Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πέρα από τα σύνορα» θα φτάσει το Φεστιβάλ Ιστορικού Ντοκιμαντέρ

«Πέρα από τα σύνορα» θα φτάσει το Φεστιβάλ Ιστορικού Ντοκιμαντέρ

Πραγματοποιείται στο Καστελόριζο 26 Αυγούστου με 2 Σεπτεμβρίου

Πλούσιο θα είναι το πρόγραμμα του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ιστορικού Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα», που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2018, στο πανέμορφο Καστελόριζο. Εκτός από τις διαγωνιζόμενες ταινίες, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες δράσεις, όπως διάνοιξη μονοπατιών, μαθήματα κατάδυσης για παιδιά, ομιλίες, εικαστικά δρώμενα και συναυλίες.

Η χρησιμότητα του Φεστιβάλ δεν περιορίζεται μόνο στην τοπική κοινωνία και στους θερινούς επισκέπτες του νησιού. Το «Πέρα από τα Σύνορα» στοχεύει να αποτελέσει τόπο συνάντησης Ελλήνων και ξένων δημιουργών ντοκιμαντέρ όχι μόνο για να προβάλλουν το έργο τους, αλλά και για μία γόνιμη ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων μεταξύ Ελλήνων και ξένων δημιουργών, με στόχο νέες συνεργασίες και διεθνείς συμπαραγωγές. Σε κομβικό σημείο ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή, πολύ κοντά στα παράλια της Λυκίας, επιδιώκει, επίσης, να αποτελέσει έναυσμα για νέους και έμπειρους δημιουργούς ντοκιμαντέρ, προσελκύοντας ανθρώπους των τεχνών, των γραμμάτων και του κινηματογράφου κάθε χρόνο στο ακριτικό Καστελλόριζο.

Διεθνές και με διαγωνιστικό χαρακτήρα, το Φεστιβάλ απονέμει κάθε χρόνο τέσσερα βραβεία -καλύτερου ιστορικού και κοινωνικοπολιτικού ντοκιμαντέρ, με την ευγενική μέριμνα της Βουλής των Ελλήνων- και με την ολοκλήρωσή του ταξιδεύει στην Ευρώπη και την Αυστραλία. Το «Πέρα από τα Σύνορα» τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΥΠΕΞ) και του Δήμου Μεγίστης. Τη διοργάνωση έχει το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) ενώ αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του Συνδέσμου Αναβίωσης Καστελλορίζου, Σίδνεϊ. Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας είναι και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024