Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Peugeot 1008:  Downsizing στην περιπέτεια

Peugeot 1008: Downsizing στην περιπέτεια

Με δεδομένη τη δημοτικότητα των οχημάτων με περιπετειώδη χαρακτηριστικά, η προσθήκη ενός city-crossover στην ιδιαίτερα δημοφιλή SUV γκάμα της Peugeot δείχνει να αποτελεί την επόμενη κίνηση.

Φωτογραφία: AUTOMEDIA

Προσφάτως ο όμιλος PSA, όπου ανήκει η Peugeot ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγή των ήδη υφιστάμενων SUV μοντέλων του ανταποκρινόμενος στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για το περιπετειώδες είδος το όποιο έχει αναδειχθεί στον απόλυτο κυρίαρχο τόσο της παγκόσμιας όσο και ευρωπαϊκής αγοράς, ανεξαρτήτως κατηγορίας και μεγέθους.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι κατά το 2017 η ευρύτερη κατηγορία των SUV και των crossover κατέλαβε μερίδιο αγοράς 34%, ποσοστό το οποίο κάθε άλλο παρά δείχνει να υποχωρεί την χρονιά που διανύουμε.

Εξίσου ενδεικτικό σε ό,τι αφορά το γαλλικό όμιλο είναι ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, οφείλει στη συγκεκριμένη κατηγορία 250.000 πωλήσεις μέγεθος που αντιστοιχεί σε μερίδιο αγοράς 17% στην Ευρώπη, ενώ την προηγούμενη χρονιά ο όμιλος με οδηγό την απήχηση των SUV της Peugeot αξιώθηκε μια θεαματική αύξηση πωλήσεων που διαμορφώθηκε σε 15,4%.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, κάθε άλλο παρά εντύπωση πρέπει να προκαλεί η πληροφορία ότι o γαλλικός όμιλος ετοιμάζεται να αυξήσει εκτός από τους ρυθμούς παραγωγής των ήδη υφιστάμενων crossover μοντέλων του και τον αριθμό τους.

Με δεδομένη δε την απήχηση των περιπετειωδών μοντέλων της Peugeot, η αρχή αναμένεται να γίνει από εκεί. με τους Γάλλους να αποκτούν σύντομα ένα entry-level crossover το οποίο θα αναλάβει να προσελκύσει εκείνο το κοινό που προσπαθεί να εμπλουτίσει με λίγη περιπέτεια τις κατά τα άλλα αστικές μετακινήσεις του και χωρίς να απεμπολήσει την ευελιξία που αυτές υπαγορεύουν.

Έτσι, πολύ σύντομα η SUV γκάμα της Peugeot αναμένεται να συμπεριλάβει στις τάξεις της ένα νέο μοντέλο με τα διακριτικά 1008 το οποίο θα επιφορτιστεί να ικανοποιήσει εκείνους που αποζητούν την αυξημένη απόσταση από το έδαφος την περιπετειώδη αισθητική και την ψηλή θέση οδήγησης στις συμπαγείς διαστάσεις ενός μοντέλου το οποίο προνομιακό πεδίο θα αποτελεί ο αστικός ιστός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Peugeot έχει ήδη παρουσιάσει ένα αστικών διαστάσεων πρωτότυπο crossover το οποίο παρουσιάστηκε το 2010 με τα διακριτικά HR1 δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να έχει ως αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική η οποία θα αποτελεί προϊόν συνεξέλιξης των εταιρειών που βρίσκονται υπό τη στέγη του ομίλου και θα αποτελέσει την βάση για έως και 20 νέα μοντέλα που θα διατεθούν με τα σήματα όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών του γαλλικού ομίλου (Peugeot, Citroen, DS και Opel).

Με δεδομένη επίσης τη δέσμευση των Γάλλων για την ηλεκτροκίνηση, η παραπάνω πλατφόρμα αναμένεται να προσφέρει τη δυνατότητα εφοδιασμού των μοντέλων που θα την αξιοποιήσουν με plug-in υβριδικά αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά σύνολα.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024