Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά σε Τσίπρα: Έρχεται η ώρα του λαού και η καταδίκη σας

Γεννηματά σε Τσίπρα: Έρχεται η ώρα του λαού και η καταδίκη σας

Όταν διαπραγματεύεται ο κ. Τσίπρας πρέπει να ανησυχούν όλοι οι Έλληνες» ανέφερε η κ. Γεννηματά

«Έχει δικαίωμα ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για το μέλλον του και δεν είναι είναι δυνατόν να βρεθεί μπροστά  σε τετελεσμένα. Έχει δικαίωμα να αποφασίσει τους όρους και τις εγγυήσεις που θα βγει η χώρα από την κρίση» σημείωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής η οποία εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι φοβάται την έκφραση της λαϊκής βούλησης, γιατί – όπως είπε – ξέρει ότι το όχι δεν μπορεί να το κάνει ναι.

«Όταν διαπραγματεύεται ο κ. Τσίπρας πρέπει να ανησυχούν όλοι οι Έλληνες» ανέφερε η κ. Γεννηματά για να προσθέσει.  «Ο κ. Τσίπρας θα κριθεί από την ιστορία αλλά και τώρα, από τον ελληνικό λαό. Φοβάται την έκφραση της λαϊκής βούλησης γιατί ξέρει ότι το όχι δεν μπορεί να το κάνει ναι. Η ώρα της κρίσης πλησιάζει. Έρχεται η ώρα του λαού και η καταδίκη σας».

Ο λαός, σημείωσε η κ. Γεννηματά, έχει το δικαίωμα,  «να αποφασίσει ποιος θα είναι στο τιμόνι της χώρας.  Δεν εμπιστευόμαστε αυτήν την κυβέρνηση, ούτε στα εθνικά θέματα, ούτε στην ασφάλεια, ούτε στην οικονομία , ούτε πουθενά» υποστήριξε.

Αναφερόμενη στο Σκοπιανό, τόνισε ότι θα εργαζόμαστε για μία λύση με γνώμονα τη σταθερότητα στην περιοχή. «Η συγκυρία ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή για τα εθνικά συμφέροντα. Η κυβέρνηση όμως δεν την αξιοποίησε και δεν έκανε διάλογο με τα άλλα κόμματα. Θα μπορούσε να είχε διαμορφώσει μία εθνική γραμμή. Προχωρούν στην υπογραφή της συμφωνίας χωρίς να έχουν τη σύμφωνη γνώμη του συγκυβερνήτή τους».

Η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ τόνισε πως «μιλήσαμε για τα θετικά σημεία της συμφωνίας αλλά και τις γκρίζες ζώνες».

Απευθυνόμενη στην κυβέρνηση, είπε ότι «δώσανε αμαχητί τη γλώσσα και την εθνικότητα. Αγνόησαν ακόμη και τις θέσεις ηγετικών προσώπων της Αριστεράς» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Όσο αφορά στα συλλαλητήρια, τόνισε πως «οφείλουμε να σεβόμαστε τη φωνή των πολιτών, ακούμε την αγωνία τους αλλά και να απομονώνουμε τις ακραίες φωνές».

Πιστεύουμε στη λύση, τόνισε,  αλλά όχι σε οποιαδήποτε λύση. «Η λύση που παρουσίασε η κυβέρνηση έχει θετικά σημεία, η υλοποίησή της όμως δεν εξαρτάται από την Ελλάδα από τις ενέργειες της γειτονικής χώρας. Υπάρχουν αβεβαιότητες και αρνητικά σημεία». Πιστεύουμε ότι η συμφωνία αυτή πρέπει να αλλάξει, πρέπει να βελτιωθεί πριν είναι αργά, πρόσθεσε.

Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και για μία σειρά άλλων θεμάτων. Μιλώντας για το Πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα 4ο μνημόνιο χωρίς χρήματα» ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τα κρούσματα ανομίας. «Βία και ανομία απειλούν τη ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών με την ανοχή της κυβέρνησης. Οι καθεστωτικές λογικές είναι παντού. Διχάζετε τον ελληνικό λαό και του στερείται το μεγαλύτερο όπλο του που δεν είναι άλλο από την ενότητά του».

Sports in

Παρέμεινε στο Νο. 9 η Σάκκαρη, αύξησε τη διαφορά η Σφιόντεκ

Η Σάκκαρη παρέμεινε στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA - Η Σφιόντεκ άνοιξε τη διαφορά από τη δεύτερη Σαμπαλένκα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024