Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έγινε το τηλεφώνημα Τσίπρα - Ζάεφ

Έγινε το τηλεφώνημα Τσίπρα – Ζάεφ

Το τηλεφωνικό ραντεβού ανανεώθηκε για το πρωί της Τρίτης

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το τηλεφώνημα διήρκησε περίπου μια ώρα και έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ το τηλεφωνικό ραντεβού ανανεώθηκε για το πρωί της Τρίτης.

Από την πλευρά του, το γραφείο του Ζόραν Ζάεφ, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας συζητήθηκαν τα εναπομείναντα ζητήματα και εξετάστηκαν διάφορες ιδέες για λύσεις.

Η επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών, επί της ουσίας, υποδηλώνει τη δρομολόγηση εξελίξεων στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές διαβεβαίωναν ότι η Αθήνα επιμένει σε λύση με σύνθετη ονομασία, ίδια για εσωτερικό και εξωτερικό, με παράλληλη αφαίρεση των αλυτρωτικών βλέψεων και αλλαγή του συντάγματος.

Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις και ποια θα είναι η απάντηση του σκοπιανού πρωθυπουργού, ωστόσο φαίνεται να υπάρχουν κάποιες διαρροές ότι η πλευρά της γείτονος θα κάνει δεκτή τη συμφωνία, εκτός κι αν προκύψει κάποια άλλη σοβαρή εξέλιξη.

Σε δηλώσεις του, μάλιστα, το μεσημέρι της Δευτέρας ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα βρεθεί λύση, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα επιτευχθεί πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου.

Με έμφαση σημείωσε, δε, ότι η επιθυμία των Σκοπίων είναι να υπάρξει λύση ακόμα και πριν από την συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 25 και 26 Ιουνίου, υπογραμμίζοντας ότι οι μέρες είναι μετρημένες.

«Είμαστε στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών να έρθουμε κοντά ο ένας στις θέσεις του άλλου και όταν συμβεί αυτό θα ανακοινώσουμε από κοινού τα ευχάριστα νέα για τους κατοίκους των δυο χωρών» είπε ο Ζάεφ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024