Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι 50 που αναμένεται να ξεχωρίσουν στο Μουντιάλ (Μέρος Δεύτερο)

Οι 50 που αναμένεται να ξεχωρίσουν στο Μουντιάλ (Μέρος Δεύτερο)

Μόλις λίγες ώρες πριν το εναρκτήριο λάκτισμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου το in.gr σας παρουσιάζει τα κορυφαία ονόματα που θα λάβουν συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση του ποδοσφαίρου

Μόλις λίγες ώρες πριν το εναρκτήριο λάκτισμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου το in.gr σας παρουσιάζει τη συνέχεια της λίστας με τα κορυφαία ονόματα που θα λάβουν συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση του ποδοσφαίρου

Σέρχιο Μπούσκετς

Ίσως πιο «αθόρυβος» παίκτης των γηπέδων. Βασικός και αναντικατάστατος στην Ισπανία από το 2010 ο Σέρχιο Μπούσκετς είναι ο παίκτης που καθαρίζει όλες τις μονομαχίες για τους «φούριας ρόχας» επιτρέποντας στους συμπαίκτες του να επικεντρωθούν στη δημιουργία.

Πολ Πογκμπά

Ο Πογκμπά αποτελεί το πολυεργαλείο της Γαλλίας στο κέντρο, καθώς μπορεί να παίξει σχεδόν σε όλες τις θέσεις. Παρά τα επικριτικά σχόλια που δέχεται για την κινητικότητα του στο γήπεδο ο Γάλλος είναι ένας καθοριστικός παράγοντας στην ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Γκάμπριελ Ζεσούς

Το «νέο αίμα» της Βραζιλίας ακούει στο όνομα Γκάμπριελ Ζεσούς. Το διαμάντι της Παλμέιρας μεταγράφηκε στη Μάντσεστερ Σίτi στις αρχές του 2017 και από τότε εντυπωσιάζει τους πάντες στο Νησί. Έχοντας καλή αίσθηση του χώρου και καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, πολλοί Βραζιλιάνοι τον έχουν χαρακτηρίσει ακόμη και ως νέο Ρονάλντο.

Ιβάν Ράκιτιτς

Παρά τον μειωμένο χρόνο συμμετοχής του με την Μπαρτσελόνα λόγω της έλευσης του Παουλίνιο, ο Ράκιτιτς παραμένει ένα από τα μεγάλα ονόματα της Κροατίας. Μαζί με τον Ματέο Κόβασιτς και τον Λούκα Μόντριτς ο 30χρονος θα συνθέσει μια εξαιρετική μεσαία γραμμή στο σύνολο του Ζλάτκο Ντάλιτς.

Ντέλε Άλι

Μαζί με τον Χάρι Κέιν οι πολυτιμότεροι παίκτες της Τότεναμ. Μια συνεχής απειλή στην αντίπαλη περιοχή παρά το γεγονός ότι παίζει πίσω από τον επιθετικό, ο Άγγλος έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον πολλών συλλόγων, μεταξύ των οποίων η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ντάνι Καρβαχάλ

Η συνέπεια του καθώς και τα καίρια τάκλιν του τον έχουν κάνει να θεωρείται ένα από τα καλύτερα μπακ στον κόσμο. Τρέχοντας αδιάκοπα στο δεξί άκρο έχει καταφέρει να αφήσει εκτός ενδεκάδας πολλούς ταλαντούχους παίκτες όπως οι Μπεγιερίν, Οντριοθόλα και Αθπιλικουέτα.

Νεϊμάρ

Ο «εκλεκτός» των Βραζιλιάνων για να φέρει το 6ο τρόπαιο στην χώρα που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο. Η απουσία του στα νοκ άουτ παιχνίδια το 2014 ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή για τη Βραζιλία μετά τη συντριβή του Μινεϊράο στα χέρια των Γερμανών. Κάνοντας μια εξαιρετική σεζόν στο Παρίσι για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν, ο Νεϊμάρ θα ηγηθεί της επιθετικής γραμμής της «Σελεσάο».

