Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε οξείς τόνους η αντιπαράθεση για ΠΓΔΜ - Μάχη κορυφής αρχηγών

Σε οξείς τόνους η αντιπαράθεση για ΠΓΔΜ – Μάχη κορυφής αρχηγών

Το κλίμα έχει πολωθεί επικίνδυνα εν αναμονή της «μετωπικής σύγκρουσης» Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη

Συνεχίζεται στη Βουλή σήμερα, Σάββατο, σε υψηλούς τόνους η διαδικασία συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για το θέμα της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Το κλίμα έχει πολωθεί επικίνδυνα εν αναμονή της «μετωπικής σύγκρουσης» Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρόκειται για ένα τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών που θα σηματοδοτήσει και τον χαρακτήρα που θα έχει η προεκλογική περίοδος, όποτε κι αν αυτή ξεκινήσει.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, πρότεινε η ψηφοφορία, επί της προτάσεως δυσπιστίας, να ξεκινήσει κοντά στις 18:30, με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντιδρούν εντόνως.

Επίθεση Σαμαρά σε κυβέρνηση

Από το βήμα της Βουλής, δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς υπερασπίστηκε τους χειρισμούς, ως υπουργός Εξωτερικών, στο Σκοπιανό και κατηγόρησε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία. Χαρακτήρισε, δε, την συμφωνία ως έκτρωμα, έκανε λόγο για αναβίωση αλυτρωτισμών από την γείτονα στο μέλλον, ενώ έστειλε μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό της ΝΔ.

Σαμαράς: Εγώ πολέμησα για το Σκοπιανό, εσείς τα δώσατε όλα

Παίρνοντας τον λόγο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε λόγο για ομηρία Μητσοτάκη από την ομάδα Σαμαρά και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «έχει στρώσει το χαλί στον εθνικισμό». Σκληρή απάντηση από τον Κωστή Χατζηδάκη.

Τζανακόπουλος: Η ΝΔ στρώνει το χαλί στον εθνικισμό

Στο τραπέζι απόρρητα έγγραφα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ρίξει στη μάχη της Ολομέλειας έως πρότινος χαρακτηρισθέντα ως «απόρρητα» διπλωματικά έγγραφα, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο, όπως υποστηρίζουν μέλη της, το οπλοστάσιό της έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πήγες, έχουν αποχαρακτηριστεί έγγραφα του ΥΠΕΞ που αφορούν διαπραγματεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων για το ονοματολογικό της γείτονος, τα οποία αναμένεται να κατατεθούν από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποκαλυφθούν «κρυφά σημεία» χειρισμών προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίες διαπραγματεύθηκαν το ονοματολογικό, κάτι που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός την Πέμπτη, μόλις ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε την πρόθεση της ΝΔ να καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας.

Οι τοποθετήσεις υπουργών και βουλευτών

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024