Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έκθεση αφιερωμένη στον Κερτ Κομπέιν στην Ιρλανδία

Έκθεση αφιερωμένη στον Κερτ Κομπέιν στην Ιρλανδία

Από παιδικά του σκίτσα, σχέδια με καρτούν, φωτογραφίες όπως μια που δείχνει τον 8χρονο Κερτ να παίζει πιάνο στις 15 Απριλίου 1975, μέχρι χειρόγραφους στίχους, ρούχα και ένα αυτοκίνητο Dodge Dart του 1965

Έκθεση αφιερωμένη στον Κερτ Κομπέιν, τον αξέχαστο frontman του συγκροτήματος Nirvana, θα εγκαινιαστεί τον προσεχή μήνα στην Ιρλανδία και θα παρουσιάζει μια επιλογή προσωπικών αντικειμένων του τραγουδιστή της γκραντζ ροκ, την οποία επιμελήθηκε η οικογένειά του.

Από παιδικά του σκίτσα, σχέδια με καρτούν, φωτογραφίες όπως μια που δείχνει τον 8χρονο Κερτ να παίζει πιάνο στις 15 Απριλίου 1975, μέχρι χειρόγραφους στίχους, ρούχα και ένα αυτοκίνητο Dodge Dart του 1965, η έκθεση «Growing Up Kurt Cobain» (19 Ιουλίου-τέλη Σεπτεμβρίου) θα παρουσιάσει δεκάδες προσωπικά του είδη, ορισμένα από τα οποία ουδέποτε έχει δει το κοινό.

Η κόρη του, η 25χρονη Φράνσις Μπιν Κομπέιν, και η μητέρα του Γουέντι Ο΄Κόνορ είναι ανάμεσα στους συγγενείς του τραγουδιστή που θα παραστούν στα εγκαίνια της έκθεσης στο Μuseum of Style Icons στο Νιούμπριτζ, 50 χλμ. νοτιοδυτικά του Δουβλίνου.

Ο Κομπέιν που είχε ιρλανδούς προγόνoυς βρέθηκε νεκρός το 1994 σε ηλικία 27 ετών. Είχε αυτοπυροβοληθεί.

«Πάντοτε μού έλεγαν η γιαγιά και οι θείες μου ποιος ήταν ο πατέρας μου. Είμαι ενθουσιασμένη που η εικόνα που είχαν για το ποιος ήταν ο Κερτ θα παρουσιαστεί στους θαυμαστές των Nirvana σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η Φράνσις.

Οι θαυμαστές του Κομπέιν, ο οποίος εκλαΐκευσε τη γκραντζ ροκ στις αρχές της δεκαετίας του 1990, θα δουν το πράσινο ριγέ πουλόβερ που φορούσε στο βιντεοκλίπ του «Smells Like Teen Spirit» των Nirvana το 1991 και το βίντεο με το βραβείο MTV που έλαβε για το ίδιο τραγούδι.

«Με την έκθεση αυτή ελπίζουμε να προσελκύσουμε την προσοχή στις ρίζες, στο όραμα του Κερτ και στην καλλιτεχνική του ευφυία, θέλουμε να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να μη χάσουν τον παιδικό θαυμασμό και τη δημιουργικότητά τους», είπε η αδελφή του, η Κιμ Κομπέιν.

Το μικρό μουσείο στην κομητεία Κίλντεαρ εκθέτει ρούχα αστέρων όπως η ‘Οντρεϊ Χέπμπορν, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Γκρέις Κέλι και έχει διοργανώσει εκθέσεις αφιερωμένες στον Μάικλ Τζάκσον και στον Πρινς.

Ο ιδιοκτήτης του μουσείου, ο Ουίλιαμ Ντόιλ, που είναι και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κοσμημάτων και οικιακών ειδών Newbridge Silverware είπε ότι η ιδέα για την έκθεση απορρέει από τη φιλία που τον συνδέει με την οικογένεια του τραγουδιστή. «Η οικογένεια έχει αυτή την αίσθηση, ότι φέρνει τον Κερτ πίσω στην πατρίδα».

Sports in

«Το όριο είναι η πείνα» – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του Μιλέι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024