Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στροφή στα απλά και καθημερινά…

Στροφή στα απλά και καθημερινά…

Οι πολίτες αναζητούν απαντήσεις στα προβλήματά τους. Η βιοπάλη δεν μπορεί να καλύπτεται από τα μεγάλα γεγονότα

Σε λίγες εβδομάδες φθάνουμε στη λήξη του τρίτου μνημονίου, βρισκόμαστε μια ανάσα από την επίλυση του ονοματολογικού της πΓΔΜ, ενώ φαίνεται ότι θα υπάρξει μια καλή λύση για το χρέος.

Την ίδια στιγμή όμως που τα «βαριά» πολιτικά θέματα κυριαρχούν, υπάρχει η συζήτηση για τα άλλα, τα καθημερινά, αυτά της βιοπάλης.

Πολλά είναι όσα απασχολούν τους πολίτες και φαίνεται ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό το σημαντικότερο τμήμα του πολιτικού προσωπικού της χώρας δεν ασχολείται και περί άλλων τυρβάζει.

Οι πολίτες θέλουν λύσεις στα καθημερινά τους θέματα που αφορούν παιδεία, υγεία, φορολογικό, κ.α.

Την ίδια στιγμή που πολλά προβλήματα της καθημερινότητας μένουν άλυτα, αν και έχουν γίνει κινήσεις βελτιωτικές της κατάστασης σε διάφορους τομείς, υπάρχουν κάποια σήματα που πρέπει να αποκωδικοποιηθούν.

Ορισμένα από αυτά είναι:

Το απολίτικο κλίμα κυριαρχεί. Πολλοί φλερτάρουν με την ιδέα της αποχής. Η άκρα δεξιά διατηρεί τις δυνάμεις της και ίσως να της αυξάνει και ελαφρά, ενώ παρατηρείται συντηρητική στροφή της κοινωνίας.

Το οπαδικό κλίμα στην πολιτική και κοινωνική ζωή αποτελεί καθημερινότητα. Το χάσμα των πολιτικών με τις μικρές ηλικίες όλο και διευρύνεται.

Ο ακραίος διχαστικός λόγος όλο και ενισχύεται. Το έλλειμμα έστω και ελάχιστης συναίνεσης είναι δεδομένο.

Η απουσία εθνικής συνεννόησης αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο. Υπάρχει αδυναμία ακόμα και για να βρεθεί κοινός τόπος για βασικές πτυχές του αναπτυξιακού σχεδίου.

Απουσιάζει η ομογενοποιημένη κοινή εθνική γραμμή από τα κόμματα. Δεν υπάρχει καμία συνεννόηση ή έστω και συζήτηση για την επόμενη μέρα της οικονομίας.

Στο δημόσιο πολλοί δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα. Η ελληνική γραφειοκρατία με τις παθογένειες του συστήματος είναι πανίσχυρη και αποτελεί τροχοπέδη για κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια.

Μεγάλη συζήτηση μπορεί να ανοίξει για μια σειρά ζητημάτων για το πως πρέπει να αναδιοργανωθεί ο παραγωγικός τομέας στην Ελλάδα και που πρέπει να δοθεί έμφαση. Π.χ. Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στον γεωργικό τομέα με βάση τη νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική, καθώς αναδεικνύονται νέα εργαλεία αγροτικής χρηματοδότησης.

Μπορούν να ειπωθούν πολλά, αλλά το μείζον είναι έστω και σε λίγα να υπάρξουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για να βελτιωθεί η κατάσταση. Γιατί εκτός από τα μεγάλα και…βαριά θέματα, υπάρχουν και τα ζητήματα χαμηλής έντασης και αυτά είναι που δίνουν τον τόνο και από αυτά κρίνονται, πολιτικοί, κόμματα, κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις.

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024