Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κορυφώνεται η συζήτηση για ΠΓΔΜ - Ο λόγος στους αρχηγούς

Κορυφώνεται η συζήτηση για ΠΓΔΜ – Ο λόγος στους αρχηγούς

Το κλίμα έχει πολωθεί επικίνδυνα εν αναμονή της «μετωπικής σύγκρουσης» Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη

Σε αρκετά υψηλούς τόνους διεξάγεται – για τρίτη ημέρα – στην Ολομέλεια η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία Αθήνας – Σκοπίων στο ονοματολογικό. Ο λόγος βρίσκεται πλέον στους πολιτικούς αρχηγούς.

Το κλίμα έχει πολωθεί επικίνδυνα εν αναμονή της «μετωπικής σύγκρουσης» Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η συζήτηση αναμένεται να κορυφωθεί το βράδυ του Σαββάτου, όταν και θα διεξαχθεί η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας.

Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Στο τραπέζι απόρρητα έγγραφα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ρίξει στη μάχη της Ολομέλειας έως πρότινος χαρακτηρισθέντα ως «απόρρητα» διπλωματικά έγγραφα, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο, όπως υποστηρίζουν μέλη της, το οπλοστάσιό της έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πήγες, έχουν αποχαρακτηριστεί έγγραφα του ΥΠΕΞ που αφορούν διαπραγματεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων για το ονοματολογικό της γείτονος, τα οποία αναμένεται να κατατεθούν από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποκαλυφθούν «κρυφά σημεία» χειρισμών προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίες διαπραγματεύθηκαν το ονοματολογικό, κάτι που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός την Πέμπτη, μόλις ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε την πρόθεση της ΝΔ να καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας.

Πρόταση δυσπιστίας

Αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας,  ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν υπέρ. Η Ένωση Κεντρώων συναρτά τη στάση της από το αν η ΝΔ θα δεσμευτεί τώρα ότι θα ανατρέψει τη συμφωνία, ενώ το ΚΚΕ έχει αποχωρήσει από τη συζήτηση και στη Χρυσή Αυγή έχει επιβληθεί το μέτρο της στέρησης λόγου, όμως έχει δικαίωμα να παρίσταται στην ψηφοφορία.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024