Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από τον Βέρνερ στον Μπαπέ, τα... αστεράκια του Μουντιάλ

Από τον Βέρνερ στον Μπαπέ, τα… αστεράκια του Μουντιάλ

Παίκτες που θα κυριαρχήσουν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, συγκεντρώνοντας πάνω τους προσοχή και ενδιαφέρον από παράγοντες ομάδων και μάνατζερ. Ποιοι θα είναι αυτοί; Εκείνοι που σε μικρή ηλικία, κάτω των 23 ετών, θα αντέξουν την πίεση και θα λάμψουν

Το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία, θα αποτελέσει και την σκηνή παρουσίασης των αστέρων, που θα λάμψουν και θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια.

Παίκτες που θα κυριαρχήσουν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, συγκεντρώνοντας πάνω τους προσοχή και ενδιαφέρον από παράγοντες ομάδων και μάνατζερ. Ποιοι θα είναι αυτοί; Εκείνοι που σε μικρή ηλικία, κάτω των 23 ετών, θα αντέξουν την πίεση και θα λάμψουν;

Όπως για παράδειγμα, συνέβη με τον Χάμες Ροντρίγες, πριν από τέσσερα χρόνια στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Σίγουρα πάντως, κάποια από αυτά αστέρια, θα… προσγειωθούν πάνω σε μεγάλα συμβόλαια μετά από αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τίμο Βέρνερ (Γερμανία-Λειψία-επιθετικός-22 ετών): Ο Γερμανός είναι ένας από τους νέους παίκτες που θα μπορούσαν να γίνουν πρωτοσέλιδο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία. Είναι από τους πολλά υποσχόμενους νέους παίκτες στο Μουντιάλ, ίσως εκείνος που θα μπορούσε να κάνει το μεγαλύτερο άλμα από όλους. Μεταξύ των ομάδων που φέρονται ότι ενδιαφέρονται για τον άσο της Λειψίας είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ Στην ηλικία των 17 ετών και 4 μηνών, έγινε ο νεότερος παίκτης που έπαιξε ποτέ στην πρώτη ομάδα της Στουτγκάρδης. Μπορεί επίσης να γίνει ο νεότερος που θα φτάσει 100 και 150 παιχνίδια στην Bundesliga. Έπαιξε για τις γερμανικές εθνικές ομάδες νέων από U15 έως U21, σημειώνοντας 34 γκολ σε 48 αγώνες. Κέρδισε το τρόπαιο «Golden Boot» στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2017. Ο Βέρνερ υπέγραψε με τη Λειψία το 2016 και σημείωσε 21 γκολ την εφετινή σεζόν, συμπεριλαμβανομένου ενός γκολ στην ιστορική νίκη με 2-1 νίκη επί της Μπάγερν, αφού ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της Λειψίας που νίκησε τον γίγαντα της Bundesliga.

Μάρκο Ασένσιο (Ισπανία-Ρεάλ Μαδρίτης- μέσος- 22 ετών): Γιος Ισπανού πατέρα και Ολλανδέζας μητέρας, που πέθανε όταν ο Ασένσιο ήταν 15 ετών. Ο ταλαντούχος αυτός μέσος ήταν αστέρι σε όλες τις εθνικές ομάδες της Ισπανίας. Πήγε στην Ρεάλ Μαδρίτης το 2014, ως 18χρονος, αλλά πέρασε τα πρώτα χρόνια δανεικός στη Μαγιόρκα. Αυτή τη σεζόν, σημείωσε τέσσερα γκολ και είχε τέσσερις ασίστ σε 17 παιχνίδια. Οι επικριτές λένε ότι δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, αλλά είναι αποφασισμένος στη Ρωσία να αποδείξει ότι οι αμφισβητίες κάνουν λάθος. Ο πατέρας και ο αδερφός του αγωνίστηκαν επίσης στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ροντρίγκο Μπετανκούρ (Ουρουγουάη- Γιουβέντους-μέσος- 20 ετών): Η καριέρα του Μπετανκούρ ξεκίνησε στην Αργεντινή με τη Μπόκα Τζούνιορς, όπου έπαιξε από το 2015 έως το 2017. Ήταν μέρος της συμφωνίας επιστροφής του Κάρλος Τέβες το 2015 πίσω στη Μπόκα, όπου ξεκίνησε η καριέρα του. Σε αντάλλαγμα, η Γιουβέντους είχε την πρώτη επιλογή για τον Μπετανκούρ, κάτι που εξαργύρωσε την 1η Ιουλίου 2017. Ξεχώρισε στο Μουντιάλ U-20, παίζοντας κάθε λεπτό καθώς η Ουρουγουάη κέρδισε τoν όμιλο μπροστά από την Ιταλία, την Ιαπωνία και τη Νότια Αφρική. Έπαιξε ολόκληρο το παιχνίδι στην φάση των 16 κερδίζοντας με 1-0 τη Σαουδική Αραβία. Ο Μπετανκούρ είναι ψηλός και ισχυρός. Ήταν μια κίνηση έκπληξη για τη Γιουβέντους ενάντια στην Ρεάλ Μαδρίτης στο προημιτελικό του 2018 Champions League. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μια ισπανική ομάδα προσπάθησε να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο, αλλά η Γιουβέντους απέρριψε την προσφορά.

