Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πολιτικός και αθλητικός κόσμος αποχαιρετούν τον Παύλο Γιαννακόπουλο

Πολιτικός και αθλητικός κόσμος αποχαιρετούν τον Παύλο Γιαννακόπουλο

Άπαντες τονίζουν την τεράστια προσφορά του Παύλου Γιαννακόπουλου στο μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό, ενώ εξαίρουν το ήθος και την αξιοπρέπειά του

Τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου εκφράζουν φορείς του ελληνικού μπάσκετ, αθλητικοί σύλλογοι, πολιτικοί, πρώην και νυν αθλητές.

Άπαντες τονίζουν την τεράστια προσφορά του Παύλου Γιαννακόπουλου στο μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό, ενώ εξαίρουν το ήθος και την αξιοπρέπειά του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος συνδεόταν με μακροχρόνια φιλία με τον αείμνηστο Παύλο Γιαννακόπουλο , επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον γιο του εκλιπόντα Δημήτριο και του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

«Αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο. Τον άνθρωπο, τον επιχειρηματία, τον αθλητικό παράγοντα άλλου τύπου, τον θεμελιωτή του μεγάλου μπασκετικού Παναθηναϊκού» αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και προσθέτει πως «αφήνει ένα τεράστιο κενό στον ελληνικό αθλητισμό και στις καρδιές όσων ξέρουν να εκτιμούν τη σεμνότητα και την ανιδιοτελή προσφορά».

Τη θλίψη του εκφράζει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος αναφέρει πως «με λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, λίγο μετά τον χαμό του αδελφού του Κώστα».

«Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπήρξε ένας επιτυχημένος έλληνας φαρμακοβιομήχανος, ο οποίος προσέφερε στην Ελλάδα επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας κι άνοιξε νέους δρόμους στην έρευνα και την ανάπτυξη. Επίσης, ως πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έφερε στην Ελλάδα έξι Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης στο μπάσκετ.Στους οικείους του, στην οικογένεια των εργαζομένων της ΒΙΑΝΕΞ και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου» συνεχίζει.

Με ένα μήνυμα στο προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρετά τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Ο πρόεδρος της ΝΔ στο μήνυμά του σημειώνει πως ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν ένας ένας σπουδαίος αθλητικός παράγοντας που οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μεγάλες επιτυχίες και έχαιρε καθολικής εκτίμησης. Παράλληλα τονίζει την σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα, με ξεχωριστή διαδρομή, όπως επισημαίνει.

Τα «ειλικρινή συλλυπητήριά» της στην οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου εκφράζει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Έφυγε από τη ζωή ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Με θλίψη αποχαιρετώ τον σεμνό άνθρωπο και οικογενειάρχη, τον επιτυχημένο  επιχειρηματία, τον κορυφαίο του αθλητισμού, τον δημιουργό του μεγάλου μπασκετικού Παναθηναϊκού» δήλωσε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας πως «το μεγάλο έργο που αφήνει θα τον θυμίζει  σε όλους μας για πάντα.

«Ο Παύλος Γιαννακόπουλος εκπροσωπούσε μια γενιά επιχειρηματιών που σιγά σιγά χάνεται από τη χώρα. Δουλευταράς, εφευρετικός, πεισματάρης, με πίστη στους Έλληνες – στα μυαλά τους και στα χέρια τους. Τα συλλυπητήρια μου στη μεγάλη οικογένειά του – προσωπική, επιχειρηματική, αθλητική» σημειώνει με ανάρτησή του στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αείμνηστου Παύλου Γιαννακόπουλου και στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Τον γνωρίσαμε σαν την ήρεμη δύναμη του αθλητισμού, των επιχειρήσεων, άριστο οικογενειάρχη και πιστό αγαπητό φίλο στην παρέα του. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Καλό ταξίδι πρόεδρε» αναφέρει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

«Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά σήμερα τον Παύλο Γιαννακόπουλο με θλίψη, αλλά και σεβασμό. Έναν σημαντικό επιχειρηματία της φαρμακοβιομηχανίας και έναν σπουδαίο παράγοντα του αθλητισμού που όχι μόνον έθετε πάντα μεγάλους στόχους, αλλά ήξερε και να τους πετυχαίνει. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπηρέτησε για δεκαετίες το ελληνικό μπάσκετ και οδήγησε τον Παναθηναϊκό επανειλημμένα στην κορυφή της Ευρώπης κερδίζοντας την εκτίμηση ακόμη και των αντιπάλων του. Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Τα θερμά του συλλυπητήρια εκφράζει ο τομέας Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής. «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπήρξε κορυφαίος αθλητικός παράγοντας της χώρας, με ιδιαίτερη αγάπη για το μπάσκετ. Για περισσότερα από 40 χρόνια στήριξε με αγνή αγάπη, δυναμισμό και πάθος τον ελληνικό αθλητισμό προσφέροντας του κορυφαίες διακρίσεις, κάνοντας το ελληνικό μπάσκετ πρωταγωνιστή σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφέρει: «Άλλη χαρά στη ζωή μου εκτός από τον Παναθηναϊκό μετά την οικογένεια και την δουλειά μου δεν έχω. Το εκμυστηρεύτηκε σε ομάδα φιλάθλων του Ολυμπιακού που βρεθήκαμε στη Σαραγόσα το 1995. Έτσι απλά και ωραία έβλεπε τα πράγματα ο Παύλος Γιαννακόπουλος που αποχαιρετούμε με εκτίμηση».

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους του και στην οικογένεια του Παναθηναϊκού για το θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ενός ανθρώπου που, όπως είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης, «κέρδισε καθολικά το σεβασμό ακόμη και των αντιπάλων του».

«Ο Παύλος Γιαννακόπουλος κατάφερε κάτι σπάνιο στον ελληνικό αθλητισμό, καθώς μέσα από τη διαδρομή του ως αθλητικός παράγοντας και την τεράστια προσφορά του στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, κέρδισε καθολικά το σεβασμό ακόμη και των αντιπάλων του. Τα συλλυπητήριά μου στους οικείους του και την οικογένεια του Παναθηναϊκού» αναφέρει η ανακοίνωσή του.

ΕΟΚ: «Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ και ο πρόεδρος Γιώργος Βασιλακόπουλος πληροφορήθηκαν με αίσθημα βαθιάς θλίψης την είδηση του θανάτου του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ενας άνθρωπος που αφιέρωσε την ζωή του στον αθλητισμό, με αγνή και ανιδιοτελή προσφορά, και κυρίως στο άθλημα του μπάσκετ, όντας ένας εξ αυτών που συνέδραμαν ουσιαστικά στην εξέλιξή του στην Ελλάδα. Σε εποχές πιο δύσκολες για τον αθλητισμό συνολικά, αλλά και πιο αγνές και με ανιδιοτελή κίνητρα και φίλαθλα αισθήματα, ο Παύλος Γιαννακόπουλος έβαλε την του σφραγίδα στον χώρο. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods αναζητεί τις λέξεις, για να αποχαιρετήσει τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον άνθρωπο που άλλαξε το ρου της ιστορίας της, το ελληνικό μπάσκετ, τον ελληνικό αθλητισμό. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να έφυγε σήμερα, αλλά οι ιδέες του θα ζουν και θα δημιουργούν νέες γενιές Παναθηναϊκών για πάντα. Παύλος Γιαννακόπουλος. Ο άνθρωπος που θα ζει για πάντα στις καρδιές μας».

ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

ΚΑΕ ΑΕΚ: «H AEK Β.C. και ο Μάκης Αγγελόπουλος συμμετέχουν στο βαρύ πένθος του Παναθηναϊκού για το χαμό του Παύλου Γιαννακόπουλου. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τα λοιπά μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος. Σύσσωμη η κιτρινόμαυρη οικογένεια, οι αθλητές, οι παράγοντες και οι παλαίμαχοι του συλλόγου μας αισθάνονται τη βαθιά υποχρέωση να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου».

ΚΑΕ Άρης: «Το ελληνικό μπάσκετ πενθεί και η Ελλάδα όλη πενθεί. Η μπασκετική οικογένεια που έχει προσφέρει στην καλαθοσφαίριση ίσως όσο καμία άλλη, έχασε ένα από τα πιο σημαντικά μέλη της. Ολόκληρη η οικογένεια του Άρη στο πλευρό της ελληνικής και παγκόσμιας μπασκετικής οικογένειας, στέλνει τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια Γιαννακόπουλου. Ένας άνθρωπος, το έργο του οποίου θα το καταλάβουμε στις επόμενες γενιές, «έφυγε» από κοντά μας. Η λέξη συλλυπητήρια δεν μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματα μας. Ξέρουμε ότι το πνεύμα του θα είναι πάντοτε κοντά μας».

