Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυριακή κοντή γιορτή!

Κυριακή κοντή γιορτή!

Πέμπτος τελικός κι όποιος αντέξει!

Από το κόκκινο 0-1 στο 1-1, ύστερα στο πράσινο 2-1 και πλέον οι αιώνιοι βρίσκονται στα ίσια και θα ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, όπου θα ισχύσει η κλασική αμερικανική έκφραση…

Τhe winner takes it all!

Ο Ολυμπιακός ο οποίος βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο επιζητούσε την αντίδραση και την έβγαλε σε υπερθετικό βαθμό, απέναντι στον Παναθηναϊκό που απώλεσε το πρώτο διαθέσιμο match point για να στεφθεί πρωταθλητής.

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν στο γήπεδο με το στιλέτο στα δόντια και έδειξαν αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους και να κρατήσουν ζωντανή τη σειρά απέναντι στους Πράσινους που κατέβηκαν στον Πειραιά για να τελειώσουν την υπόθεση, αλλά είδαν τον στόχο τους να παραμένει σε εκκρεμότητα.

Η αποφασιστικότητα, η αντίδραση και ο χαρακτήρας του Ολυμπιακού αποδεικνύονται με μια ματιά στη στατιστική και δη σε μια συγκεκριμένη κατηγορία: τα 14 παραπάνω ριμπάουντ, χάρη στα οποία αύξησαν τις κατοχές, επέβαλαν τον ρυθμό τους και σε συνδυασμό με την υπεροχή τους στη δημιουργία (15 έναντι 8 ασίστ) και τον πλουραλισμό τους στο σκοράρισμα δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα και επικράτησαν με εμφατικό τρόπο.

Συν τοις άλλοις ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ευτύχησε να δει τους ξένους παίκτες να μπαίνουν συλλήβδην στην εξίσωση, προεξάρχοντος του Τζαμέλ Μακ Λιν που υπήρξε ο ακρογωνιαίος λίθος της νίκης του Ολυμπιακού.

Στην αντίπερα όχθη ο Τσάβι Πασκουάλ είδε την απόδοση του Παναθηναϊκού να διολισθαίνει σε σχέση με τους προηγούμενους δυο τελικούς, κυρίως στην άμυνα, όπου το παθητικό των 92 πόντων φτάνει από μόνο του να εξηγήσει τι συνέβη.

Οι Πράσινοι κυνηγούσαν από την αρχή το σκορ και όταν από το -14 χάρη στο κρεσέντο του Ματ Λοτζέσκι και του Μάικ Τζέιμς μείωσαν τη διαφορά στο 57-55, δεν κατάφεραν να επενδύσουν πάνω στο momentum που είχαν κτίσει: τότε λειτούργησε ξανά το ένστικτο της επιβίωσης των γηπεδούχων που αντέδρασαν και έφτασαν στο εμφατικό 92-76, στην ισοφάριση της σειράς και στον πέμπτο τελικό.

Ο τίτλος θα κριθεί την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, όπου σε τέσσερις πέμπτους τελικούς κόντρα στον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός έχει να επιδείξει ισάριθμες νίκες και αντίστοιχους τίτλους (2001, 2007, 2008, 2014). Στον αντίποδα  οι Πειραιώτες είχαν στεφθεί πρωταθλητές στο σπίτι των αντιπάλων τους το 2016 αρπάζοντας τη νίκη στη λήξη της δεύτερης παράτασης του τέταρτου τελικού με το τρίποντο του Σπανούλη απέναντι στον Διαμαντίδη.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024