Μάρκο Ρόις

Ο μεγάλος άτυχος του 2014 κατάφερε να βρεθεί στο μεγάλο ραντεβού για πρώτη φορά στην καριέρα του. Παρά το γεγονός ότι έχασε το πρώτο μισό της σεζόν ο μεσοεπιθετικός της Ντόρτμουντ ήταν εκπληκτικός μετά τη διακοπή του χειμώνα και αναμένεται να έχει θέση βασικού στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Αντουάν Γκριεζμάν

Δύο χρόνια μετά τον χαμένο τελικό του Euro απέναντι στην Πορτογαλία, ο Γκριεζμάν είναι πιο διψασμένος από ποτέ για τη διάκριση. Ο μεγάλος σταρ μιας απίστευτα ταλαντούχας Γαλλίας που συγκαταλέγεται μεταξύ των φαβορί, καλείται να οδηγήσει τους «τρικολόρ» στον μεγάλο τελικό μετά από 12 χρόνια.

Ντρις Μέρτενς

Η φυγή του Ιγκουαΐν και οι τραυματισμοί του Μίλικ τον απελευθέρωσαν. Το κανόνι της Νάπολι σημείωσε 56 τέρματα τις δύο τελευταίες σεζόν με τους «παρτενοπέι» και μοιάζει έτοιμος να βάλει το «λιθαράκι» του στην επιθετική γραμμή του Βελγίου.

Σον Χιούνγκ-Μιν

Ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Τότεναμ την τελευταία σεζόν. Μετά από 2 μέτριες σεζόν με τους «πετινούς» ο Σον έκανε το «μπαμ» σκοράροντας 18 τέρματα, ενώ μοίρασε και 11 ασίστ. Ο πλέον ταλαντούχος παίκτης των Κορεατών θα προσπαθήσει να βγάλει τη χώρα του στα νοκ άουτ παιχνίδια μετά από 8 χρόνια.

Λιονέλ Μέσι

Οι τρεις χαμένοι τελικοί των έχουν «στοιχειώσει». Αν και μετά το Κόπα Αμέρικα του 2016 ανακοίνωσε την απόσυρση του από την Εθνική, ο απόλυτος σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα αναθεώρησε την απόφαση του. Έχοντας ένα ισχυρό ρόστερ μαζί του, ο Μέσι θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο του με το εθνόσημο στο στήθος.

Κέβιν Ντε Μπρόινε

Ο επιτελικός μέσος της Σίτι κατάφερε να εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες παγκοσμίως υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρντιόλα. Γνωστός για την διορατικότητά του και τις άριστες πάσες του, ο Ντε Μπρόινε θα αποτελέσει τον κύριο δημιουργό των Βέλγων στο κέντρο.

Έντισον Καβάνι

Για ακόμη μια χρονιά ο Καβάνι στέφθηκε κορυφαίος σκόρερ της Παρί με 40 τέρματα, ενώ κέρδισε και το χρυσό παπούτσι του Σαμπιονά. Μετά την μέτρια πορεία της Ουρουγουάης στο περασμένο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Καβάνι είναι πιο ώριμος από ποτέ και έτοιμος να προσφέρει τα μέγιστα με το εθνόσημο.

Κιλιάν Μπαπέ

Μετά την ονειρική του σεζόν στη Μονακό ο Μπαπέ πήρε την (πολύ) μεγάλη μεταγραφή στην Παρί Σεν Ζερμέν το περασμένο καλοκαίρι, διαπρέποντας στην πρώτη σεζόν του. Και όλα αυτά ενώ είναι μόλις 19 χρονών.

Αντρές Ινιέστα

Ίσως στο τελευταίο Μουντιάλ της ένδοξης καριέρας του, ο Ινιέστα είναι ένας από τους τελευταίους παίκτες της ιστορικής «χρυσής» γενιάς των Ισπανών. Μπορεί με το πέρασμα των χρόνων η φυσική του κατάσταση να έχει χειροτερέψει, ωστόσο η τεχνική του κατάρτιση παραμένει σε κορυφαίο επίπεδο.

