Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παχυσαρκία: Η γυμναστική αντισταθμίζει την επίδραση των γονιδίων

Παχυσαρκία: Η γυμναστική αντισταθμίζει την επίδραση των γονιδίων

Οι επιλογές που κάνουμε στη ζωή μας παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία μας

Οι ηλικιωμένες γυναίκες που είναι φορείς γονιδίων που τις καθιστούν επιρρεπείς στη παχυσαρκία έχουν την ευκαιρία να αντισταθμίσουν τη κατάσταση μέσω της γυμναστικής, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Menopause, η επίκουρη καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Περιβαλλοντικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, Χεδερ Οτσ-Μπαλκομ, ανέλυσε στοιχεία για πάνω από 8.200 γυναίκες, 70-79 ετών, ευρωπαϊκής καταγωγής.

Η γενετική επιρροή στον Δείκτη Μάζας Σώματος ήταν ισχυρότερη στις γυναίκες που έκαναν καθιστική ζωή και πιο αδύναμη σε εκείνες με υψηλά επίπεδα σωματικής άσκησης.

«Το μήνυμα είναι ότι ο ατομικός γενετικός κίνδυνος δεν είναι εξ ολοκλήρου ντετερμινιστικός. Οι επιλογές που κάνουμε στη ζωή μας παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία μας. Η μελέτη δείχνει ότι στην τρίτη ηλικία, μπορούν να πάμε κόντρα στη «μοίρα» της παχυσαρκίας, που μας έχουν κληροδοτήσει οι γονείς μας, μέσω της γυμναστικής. Στους ηλικιωμένους η γυμναστική είναι σημαντική για την πρόληψη της απώλειας μυϊκής μάζας, η οποία με τη σειρά της βοηθά στη μείωση του κινδύνου πτώσεων», εξηγεί η ερευνήτρια.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024