Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γκριεζμάν ανακοίνωσε ότι παραμένει στην Ατλέτικο Μαδρίτης

Ο Γκριεζμάν ανακοίνωσε ότι παραμένει στην Ατλέτικο Μαδρίτης

Ανακοίνωσε την απόφασή του

Το σίριαλ Γκριεζμάν έλαβε τέλος την Πέμπτη… Ο Γάλλος διεθνής επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε, μέσω… ντοκιμαντέρ, ότι θα παραμείνει ποδοσφαιριστής των «ροχιμπλάνκος» και την επόμενη περίοδο, καθώς απέρριψε την προσφορά της Μπαρτσελόνα.

Ο Γάλλος επιθετικός, για τον οποίο η Μπαρτσελόνα ήταν έτοιμη να καλύψει τα 100 εκατ. ευρώ της ρήτρας για να τον πάρει στη Βαρκελόνη, ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη απόφασή του μέσω ενός ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε σε συνδρομητικό κανάλι της Ισπανίας, με τον εύγλωττο τίτλο «La Decision» (Η Απόφαση), προφανώς επηρεασμένο από το αντίστοιχο «The Decision» του ΛεΜπρον Τζέιμς το 2010, όταν ο αστέρας του ΝΒΑ είχε φύγει από το Κλίβελαντ για να υπογράψει στο Μαϊάμι. Άλλωστε, ο Γκριζμάν είναι γνωστός φαν του ΝΒΑ και ειδικά του «Βασιλιά»…

Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε από εταιρεία παραγωγής στην οποία μετέχει ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα, Τζέραρντ Πικέ. Ο τελευταίος, μάλιστα, προωθούσε από σήμερα το πρωί το teaser του βίντεο, παρότι (προφανώς) γνώριζε ότι ο Γάλλος έχει «γυρίσει την πλάτη» στην Μπαρτσελόνα.

Το βιντεοσκοπημένο υλικό αρχίζει από τα μέσα Απριλίου και φτάνει στις 3 Ιουνίου, όταν ο Γκριζμάν έλαβε την οριστική του απόφαση (που ανακοίνωσε απόψε, με 11 μέρες καθυστέρηση…). Δείχνει τον Γάλλο να αμφιταλαντεύεται αρχικά ανάμεσα στην καλύτερη οικονομικά πρόταση της Ατλέτικο (σ.σ. αναμένεται να παίρνει περίπου 20 εκατ. ευρώ ετησίως, ίσως και παραπάνω με τα μπόνους) και την προοπτική της κατάκτησης τίτλων με τη Μπαρτσελόνα.

Αναγνωρίζει ότι οι επιτυχίες με τους «ροχιμπλάνκος» έχουν μεγαλύτερο προσωπικό αντίκτυπο για τον ίδιο, αφού είναι ο σταρ της ομάδας, αλλά αμφιβάλλει αν η Ατλέτικο μπορεί να φτάσει στην κορυφή «Κάτι μας λείπει, δεν είναι μόνο η κακή τύχη…», λέει σε κάποιο σημείο.

Ακολουθεί η κατάκτηση του Europa League κόντρα στη Μαρσέιγ, η αποθέωση στη φιέστα της Μαδρίτης, μπροστά στο άγαλμα του Ποσειδώνα, αλλά και οι αποδοκιμασίες μερίδας φανατικών της Ατλέτικο στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος με την Εϊμπαρ. Όπως είχε διαρρεύσει από τότε, ο Γάλλος ενοχλήθηκε πολύ από τη συμπεριφορά των ultras. Στο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει ότι, λίγες ημέρες αργότερα, τον επισκέφθηκε στο σπίτι του ο Ντιέγκο Σιμεόνε, θέλοντας να τον ηρεμήσει. Ο Γκριζμάν ζήτησε λίγο χρόνο ακόμη για να πάρει την τελική του απόφαση.

Στο… μεγάλο φινάλε, ο Γάλλος φαίνεται να μιλάει σε κάποιον φίλο του. Λέει ότι έμεινε εντυπωσιασμένος από το πλάνο ενίσχυσης της Ατλέτικο (που προφανώς του είχε κοινοποιηθεί από τη διοίκηση του κλαμπ ή τον Σιμεόνε). «Κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε. Μπορούμε να κατακτήσουμε το Champions League μέσα στο σπίτι μας», λέει ο Γκριζμάν, αναφερόμενος στον τελικό του 2019, που θα γίνει στο «Wanda Metropolitano» και αποτελεί το μεγάλο στόχο των «ροχιμπλάνκος».

Τυχαία ή όχι, η εν λόγω ενίσχυση περιλαμβάνει συμπαίκτες του στην εθνική Γαλλίας, με την Ατλέτικο να έχει ήδη συμφωνήσει με τη Μονακό για τον Τομά Λεμάρ και να βρίσκεται κοντά στην απόκτηση και του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ από τους Μονεγάσκους.

Με αυτόν τον δραματοποιημένο τρόπο, τελείωσε το… σίριαλ Γκριζμάν. Για φέτος τουλάχιστον, καθώς είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν νέα επεισόδια του χρόνου. Προς ώρας ο 27χρονος φορ θα παραμείνει στη Μαδρίτη, υπογράφοντας ξανά νέο συμβόλαιο (όπως κάθε καλοκαίρι μετά το 2014, όταν μεταγράφηκε στην Ατλέτικο από τη Σοσιεδάδ) και μένει να μάθουμε αν η ρήτρα αποδέσμευσής του θα ανέβει πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ του τρέχοντος συμβολαίου του.

Το βέβαιο είναι ότι ο Γκριζμάν με αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι «έσπασε τα νεύρα» πολλών, σε Ισπανία και Γαλλία (ασκείται έντονη κριτική για το ρόλο του στα αποδυτήρια των «τρικολόρ»), και όλα τα βλέμματα και η πίεση θα είναι πάνω του, καθώς καλείται να ηγηθεί της εθνικής Γαλλίας στο Μουντιάλ, αλλά κυρίως της Ατλέτικο την επόμενη σεζόν. Τα… αδηφάγα social media πάντως, έχουν ήδη βγάλει ετυμηγορία και δεν είναι υπέρ του!

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024