Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζάεφ: Βήμα-βήμα για τη συμφωνία

Ζάεφ: Βήμα-βήμα για τη συμφωνία

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ υποστήριξε πως χθες, Δευτέρα, υπήρξε μια πολύ καλή πρόοδος στη συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα και εξέφρασε αισιοδοξία πως σήμερα, Τρίτη, στη νέα πολύ σημαντική τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει με τον έλληνα πρωθυπουργό θα κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες και θα καταλήξουν σε συμφωνία για το θέμα της ονομασίας

«Βήμα- βήμα» προχωρούν ΠΓΔΜ και Ελλάδα για συμφωνία στο ονοματολογικό, όπως δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ μιλώντας σε φόρουμ που διεξάγεται στα Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ υποστήριξε πως χθες, Δευτέρα, υπήρξε μια πολύ καλή πρόοδος στη συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα και εξέφρασε αισιοδοξία πως σήμερα, Τρίτη, στη νέα πολύ σημαντική τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει με τον έλληνα πρωθυπουργό θα κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες και θα καταλήξουν σε συμφωνία για το θέμα της ονομασίας.

«Χθες είχαμε μια εξαιρετική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Ελπίζω ότι σήμερα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάτι θετικό στον κόσμο. Είπα ότι είμαι φύσει αισιόδοξος και είναι πιθανόν να καταλήξουμε σε συμφωνία, αλλά σήμερα έχουμε μια πολύ κρίσιμη συνομιλία για μένα. Ελπίζω ότι θα καλύψουμε όλες τις πτυχές για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και των δυο πλευρών», είπε ο κ. Ζάεφ.

Τόνισε δε πως οι δύο πρωθυπουργοί όπως και οι δύο υπουργοί Εξωτερικών, οι δύο κυβερνήσεις και η πλειονότητα των πολιτών και των δύο χωρών επιζητούν οριστική λύση στο πρόβλημα.

«Αν αυτό γίνει σήμερα, θα γνωστοποιήσουμε αμέσως όλες τις λεπτομέρειες και πιστεύω ότι αν υπάρξει συμφωνία τότε θα κανονίσουμε φτιάξουμε την ατζέντα».

Όσον αφορά την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες ο κ. Ζάεφ είπε: «Γνωρίζουμε για τις Πρέσπες, ήταν επιθυμία μας αυτό εδώ και πολύ καιρό ακόμα και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, θα περίμενα να γίνουν όλα βήμα-βήμα. Να δούμε αν θα υπάρξει συμφωνία, και αν υπάρξει συμφωνία θα ορίσουμε τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. Δηλαδή, το πως θα ενημερώσουμε τους πολίτες αλλά και το πού θα μπουν οι τελικές υπογραφές».

Όσον αφορά τα ονόματα που ακούγονται, ο Ζάεφ απάντησε με τον ίδιο τρόπο που απαντάει σε αυτή την ερώτηση, δηλαδή πως οι πολίτες θα μάθουν όλες τις λεπτομέρειες, μόλις υπάρξει συμφωνία.

«Βόρεια, Άνω, Νέα, Βαρδάρη, πολλά ονόματα ήταν για επιλογή, ξέρετε και τις προτάσεις Νίμιτς, ακόμα δεν έχουμε συμφωνία. Ελπίζω να έχουμε πολύ σύντομα. Και μόλις έχουμε, θα ανακοινώσουμε αμέσως όλες τις λεπτομέρειες της», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024