Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποινική δίωξη για κακούργημα από την Εισαγγελία στον Μπαρμπαρούση

Ποινική δίωξη για κακούργημα από την Εισαγγελία στον Μπαρμπαρούση

Εναντίον του ανεξάρτητου –πλέον- βουλευτή ασκήθηκε δίωξη για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας

Ποινική δίωξη για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, έπειτα από όσα δήλωσε από το βήμα της Βουλής.

Νωρίτερα, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Καλούσης, που ανέλαβε την έρευνα για το περιστατικό με παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρή, έλαβε καταθέσεις από τους πολιτικούς προϊσταμένους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και Φώτη Κουβέλη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο αναπληρωτής του, προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο με όλα τα στοιχεία για τα λεχθέντα του βουλευτή, ζητώντας την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για βαρύτατα αδικήματα κατά του πολιτεύματος.

H δικογραφία διαβιβάστηκε στον αρμόδιο ανακριτή ο οποίος έχει τη δυνατότητα να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κατηγορούμενου με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για εκείνον που προβαίνει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη, ενώ ο νόμος προβλέπει ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη για όσους διαπράττουν εσχάτη προδοσία.

Σύμφωνα με το άρθρο 135 του Κώδικα που αφορά την δίωξη σε βάρος του κ. Μπαρμπαρούση: «Όποιος δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 περί εσχάτης προδοσίας» τιμωρείται με κάθειρξη.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024