Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκρίνιες βουλευτών, επίδειξη ισχύος από το Μαξίμου

Γκρίνιες βουλευτών, επίδειξη ισχύος από το Μαξίμου

Οι «γκρίνιες» και οι «μουρμούρες» μεταξύ των βουλευτών έχουν να κάνουν με την κοινωνική πίεση που δέχονται και την αγωνία για την «επόμενη μέρα» μετά την έξοδο από το Μνημόνιο

Το «μήνυμα» του Μεγάρου Μαξίμου προς τους βουλευτές που ήθελαν να φέρουν τον Αλ. Τσίπρα στη Βουλή προκειμένου να τους ενημερώσει για τη διαπραγμάτευση ήταν σαφές: ο Πρωθυπουργός είναι αυτός που θα επιλέξει πότε θα συγκαλέσει την ΚΟ του κόμματος. Κάποιοι θεώρησαν ότι ήταν μια επίδειξη ισχύος, άλλοι μια προσπάθεια υποβάθμισης των συλλογικών οργάνων.  Ομως, σε κάθε περίπτωση, προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θα κληθούν να υπερψηφίσουν μεταξύ των άλλων την ενεχυρίαση του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων, δηλαδή της δημόσιας περιουσίας, στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, την αυστηροποίηση του νόμου Κατσέλη – Σταθάκη, καθώς και να εγκρίνουν την προβλεπόμενη δημοσιονομική απόδοση που θα υπάρξει από την προνομοθετημένη μείωση των συντάξεων (από το 2019) και τη μείωση του αφορολογήτου (από το 2020).

Οι «γκρίνιες» και οι «μουρμούρες» μεταξύ των βουλευτών έχουν να κάνουν με την κοινωνική πίεση που δέχονται και την αγωνία για την «επόμενη μέρα» μετά την έξοδο από το Μνημόνιο. Και όλα αυτά με φόντο τον ανασχηματισμό που αρκετοί θεωρούν δεδομένο και τοποθετούν χρονικά μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο και βεβαίως τις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις του 2019.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024