Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανακατεύεται η πολιτική τράπουλα

Ανακατεύεται η πολιτική τράπουλα

Η υπόθεση του Μακεδονικού είναι καταλύτης εξελίξεων. Ο πολιτικός χάρτης αλλάζει σιγά – σιγά, ενώ ανατρέπονται και οι πολιτικοί συσχετισμοί, κυρίως της περιόδου 2015-2018

Το πολιτικό σκηνικό αναδιατάσσεται, στη σκιά της συμφωνίας Ελλάδας και πΓΔΜ. Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες αποτυπώνουν πλήρως την μεγάλη κινητικότητα που υπάρχει σε πολύ μεγάλο βαθμό σε όλα τα κόμματα.

Οι πολιτικές σεισμικές δονήσεις είναι έντονες και τόσο στην Αθήνα όσο και στα Σκόπια επικρατεί μεγάλη ένταση, η οποία και φανερώνει και τις διαφορές που υπάρχουν ακόμα και εντός των κομμάτων, όπως π.χ. στο Κίνημα Αλλαγής, αλλά και εντός του κυβερνητικού συνασπισμού με την αντίθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Ο πολιτικός χάρτης αλλάζει σιγά – σιγά, ενώ ανατρέπονται και οι πολιτικοί συσχετισμοί, κυρίως της περιόδου 2015-2018. Και η συμφωνία δύναται να γίνει καταλύτης πολιτικών εξελίξεων, ανακατατάξεων στον πολιτικό χάρτη και επαναπροσδιορισμού πολιτικών συμμαχιών και νέων συνεργασιών.

Ήδη, τα όσα γίνονται στο Κίνημα Αλλαγής είναι χαρακτηριστικά της μεγάλης αναταραχής στο πολιτικό σύστημα, καθώς με τη συμφωνία, αν και έχουν επιμέρους ενστάσεις συμφωνούν, ο Γιώργος Καμίνης, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Την ίδια στιγμή, επίκειται μεταγραφή, όπως όλα δείχνουν, του Δημήτρη Καμμένου στη Ν.Δ και παρατηρείται και κινητικότητα στους ΑΝΕΛ.

Η συμφωνία Ελλάδας και πΓΔΜ παράγει πολιτικό αποτέλεσμα και με βάση αυτή τη θέωρηση οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια σε σταδιακή ανασύνταξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με βάση νέες πολιτικές συμμαχίες, ενώ οι ευρύτερες διεργασίες στο πολιτικό σύστημα θα φέρουν γρήγορη ανασύνταξη της κεντροαριστεράς και της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης.

Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε κοινωνικές και κομματικές ανακατατάξεις. Εξάλλου και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει επιλέξει με άξονα και τη συμφωνία να επενδύσει στο διαχωρισμό πρόοδος και συντήρηση», φλερτάροντας με δυνάμεις της κεντροαριστεράς. Για να γίνει αυτό όμως πράξη πρέπει να υπάρξει οριστική ρήξη με τους ΑΝΕΛ, οι οποίοι και διαφωνούν με τη συμφωνία, αλλά και καταψηφίζουν την πρόταση μομφής της ΝΔ.

Επί της ουσίας θα διαμορφωθούν οι συνθήκες και οι όροι της νέας πολιτικής μάχης που θα γίνει στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές και ευρύτερα της πολιτικής αναμέτρησης των επόμενων ετών.

Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Η πολιτική τράπουλα τώρα αρχίζει και ανακατεύεται.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024