Λεάντερ Ντεντόνκερ (Βέλγιο-Αντερλεχτ-αμυντικός μέσος-23 ετών): Εφτασε στην επιλογή για το Μουντιάλ της Ρωσίας, όταν ο Ρομπέρτο Μαρτίνες τον επέλεξε αφήνοντας εκτός του αστέρα της Ρόμα, Ράτζα Ναϊνγκολάν, ένας από τους καλύτερους μέσους του κόσμου. Ναϊνγκολάν και Μαρτίνες είχαν προσωπικές συγκρούσεις, οι οποίες μπορεί να είναι ένας λόγος για τον αποκλεισμό του. Ο Ντεντόνκερ, ένας ψηλός αμυντικός μέσος, ο οποίος μπορεί επίσης να παίξει και ως κεντρικός αμυντικός, είναι ένας από τους δύο μόνο παίκτες του εγχώριου πρωταθλήματος στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν έχει χάσει ούτε ένα λεπτό από τους 32 αγώνες του βελγικού πρωταθλήματος και 12 παιχνιδιών του Europa League και είναι γνωστός για την ταχύτητα στον ρυθμό και στην λήψη αποφάσεων. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτ έδειξε ενδιαφέρον για την απόκτησή του και αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι, όπως Γουέστ Χαμ, Κρίσταλ Πάλας και Ατλέτικο Μαδρίτης θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην παρουσία του στη Ρωσία. Η τρέχουσα τιμή του: 23 εκατομμύρια δολάρια.

Αχράφ Χακίμι (Μαρόκο-Ρεάλ Μαδρίτης-αμυντικός-19 ετών): Οι φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης είναι εξοικειωμένοι με τον Αχράφ, ο οποίος είναι γνωστός με το μικρό του όνομα. Γεννημένος στη Μαδρίτη από Μαροκινούς γονείς, εκπροσώπησε το Μαρόκο στις εθνικές ομάδες U-17, U-20 και U-23 πριν από την είσοδό του στην πρώτη ομάδα τον Οκτώβριο του 2016 στην ηλικία των 17 ετών. Συμμετείχε στην ακαδημία της Ρεάλ Μαδρίτης σε ηλικία των 8 ετών. Εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα ως αναπληρωματικός του Νταβίντ Καρμπαχάλ στο δεξί άκρο της άμυνας και σημείωσε το πρώτο γκολ του στη La Liga στις 10 Δεκεμβρίου εναντίον της Σεβίλλης, όντας ο πρώτος Μαροκινός παίκτης που σκοράρει για την Ρεάλ Μαδρίτης.

Γκάμπριελ Ζέσους (Βραζιλία-Μάντσεστερ Σίτι-επιθετικός-21 ετών): Σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο παρουσιάζεται ένα νέο αστέρι της Βραζιλίας. Αυτή τη φορά θα μπορούσε να είναι ο Γκάμπριελ Ζέσους. Γνωστός για το ρυθμό του, τη δημιουργικότητα και την εντυπωσιακή του ντρίμπλα, σημείωσε εννέα γκολ σε 15 διεθνείς αγώνες. Τον Σεπτέμβριο του 2016 κλήθηκε στην εθνική ομάδα, λίγο μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Στον πρώτο του αγώνα, σημείωσε δύο γκολ και η Βραζιλία νίκησε με 3-0 τον Ισημερινό στο υψόμετρο στο Κίτο. Ο Ζέσους μεγάλωσε σε μια φαβέλα του Σάο Πάολο και εντάχθηκε στο πρόγραμμα νέων της Παλμέϊρας ως προ-έφηβος. Στα 16, σημείωσε 54 γκολ σε 48 παιχνίδια. Στα 17, σημείωσε 37 γκολ σε 22 παιχνίδια. Η Μάντσεστερ Σίτι τον απέκτησε τον Ιανουάριο του 2017 για 42 εκατομμύρια δολάρια. Έχασε 10 παιχνίδια στις αρχές της σεζόν του 2018, εξαιτίας τραυματισμού στο γόνατο, αλλά πρόσφατα επέστρεψε στην κορυφαία φόρμα. Ένας διάσημος συλλέκτης αυτοκόλλητων ποδοσφαίρου Panini, είπε ότι είναι ευτυχής που έχει τώρα το δικό του αυτοκόλλητο, ένα από τα πιο περιζήτητα στον κόσμο.

