Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χάστε κιλά με αυτά τα 4 απλά βήματα!

Χάστε κιλά με αυτά τα 4 απλά βήματα!

Οι πιο πολλές δίαιτες είναι επώδυνες και με μεγάλες θυσίες. Αυτά όμως τα 4 εύκολα βήματα θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε μία υγιεινή διατροφή και να χάσετε τα παραπανίσια κιλά χωρίς στερήσεις.

Εάν θέλετε να χάσετε λίγα κιλά, αλλά δεν είστε φαν των πολύπλοκων προγραμμάτων διατροφής και δε μπορείτε να μπείτε σε κανόνες, τότε ακολουθείστε αυτά τα βήματα.

Τέσσερις απλές αλλαγές στη διατροφή σας, θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος γρήγορα και να μπείτε ξανά στο αγαπημένος ας φόρεμα.

Βήμα 1ο: Κάντε τα λαχανικά τον πρωταγωνιστή των γευμάτων σας.

Προσθέστε ένα έως δύο φλιτζάνια με λαχανικά σε κάθε σας γεύμα, ακόμα και στο πρωινό. Εκτός από τη χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, τα λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και υψηλά σε φυτικές ίνες και νερό. Καθιστώντας τα ως κύριο συστατικό κάθε γεύματος, θα καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες χωρίς να θυσιάσετε τη διατροφή σας και θα αισθανθείτε πλήρεις.

Βήμα 2ο : Φορτώστε τον οργανισμό σας με υγρά.

Αν ξεκινάτε την ημέρα σας με καφέ, συνεχίστε κανονικά (ακόμα κι αν είναι γλυκός) . Αλλά περιορίστε τον εαυτό σας σε ένα μόνο φλιτζάνι. Συνεχίστε με νερό, ή ένα πλούσιο αντιοξειδωτικό πλούσιο, τσάι χωρίς ζάχαρη τσάι (παγωμένο ή ζεστό).

Εάν επιθυμείτε να προσθέσετε λίγη γεύση στο νερό ή το τσάι σας, προσθέστε φρέσκια ​​μέντα, βασιλικό, ρίζα τζίντζερ ή λίγα μούρα.

Σημειώστε επίσης: Για να εξασφαλίσετε έναν καλό ύπνο, σταματήστε να πίνετε οποιοδήποτε καφεϊνούχο τσάι τουλάχιστον έξι ώρες πριν πάτε για ύπνο. Και κόψτε όλα τα υγρά, ακόμα και το νερό, αρκετά νωρίς το βράδυ για να αποφύγετε τις νυχτερινές εκδρομές στο μπάνιο.

Βήμα 3ο : Προσέξτε τα σνακ σας

Θα πρέπει να τα καταναλώνετε μόνο κάτω από δύο περιστάσεις. Η πρώτη είναι όταν πεινάτε πραγματικά πολύ, ενώ η δεύτερη, όταν χρειάζεστε κάποια τροφή ενδιάμεσα από τα γεύματά σας. Για παράδειγμα, αν έχετε μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο είναι μετά τις 7 μ.μ., ένα υγιεινό σνακ μπορεί να διατηρήσει το μεταβολισμό σας και να βοηθήσει να σταθεροποιηθεί το σάκχαρό σας, η ινσουλίνη και τα επίπεδα ενέργειας για να αποφευχθεί η υπερκατανάλωση.

Αντί για τα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως τσιπς ή μπάρες, προσπαθήστε να καταναλώσετε κάτι πιο θρεπτικό. Δοκιμάστε μερικά καρύδια ή φρούτα ή ένα φλιτζάνι ωμών λαχανικών (όπως φέτες κόκκινης πιπεριας και αγγουριού) σε συνδυασμό με χούμους ή βρασμένα ρεβίθια.

Βήμα 4ο: Κάντε τη μαύρη σοκολάτα τη γλυκιά σας θεραπεία

Όσο κι αν δυσκολεύεστε να δεχτείτε ότι μπορείτε να καταναλώσετε σοκολάτα σε περίοδο δίαιτας, έρχεται το 4ο βήμα να σας ανατρέψει τη θεωρία.

Η μαύρη σοκολάτα μπορεί να γίνει η απόδραση στην ημέρα σας. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να απολαύσετε υψηλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα (με τουλάχιστον 70% κακάο) κατά τη διάρκεια της δίαιτας, χωρίς τύψεις.

Εξάλλου έρευνες έχουν δείξει ότι μια μικρή, καθημερινή επιεικής ποσότητα μαύρης σοκολάτας περιορίζει τους πόθους για επιπλέον γλυκές και αλμυρές αμαρτίες.

Τέσσερα απλά βήματα που θα βοηθήσουν τη σωστή διατροφή σας χωρίς να επιβαρύνουν τη δίαιτά σας, εν αντιθέσει, θα γίνουν σύμμαχοι για να μην αλλαξοδρομήσετε στην πορεία σας για την απώλεια βάρους.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024