Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

«Στο σφυρί» η τελευταία Bugatti Veyron Super Sport

Σε τιμή μιας «καινούριας» Bugatti αναμένεται να δημοπρατηθεί η τελευταία Veyron Super Sport που βγήκε από τo Molsheim και η οποία ως έκδοση έχει αξιωθεί τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στον κόσμο.

Η παραγωγή της διαδόχου της Veyron, Chiron, έχει ήδη φτάσει τα 100 αντίτυπα, έχοντας εδραιώσει την θέση της στην κορυφή της πυραμίδας των supercars ούσα διαθέσιμη σε εξαψήφια νούμερα σε ό,τι αφορά την τιμή.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι οι Bugatti δεν αποτελούν αυτό που θα αποκαλούσε κανείς συνηθισμένα αυτοκίνητα, αντιστοίχως… εξαψήφια είναι και τα μεγέθη στα οποία πωλούνται τα παλαιότερα δημιουργήματα της γαλλικής φίρμας, πολλώ μάλλον δε όταν συνοδεύονται από τον τίτλο του τελευταίου ενός είδους.

Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση της Veyron Super Sport η οποία θα δημοπρατηθεί σε περίπου ένα μήνα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ ταχύτητας του Godwood από τον οίκο Bonhams καθώς αποτελεί την τελευταία του είδους της που κατασκευάστηκε από την Bugatti. Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που την ακολουθούν στο οδόμετρο της έχει «γράψει» μόλις 885 χλμ. ενώ είχε έναν και μοναδικό ιδιοκτήτη στην εξάχρονη πορεία της.

¨Όλα τα παραπάνω, οδηγούν την εκτιμώμενη τιμή της μεταξύ των 2,6 και 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων όταν, ενδεικτικά, η αρχική τιμή μιας καινούριας Chιron διαμορφώνεται περί τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της, η Bugatti Veyron Super Sport εφοδιάζεται με V16 κινητήρα των 8,0 λίτρων ο οποίος της εξασφαλίζει ισχύ 1.200 ίππων και 1.500 Nm και παράλληλα τη δυνατότητα να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητά της διαμορφώνεται σε 415 χλμ./ώρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έκδοση του μοντέλου της Bugatti, είχε χριστεί ως το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024