Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγορές: Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές μετοχές

Αγορές: Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές μετοχές

Η υποχώρηση του ευρώ προσέφερε στήριξη στο δολάριο, που ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδό του έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων από τον Νοέμβριο του 2017.

Πτώση σημειώνουν σήμερα οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές και αναμένεται να ολοκληρώσουν με απώλειες την εβδομάδα, ενώ το δολάριο ανήλθε σε υψηλό επτά μηνών, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τη λίστα των κινεζικών προϊόντων που μπαίνουν στο στόχαστρο στο πρώτο κύμα των δασμών που έχουν ανακοινωθεί από τις ΗΠΑ.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI, που παρακολουθεί μετοχές σε 47 χώρες, σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,2% και οδεύει προς απώλειες σε εβδομαδιαία βάση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να επιβάλει «αρκετά σημαντικούς» δασμούς και θα ανακοινώσει σήμερα μια λίστα με κινεζικά προϊόντα αξίας 50 δισεκ. δολαρίων, ενώ ήδη ετοιμάζεται μια δεύτερη λίστα προϊόντων αξίας 100 δισεκ. δολαρίων. Το Πεκίνο έχει προειδοποιήσει ότι είναι έτοιμο να απαντήσει στην ενέργεια αυτή.

Ο δείκτης MSCI για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας σημείωσε πτώση 0,3% και οδεύει προς εβδομαδιαίες απώλειες άνω του 1%. Αρκετές αγορές στην Ασία είναι σήμερα κλειστές καθώς ολοκληρώνεται το Ραμαζάνι.

Οι κινεζικές μετοχές κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες, με τον γενικό δείκτη του χρηματιστηρίου της Σανγκάης να υποχωρεί σε χαμηλό 20 μηνών, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τον οικονομικό αντίκτυπο από την εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ.

Οι ευρωπαϊκές αγορές οδεύουν προς την καλύτερη εβδομάδα τους εδώ και πάνω από τρεις εβδομάδες, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΚΤ και τις ανακοινώσεις για τα επιτόκια. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,2%, καταγράφοντας, ωστόσο άνοδο 2,2% σε εβδομαδιαία βάση.

Το ευρώ οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του εδώ και 19 μήνες αφού η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι επιτόκια θα παραμείνουν στα υφιστάμενα χαμηλά επίπεδα τουλάχιστον έως το καλοκαίρι του 2019. Το ευρώ υποχώρησε κατά 1,9% έναντι του δολαρίου, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του μετά το δημοψήφισμα για το Brexit το 2016.

Η υποχώρηση του ευρώ προσέφερε στήριξη στο δολάριο, που ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδό του έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων από τον Νοέμβριο του 2017.

Μικρές διακυμάνσεις καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ την επόμενη εβδομάδα στη Βιέννη. Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, οι αρχιτέκτονες της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής, έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι επιθυμούν την αύξησή της.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό σημείωσαν νωρίτερα πτώση 0,2% στα 66,76 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα αντίστοιχα συμβόλαια για το μπρεντ σημείωσαν πτώση 0,6% στα 75,49 δολάρια.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024