρά

Πολιτικό οπορτουνιστή και ανεύθυνο χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας, κρίνοντας τη σπουδή του να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας αυτή την κρίσιμη και ιστορική για πολλούς λόγους (εθνικούς και οικονομικούς) συγκυρία για τη χώρα.

Η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί για τη στάση αυτή πολιτικού κυνισμού, είπε ο πρωθυπουργός είναι ότι στην πραγματικότητα «αδιαφορείτε για την ισχυροποίηση της διεθνούς θέσης της χώρα, για την ανάληψη ηγετικής θέσης στα Βαλκάνια, για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη και μια καλή λύση για το χρέος. Το μόνο που σας νοιάζει είναι η πτώση της κυβέρνησης πριν ισχυροποιηθεί η έξοδος από τα μνημόνια, στα οποίας εσείς οδηγήσατε τη χώρα» τόνισε.

«Προκαλέσατε την πρόταση δυσπιστίας για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τη συμφωνία» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Υπερασπιζόμενος τη συμφωνία και αποκρούοντας τις κατηγορίες που ακούστηκαν, όπως αυτή περί αναγνώρισης μακεδονικού έθνους ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτό που πραγματικά ενοχλεί την αξιωματική αντιπολίτευση είναι «ότι υπάρχει συμφωνία και ότι είναι και καλή. Οτι η σημερινή κυβέρνηση επιτυγχάνει όπου εσείς αποτύχατε».

Διαπίστωσε μάλιστα αδυναμία του Κ.Μητσοτάκη να υποστηρίξει ότι πρόκειται για μια κακή συμφωνία, δεδομένου και ότι αυτά που περιέχει η συμφωνία αποτελούν την εθνική γραμμή που αρχικά είχε υπερασπιστεί ο Κων.Μητσοτάκης. «Παρά την κακοστημένη παράσταση, το μεγάλο σας πρόβλημα είναι ότι υποκρίνεστε, ότι δεν πιστεύετε αυτά που λέτε, και δυστυχώς αυτό δεν κρύβεται. Δεν σας είναι εύκολο να ισχυρισθείτε ότι δεν συμφωνείτε» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Συνεχίζοντας την δριμεία επίθεσή του κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι με τη φρασεολογία που χρησιμοποίησε ο ίδιος και οι βουλευτές του κατά τη συζήτηση άνοιξαν την κερκόπορτα στον εθνικιστικό εσμό της Χρυσής Αυγής, στους υμνητές της Χούντας να ζητούν παραξικοπήματα.

Επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας και στον Αντώνη Σαμαρά.

Προσπάθησε να υποβαθμίσει το ζήτημα της διαφοροποίησης του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου στο θέμα, επικαλούμενος και την παραδοχή Σαμαρά ότι επί κυβερνήσεως του το θέμα χειριζόταν ο Ευ.Βενιζέλος υπερασπιζόμενος τη δική του άποψη και θέση.

«Έχοντας όχι την ευθύνη της διαχείρισης του πολιτικού κόστους, αλλά την πλήρη συναίσθηση της ευθύνης της διαχείρισης ενός κρίσιμου για τη χώρα εθνικού θέματος, δηλαδή την πλήρη συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης, της ιστορικής πατριωτικής ευθύνης, εγώ και η κυβέρνησή μου αναλαμβάνουμε την ιστορική ευθύνη».

» Δεν είναι πατριωτισμός να τρέφεις μίσος για τις πατρίδες των άλλων. Δεν είναι πατριωτισμός να επιμένεις στη διατήρηση των εκκρεμοτήτων. Δεν είναι πατριωτισμός τα μεγάλα λόγια, οι μεγαλοστομίες. Πατριωτισμός είναι να κάνουμε την Ελλάδα ισχυρή στα Βαλκάνια. Αυτό είναι πατριωτικό όραμα και ένδειξη αυτοπεποίθησης. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μια φοβική χώρα, κομπάρσος στα γεωπολιτικά παιχνίδια άλλων» κατέληξε ο πρωθυπουργός, ζητώντας από τους βουλευτές να μην στηρίξουν την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024