Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την ατοπική δερματίτιδα

Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την ατοπική δερματίτιδα

Κι ενώ πλέετε σε πελάγη ευτυχίας με τον ερχομό του μωρού και το βλέπετε να μεγαλώνει και να αλλάζει, παρατηρείτε μικρά εκζέματα στο σωματάκι του που σας προκαλεί ανησυχία. Πολλές φορές πρόκειται για ατοπική δερματίτιδα ή έκζεμα και δεν είναι καθόλου σοβαρό, αρκεί να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα και να φροντίσετε τα σημεία που παρουσιάζουν […]

Κι ενώ πλέετε σε πελάγη ευτυχίας με τον ερχομό του μωρού και το βλέπετε να μεγαλώνει και να αλλάζει, παρατηρείτε μικρά εκζέματα στο σωματάκι του που σας προκαλεί ανησυχία. Πολλές φορές πρόκειται για ατοπική δερματίτιδα ή έκζεμα και δεν είναι καθόλου σοβαρό, αρκεί να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα και να φροντίσετε τα σημεία που παρουσιάζουν συμπτώματα.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια αρκετά συχνή, χρόνια ή υποτροπιάζουσα δερματοπάθεια, που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή. Θα αναρωτηθείτε όμως, πως προκαλείται και γιατί;

Η ατοπική δερματίτιδα προκύπτει από μια γενετική προδιάθεση σε αλλεργικές αντιδράσεις σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, ενώ μπορεί ταυτόχρονα να συνδεθεί και με το άσθμα ή την αλλεργική ρινίτιδα.

Με τα μωρά και γενικότερα τα νεαρά άτομα να βρίσκονται στο στόχαστρο της φλεγμονής, τα συμπτώματα είναι αυτά που θα σας παρακινήσουν ώστε να αναζητήσετε την κατάλληλη θεραπεία για το μωρό σας. Συνήθως, στα νεογέννητα, το έκζεμα εμφανίζεται στο πρόσωπο και όχι μόνο. Οι πτυχές του δέρματος στο σωματάκι ενός παιδιού όπως η περιοχή γύρω από το γόνατο ή τους αγκώνες είναι τα πιο συχνά σημεία που παρατηρείται το έκζεμα. Όταν μάλιστα βρεθεί σε έξαρση, θα δείτε πως το δέρμα του μωρού σας μπορεί να γίνει κόκκινο και ορισμένες φορές αν εκκριθεί ακόμη και υγρό. Ωστόσο, το πιο ενοχλητικό πρώτα απ’ όλα για τα νεαρά άτομα και κυρίως τα νεογνά είναι η φαγούρα, αφού μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση, τη συμπεριφορά ακόμη και τον ύπνο του παιδιού. Ο κνησμός λοιπόν οφείλεται στην έντονη ξηρότητα του δέρματος, που προκαλείται από τη γενετική μεταβολή του προστατευτικού φραγμού του δέρματος.

Ως γονείς όμως αυτό που μας ενδιαφέρει διακαώς είναι να φροντίσουμε το μωρό μας και να το βοηθήσουμε να απαλλαχθεί από κάθε είδους ενόχληση. Η κατάλληλη αγωγή είναι η λύση που αναζητούμε και βρίσκεται στις κρέμες με δερμακορτικοειδή, οι οποίες ενδείκνυνται για την αντιμετώπιση του εκζέματος. Για να ανακουφίσουμε τα παιδιά μας από αυτή τη χρόνια ασθένεια μπορούμε να εφαρμόζουμε αυτές τις κρέμες μέχρι να εξαφανιστούν όλα τα συμπτώματα. Στη συνέχεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαλακτικές κρέμες για την ατοπική δερματίτιδα που θα βοηθήσουν το δέρμα να ενυδατωθεί.

Εκτός λοιπόν από την κατάλληλη θεραπεία, είναι εξίσου σημαντικού για τους γονείς να καταλάβουν ακριβώς το μηχανισμό της ατοπικής δερματίτιδας. Ναι μεν πρέπει να ακολουθήσετε την θεραπεία για να αντιμετωπίσετε τις εξάρσεις του κνησμού, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι καλό είναι να χρησιμοποιείτε απαλά προϊόντα καθαρισμού και να ενυδατώνετε τακτικά το δέρμα του μωρού σας με μαλακτικές κρέμες κατάλληλες για το ατοπικό δέρμα των παιδιών.

Έτσι, θα αντιμετωπίσετε την ατοπική δερματίτιδα και αποκτήσετε ξανά μια ανέμελη, χαρούμενη καθημερινότητα εσείς παρέα με το παιδί σας!

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024