Τιμπό Κουρτουά

Ο Βέλγος δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Τσέλσι, θέλοντας να εκβιάσει μια μεταγραφή μακριά από το Λονδίνο. Έτσι το φετινό Μουντιάλ ενδέχεται να είναι η «βιτρίνα» του στους συλλόγους που ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν.

Σέρχιο Ράμος

Μαζί με τον Πικέ o αρχηγός των Ισπανών αναμένεται να αποτελέσει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ομάδας του Φερνάντο Ιέρο. Πλέον στα 32 του γνωρίζει ότι είναι ίσως η τελευταία του ευκαιρία να ανακαταλάβει την κορυφή του κόσμου.

Πάουλο Ντιμπάλα

Η μεγάλη ευκαιρία του αστεριού της Γιουβέντους να λάμψει. Αν και ο ρόλος του θα είναι περιορισμένος λόγο της συνύπαρξης του με τον Λιονέλ Μέσι, ο 25χρονος θα προσπαθήσει να συνεισφέρει με κάθε τρόπο για μια επιτυχημένη πορεία της «Αλμπισελέστε».

Λουίς Σουάρεζ

Μπορεί οι εξωπραγματικοί αριθμοί των τελευταίων δύο ετών να έπεσαν, ωστόσο ο Σουάρεζ συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων φορ στον πλανήτη. Μαζί με τον Καβάνι θα αποτελεί τη γραμμή κρούσης της «σελέστε» σε μια προσπάθεια διάκρισης των δύο φορές παγκόσμιων πρωταθλητών.

Μαρσέλο

Αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής Βραζιλίας και της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μαρσέλο θεωρείται επάξια ένα από τα καλύτερα αριστερά μπακ στον κόσμο. Με καλές τοποθετήσεις αμυντικά και απίστευτο επιθετικό παιχνίδι ο 30χρονος αριστερός οπισθοφύλακας θα έχει σίγουρα καθοριστικό ρόλο στην πορεία της Βραζιλίας στα γήπεδα της Ρωσίας.

Γκονσάλο Ιγκουαΐν

Ο «μοιραίος» παίκτης της Αργεντινής στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, καθώς ο τότε παίκτης της Νάπολι έχασε σπουδαίες ευκαιρίες στον τελικό με την Γερμανία. Αν και πολλοί συμπατριώτες του τον επικρίνουν συχνά για την ασυνέπεια του στο σκοράρισμα άλλα και τη φυσική του κατάσταση, ο επιθετικός της Νάπολι συμπεριλήφθηκε στην τελική αποστολή του Χόρχε Σαμπάολι, αφήνοντας εκτός τον Μάουρο Ικάρντι.

Θέσαρ Αθπιλικουέτα

Παρόλο που εδώ και χρόνια το αμυντικό δίδυμο της Ισπανίας αποτελούν οι Πικέ-Ράμος, ο Αθπιλικουέτα ίσως μπορέσει να χωθεί «σφήνα». Τις τελευταίες σεζόν στην Τσέλσι ο Ισπανός έχει μετατραπεί σε ένα ακούραστο πολυεργαλείο παίζοντας με άνεση και τις τρεις θέσεις στην άμυνα.

Χάμες Ροντρίγκες

Χωρίς καμία αμφιβολία ο καλύτερος παίκτης του προηγούμενου Μουντιάλ. Αν και η Κολομβία αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη Βραζιλία, ο Χάμες αναπλήρωσε επάξια το κενό του τραυματία Φαλκάο και διέγραψε μια αξιέπαινη πορεία με τους «καφετέρος», κάτι που οδήγησε στη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Φέτος βρήκε πάλι αγωνιστικό χρόνο με την φανέλα της Μπάγερν, επιστρέφοντας στο κορυφαίο επίπεδο που βρισκόταν.

Μάνουελ Νόιερ

Μετά από μια σεζόν απραξίας λόγω τραυματισμών, ο Μάνουελ Νόιερ κλήθηκε στην αποστολή του Μουντιάλ με πολλούς συμπατριώτες του να διαφωνούν με αυτή την επιλογή. Ωστόσο ο 32χρονος πλέον Νόιερ παραμένει ένας εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων στον κόσμο μπορώντας να πάρει παιχνίδια πάνω του.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024