Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Κέιτ Γκρούμπει είναι η πρώτη γυναίκα με βραβείο του Daiwa Anglo-Japanese Foundation

Η Κέιτ Γκρούμπει είναι η πρώτη γυναίκα με βραβείο του Daiwa Anglo-Japanese Foundation

Φέτος μετά από 30 χρόνια λειτουργίας

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, φέτος μετά από 30 χρόνια λειτουργίας, το ίδρυμα «Daiwa Anglo-Japanese Foundation» απένειμε το βραβείο «Daiwa Foundation Art Prize 2018» στην Κέιτ Γκρούμπει. Η Γκρούμπει είναι η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης, που αποσπά μια τέτοια διάκριση από το ίδρυμα και τώρα καλείται να εκθέσει τα έργα της στην Mizuma Art Gallery της Ιαπωνίας αυτό το φθινόπωρο σαν ανταμοιβή μαζί με 5.000 λίρες.

Οι πίνακες της Κέιτ  δημιουργούνταιι από μια αλληλεπίδραση ή μια κοινή στιγμή. Παρουσιάζουν τις σχέσεις της με τους ανθρώπους που συναντά, οικείους και αγνώστους. Ως εκ τούτου, τα έργα έχουν μια ισχυρή ατομική αφήγηση αλλά και μεταφέρουν κοινωνικά στερεότυπα και συναισθήματα ή δηλώνουν ότι ο καθένας μπορεί να συσχετιστεί μαζί τους, όπως και το έργο της « Pure Pleasure», της πρόσφατης σειράς ακουαρέλας της  καλλιτέχνιδας. Η Κέιτ επίσης δημιουργεί  τους χαρακτήρες στους πίνακές της, φέρνοντάς τους στη ζωή τους με μια σειρά αυτοσχεδιασμένων βινιέτες, για τις οποίες κάνει τα κοστούμια, τα σκηνικά και τη μουσική.

Μιλώντας για την έμπνευση πίσω από την σειρά «Pure Pleasure» της, είπε: «Στο LACMA, στάθηκα κοιτάζοντας μια ζωγραφική  του Πικάσο που ονομάζεται «Man and Woman», όπου η αρσενική φιγούρα δείχνει ένα μαχαίρι στον κόλπο της γυναίκας, όταν ένας άνδρας σεκιούριτι είπε: «Ο Πικάσο ήταν γουρούνι».»

«Αυτή η συνάντηση έμεινε μέσα μου και, καθώς άρχισα να ζωγραφίζω, γύρισα την προσοχή μου σε μια ανεξερεύνητη προοπτική στην ιστορία της ζωγραφικής, εκείνη μιας γυναίκας να ζωγραφίζει μια άλλη γυναίκα, που ποθεί με ένα επιθυμητό θηλυκό βλέμμα . Συνειδητοποίησα ότι όταν βλέπουμε μια γυναικεία φιγούρα σε έναν πίνακα  συνηθίζουμε μόνο να βλέπουμε το ανδρικό βλέμμα ή αυτοπροσωπογραφίες. »

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024