Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι διάδοχοι του πιο πιστού φιλάθλου της Βραζιλίας

Οι διάδοχοι του πιο πιστού φιλάθλου της Βραζιλίας

Αν και έχουν περάσει περίπου τρία από τον θάνατο του Κλόβις Φερνάντες Ακόστα, ο πιστός φίλαθλος της Βραζιλίας πριν «φύγει» παρέδωσε τη σκυτάλη στους γιους του

Από τους χιλιάδες φιλάθλους του ποδοσφαίρου που βρίσκονται στη Ρωσία για το Παγκόσμιο Κύπελλο, δύο από αυτούς ίσως είναι λίγο… πιο γνωστοί από τους υπόλοιπους. Ο λόγος για τους Φρανκ και Γκουστάβο Νταμασένο, γιοί του Κλόβις Φερνάντες Ακόστα.

Ο Κλόβις Ακόστα Φερνάντες, γνωστός και ως «Γκαούτσο Ντα Κόπα» βρέθηκε σε πάνω από 150 αναμετρήσεις της Βραζιλίας, ενώ ταξίδεψε σε περισσότερες από 30 χώρες για τις αναμετρήσεις της αγαπημένης του ομάδας.

Ακόμα υπήρξε «αναντικατάστατο» μέλος της «Σελεσάο» σε 7 Παγκόσμια Κύπελλα από το 1990 μέχρι το καταστρεπτικό για τη Βραζιλία Μουντιάλ του 2014, στο οποίο έγινε γνωστός ως «ο πιο θλιμμένος φίλαθλος του κόσμου» μετά το διασυρμό της ομάδας του από τη Γερμανία με 7-1.

Ήταν μετά από αυτή την ντροπιαστική ήττα που ο «Γκαούτσο» παρέδωσε το χαρακτηριστικό τρόπαιο του σε μια φίλαθλο της Γερμανίας, παραδεχόμενος την υπεροχή της «Μάνσαφτ». Το τρόπαιο ωστόσο του επιστράφηκε μετά από λίγους μήνες στο Μόναχο, σε μια παρουσίαση που έδωσαν το παρών ο Μάριο Γκέτσε και ο Ζερόμ Μπόατενγκ.

Αν και ο Ακόστα πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2015 σε ηλικία 60 ετών, οι γιοι του κρατάνε ζωντανό τον «θρύλο» του ταξιδεύοντας στα γήπεδα της Ρωσίας έχοντας μαζί το χαρακτηριστικό καπελάκι του πατέρα τους και φυσικά το «ιστορικό» πλέον τρόπαιο.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024