Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα Τζανακόπουλου - Σπυράκη μετά το παραλήρημα Μπαρμπαρούση

Κόντρα Τζανακόπουλου – Σπυράκη μετά το παραλήρημα Μπαρμπαρούση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αποκλειστική ευθύνη «για τον φασιστικό εσμό» έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να απαντήσει η Μαρία Σπυράκη ότι η κυβέρνηση «περνάει από τον πανικό στην παράκρουση»

Σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε το επεισόδιο με το παραλήρημα Μπαρμπαρούση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αποκλειστική ευθύνη «για τον φασιστικό εσμό» έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να απαντήσει η Μαρία Σπυράκη ότι η κυβέρνηση «περνάει από τον πανικό στην παράκρουση».

Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με τα μισαλλόδοξα κηρύγματά της» έχει «απελευθερώσει τα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά ακραίων κύκλων».

«Είναι πλέον φανερό ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ανοίξει με τη στάση της το «Κουτί της Πανδώρας». Έχει απελευθερώσει τα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά ακραίων κύκλων και έχει νομιμοποιήσει το τέρας του εθνικισμού. Ακραίες θεωρίες που μέχρι πριν λίγο καιρό θεωρούνταν νεκρές, βρήκαν την ευκαιρία να αναστηθούν χάρη στα μισαλλόδοξα κηρύγματα του κ. Μητσοτάκη και ηγετικών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας» επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος.

Αναφερόμενος στην προτροπή του βουλευτή της ΧΑ προς τον ελληνικό στρατό για πραξικόπημα, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως «είναι η πρώτη φορά από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974 που τέτοια πράγματα ακούγονται στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

«Η ευθύνη για το γεγονός ότι ο φασιστικός και εθνικιστικός εσμός έχει πλήρως αποθρασυνθεί και καλεί ευθέως σε κατάλυση της δημοκρατίας, βαραίνει αποκλειστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη» πρόσθεσε.

Σπυράκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από τον πανικό στην παράκρουση

Απαντώντας στον κ. Τζανακόπουλο, η κ. Σπυράκη τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον περάσει από τον πανικό στην παράκρουση».

Στη δήλωσή της και αναφερόμενη στο Σκοπιανό, η κ. Σπυράκη πρόσθεσε πως «η ΝΔ, παρά τις προκλήσεις, αντιμετωπίζει το σοβαρό εθνικό ζήτημα με νηφαλιότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα».

Τζανακόπουλος: Με τη στάση του ο κ. Μητσοτάκης νομιμοποίησε το φασισμό

«Όταν η Ν.Δ. μιλά για μειοδοσίες, προδοσίες και ξεπούληματα, τι περιμένει η κ. Σπυράκη ότι θα πουν οι Χρυσαυγίτες;» διερωτάται σε νέα δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξαπολύοντας εκ νέου βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ποσό πιο απλά να πούμε στον κ. Μητσοτάκη ότι με τη στάση του νομιμοποίησε τον φασισμό και το κάλεσμα για κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος;» προσθέτει, σημειώνοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά φέρει βαρύτατη ευθύνη για τη νεκρανάσταση του ακραίου εθνικισμού».

«Οι δημοκρατικοί πολίτες, όμως, θα δώσουν την απάντηση που αξίζει σε αυτή την ανιστόρητη στάση» καταλήγει ο κ. Τζανακόπουλος.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024