Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμνησία Καμμένου: Πριν από 8 μήνες ζητούσε δημοψήφισμα και Συμβούλιο Αρχηγών

Αμνησία Καμμένου: Πριν από 8 μήνες ζητούσε δημοψήφισμα και Συμβούλιο Αρχηγών

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σήμερα σιωπά και δεν απαιτεί από τον πρωθυπουργό αυτά που υποσχόταν τον Οκτώβριο του 2017

Είναι Οκτώβριος του 2017 και ο Πάνος Καμμένος πραγματοποιεί ομιλία σε εκδήλωση κατά την οποία βραβεύτηκε από το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ιδρυμα Θεσσαλονίκης.

Είναι μόλις μία ημέρα πριν από την εθνική εορτή και φορώντας την τιμητική τήβεννο ο υπουργός Αμυνας κάνει…διάλεξη για το Σκοπιανό και την… πατριωτική οργή του σχετικά με το όνομα.

Τότε το θέμα δεν είχε ανοίξει, παρά μόνο προπαρασκευαστικά και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σίγουρα γνώριζε τις προθέσεις του κυβερνητικού του εταίρου, Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Κοτζιά στον οποίο συνεχίζει να έχει εμπιστοσύνη.

Αφού δηλώνει ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να δεχθεί το «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων και καταχειροκροτείται τονίζει: «Οποιαδήποτε κι αν είναι η λύση, για να νομιμοποιηθεί απαιτείται η επανασύσταση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η ομόφωνη απόφαση των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων για την αποδοχή μιας λύσης».

Και συνεχίζει: «Οποιαδήποτε τέτοια λύση, πέραν της ομόφωνης απόφασης, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα λαϊκού δημοψηφίσματος όπου ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει».

Το βίντεο είναι χαρακτηριστικό της νέας κωλοτούμπας που κάνει ο Πάνος Καμμένος σήμερα καθώς δεν αναφέρεται στην αναγκαιότητα της προσφυγής στην κάλπη. Δεν απαιτεί από τον Αλέξη Τσίπρα να πάει σε δημοψήφισμα, αλλά πλέον λέει ότι δεν θα επιτρέψει αυτός να κυρωθεί από τη Βουλή. Δε λέει πώς θα το κάνει, ούτε πότε, διότι μπορεί να μεσολαβήσουν μήνες πολλοί και εθνικές εκλογές κι αυτός να μην βρίσκεται καν στη Βουλή.

Και τα ερωτήματα που τίθενται προς τον κ. Καμμένο είναι:

1.     Γιατί δεν απαιτεί από τον Αλέξη Τσίπρα να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για μια συμφωνία την οποία ο ίδιος δεν αποδέχεται;

2.     Γιατί δεν απαιτεί από τον πρωθυπουργό να οδηγήσει τη χώρα σε δημοψήφισμα, όπως κάνουν στα Σκόπια;

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024