Χίρβινγκ «Τσούκι» Λοθάνο (Μεξικό-PSV Αιντχόφεν-επιθετικός-22 ετών): Είναι ένας από τους πιο περιζήτητους παίκτες στην Ευρώπη για το εφετινό καλοκαίρι. Εγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της PSV που σκόραρε στα τρία πρώτα παιχνίδια και τελείωσε τη σεζόν με 17 γκολ και 11 ασίστ σε 29 αγώνες. Έχει επίσης επτά γκολ σε 24 εμφανίσεις από τότε που κλήθηκε στην εθνική ομάδα της χώρας του, τον Φεβρουάριο του 2016. Σημείωσε δύο γκολ κατά του Βελγίου σε φιλικό τον περασμένο Νοέμβριο. Μια καλή εμφάνιση στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα μπορούσε να τον… προσγειώσει σε Ισπανία, Αγγλία ή Γερμανία.

Κιλιάν Μπαπέ (Γαλλία-Παρί ΣΖ-επιθετικός- 19 ετών): Από …εφηβικό φαινόμενο εκτινάχθηκε στο διεθνές σκηνικό ποδοσφαίρου με την Μονακό , προκαλώντας συγκρίσεις με τον Τιερί Ανρί. Σημείωσε χατ-τρικ με την Μονακό σε ηλικία 17 ετών και το περασμένο καλοκαίρι πήγε στην Παρί ΣΖ. Έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική Γαλλίας το Μάρτιο του 2017, καθιστώντας τον, δεύτερο νεότερο παίκτη στη γαλλική ιστορία πίσω από τον Μαριάν Βισνιεσκι στην εθνική ομάδα. Ο πατέρας του είναι προπονητής ποδοσφαίρου και η μητέρα του έπαιξε χάντμπολ. Ο Μπαπέ θα φοράει το νούμερο 10, τον ίδιο αριθμό που φορούσε ο μυθικός Μισέλ Πλατινί.

Ντάβινσον Σάντσες (Κολομβία-Τότεναμ-κεντρικός αμυντικός-21 ετών): Η Τόττεναμ χρειάστηκε να δαπανήσει το ποσό ρεκόρ των 56 εκατομμυρίων δολαρίων για να πάρει τον Σάντσες από τον Αγιαξ το περασμένο καλοκαίρι και γρήγορα έγινε βασικός στο κέντρο της άμυνας. Έπαιξε σε 41 παιχνίδια για τους «πετεινούς», που τερμάτισαν τρίτοι στην Premier League. Ήταν τόσο εντυπωσιακός που ο σύλλογος μόλις επέκτεινε τη σύμβασή του μέχρι το 2024. Ο Σάντσες ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του με την Ατλέτικο Νασιονάλ στο εγχώριο πρωτάθλημα της Κολομβίας. Η Μπαρτσελόνα του πρόσφερε μια θέση στην ομάδα του Β, αλλά επέλεξε αντ ‘αυτού να πάει στον Αγιαξ, όπου κέρδισε το βραβείο του «Παίκτη της Χρονιάς» την πρώτη του σεζόν. Η Τότεναμ κατάφερε να τον αποκτήσει, γεμίζοντας όμως πριν τα ταμεία του Αγιαξ.

Λι Σεούνγκ Βου (Νότια Κορέα-Βερόνα-επιθετικός-20 ετών): Μέχρι την ηλικία των 12 χρόνων, ο Σεούνγκ Βου αποκαλείτο «ο Μέσι της Ασίας» και εντοπίστηκε από έναν άνθρωπο της Μπαρτσελόνα όταν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο τουρνουά νεολαίας της ομάδας Danone Nations Cup. Ο τύπος του σώματος του και η κίνησή του θυμίζει τον Μέσι. Έφτασε στην ακαδημία της Μπαρτσελόνα La Masia και μετακόμισε στην Ισπανία το 2011 σε ηλικία 13 ετών. Ήταν ένας από τους πιο συναρπαστικούς παίκτες στην ακαδημία, αλλά το 2014 ο ίδιος και άλλοι οκτώ παίκτες σταμάτησαν, επειδή η Μπαρτσελόνα είχε παραβιάσει τους κανονισμούς της FIFA. Απαγορεύτηκε να προπονείται ή να παίζει στην Μπαρτσελόνα, κυρώσεις που έχουν επιβληθεί μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Η Μπαρτσελόνα τον έστειλε στη Βερόνα το 2017 αλλά διατηρεί τα δικαιώματα να τον πάρει ξανά το 2019. Η Νότια Κορέα θα χάσει δύο βασικούς παίκτες λόγω τραυματισμού, ανοίγοντας την πόρτα για τον «Μέσι της Ασίας» για να αφήσει το σημάδι του.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024