Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Αλέξης θα... παίξει μπάλα στο Μουντιάλ

Ο Αλέξης θα… παίξει μπάλα στο Μουντιάλ

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα σε άγνωστη προς το παρόν ημερομηνία αλλά σίγουρα μέσα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

Ισως για τον Αλέξη Τσίπρα να αποτελεί χρυσή ευκαιρία. Να επισκεφθεί τη Μόσχα τις ημέρες που θα διεξάγεται το Μουντιάλ, προσκεκλημένος μάλιστα του Βλαντίμιρ Πούτιν. Η πρόσκληση όπως αναφέρει ο Μικροπολιτικός των Νέων, βεβαίως ήταν τηλεφωνική σε ανταπόδοση στήριξης του Τσίπρα προς τον Πούτιν, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.

Σημασία έχει ότι πρώτον τα διπλωματικά γραφεία της Ρωσίας και της Ελλάδας ετοιμάζουν αυτή την επίσκεψη, πλην όμως τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί. Ούτε ακριβής ημερομηνία επίσκεψης, ούτε βεβαίως ποιον αγώνα θα παρακολουθήσει ο Τσίπρας, ο οποίος να σημειώσω ότι παλαιότερα στα Μουντιάλ υποστήριζε την Αργεντινή (του Μέσι), αλλά τώρα με τον νέο σοσιαλιστή πρωθυπουργό της Ισπανίας άλλαξε ομάδα και στηρίζει Ισπανία…

Το εμπάργκο

Την επίσκεψη Τσίπρα πρόκειται να προετοιμάσει ο Νίκος Κοτζιάς, που αξιοποιεί μια παλαιότερη πρόσκληση τουΣεργκέι Λαβρόφ και αναχωρεί σήμερα για τη Μόσχα. Και τούτο γιατί οι τηλεφωνικές προσκλήσεις ίσως δεν αρκούν για μια επίσημη επίσκεψη πρωθυπουργού χώρας – μέλους της ΕΕ, που η εθνική ομάδα της δεν παίζει στο Μουντιάλ και μάλιστα, την ώρα που ισχύει το εμπάργκο που επέβαλαν οι Αμερικανοί, αλλά και οι Ευρωπαίοι στη Μόσχα.

Στον τελικό

Βεβαίως ο Αλέξης Τσίπρας, όταν του τηλεφώνησε ο πρόεδρος Πούτιν, είπε ότι η επίσκεψή του στη Μόσχα θα πραγματοποιηθεί στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, όταν δηλαδή αρχίζει το Μουντιάλ με τα φώτα της διεθνούς δημοσιότητας στραμμένα στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη και σ’ αυτούς που το παρακολουθούν…
Ελα όμως που ο Τσίπρας σε 15 ημέρες έχει μπροστά του μια δύσκολη Σύνοδο Κορυφής, με το Σκοπιανό σε εξέλιξη, με το Αλβανικό ανοικτό και με την γκρίνια της ΚΟ – για τα μέτρα που φέρνει το πολυνομοσχέδιο – όλο να αυξάνεται.

Συνεπώς την έναρξη του Μουντιάλ μάλλον τη χάνει. Και τότε τι απομένει; Μα, ο τελικός! Τον τελικό ποντάρει ο Πρωθυπουργός να παρακολουθήσει (εάν βεβαίως ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες των διπλωματών και του Νίκου Κοτζιά) με την ευχή ότι θα είναι στον τελικό η Ισπανία. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει η Ισπανία, τότε ας είναι η Αργεντινή (του Μέσι).

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024