ΚΑΕ Ηρακλής: «Η ΚΑΕ Ηρακλής 2017 εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον θάνατο του πρώην Προέδρου και Ιδιοκτήτη της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, Παύλου Γιαννακόπουλου. Όλοι γνωρίζουν και αποδέχονται το μεγάλο του έργο για τον σύλλογό του, αλλά και τον ελληνικό Αθλητισμό, όπως και το πάθος του και την αγάπη του για τις ιδέες που αγαπούσε. Θερμά συλλυπητήρια στον γιο του εκλιπόντος, τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ ΠΑΟ, κ. Δ. Γιαννακόπουλο, την οικογένεια και τους οικείους του αλλά και όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού για την βαριά απώλειά τους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα, που θα τον σκεπάσει».

Συντετριμμένος ο Τζόρντι Μπερτομέου από τον χαμό του «φίλου» του, όπως τον αποκάλεσε, Παύλο Γιαννακόπουλο, εξέφρασε την βαθιά του θλίψη, τονίζοντας πως εξαιτίας του το μπάσκετ πήγε πολλά βήματα παραπέρα.

ΠΣΑΚ: «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το χαμό του Παύλου Γιαννακόπουλου. Η «απώλεια» για ολόκληρο τον αθλητισμό, είναι τεράστια, ανάλογη με… το μέγεθος του. Ο θαυμασμός μας, θα είναι αιώνιος για τον κύριο Παύλο και θα αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη σε όλη μας τη ζωή. Χωρίς την παρουσία του, το ελληνικό μπάσκετ, δεν θα είχε τόσες επιτυχίες και τον ευχαριστούμε για όσα προσέφερε στο άθλημα μας. Καλό ταξίδι…».

Η εμβέλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου ξεπερνά τα στενά ελληνικά όρια. Το απέδειξε και η μπασκετική ομάδα της Μπαρτσελόνα η οποία δεν παρέλειψε να στείλει τα συλλυπητήριά της στον Παναθηναϊκό μέσω της ακόλουθης ανάρτησης στο Τwitter: «Η Μπαρτσελόνα, εκφράζει τα συλλυπητήριά για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου και στέλνει μια πολύ δυνατή αγκαλιά σε ολόκληρη την οικογένεια του Παναθηναϊκού».

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου».

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Το Διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Παύλου Γιαννακόπουλου, που έφυγε από τη ζωή αφήνοντας τεράστια παρακαταθήκη και ξεχωριστές αναμνήσεις στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Ένας εμβληματικός ηγέτης που θα ζει για πάντα στις καρδιές όλων των Παναθηναϊκών».

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Σύσσωμη η κιτρινόμαυρη οικογένεια, οι αθλητές, οι παράγοντες και οι παλαίμαχοι του συλλόγου μας αισθάνονται τη βαθιά υποχρέωση να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ο εκλιπών υπήρξε ο μεγάλος ηγέτης του Παναθηναϊκού, σκληρός αλλά και σεβάσμιος αντίπαλος για τη δική μας ομάδα σε ολόκληρη τη διάρκεια της παραγοντικής του διαδρομής, ενώ πρόσφερε τα μέγιστα στον ελληνικό αθλητισμό. Τα θερμά μας συλλυπητήρια για τη μεγάλη απώλεια στην οικογένειά του, στον γιο του Δημήτρη, αλλά και σε όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού που σήμερα πενθούν το χαμό του ιστορικού τους ηγέτη».

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ο ελληνικός αθλητισμός θρηνεί έναν οραματιστή παράγοντα με ανεκτίμητη προσφορά».

ΕΠΟ: «Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου στην οικογένεια και τους οικείους του. Από τους λιγοστούς αληθινούς «Πατριάρχες» και «Ευπατρίδες» του Ελληνικού Αθλητισμού, ο εκλιπών «σφράγισε» με την πολυεπίπεδη δράση, την ανιδιοτελή και ανεκτίμητη προσφορά και την αγάπη του για το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τα αθλητικά πράγματα τα τελευταία 50 χρόνια στη Χώρα μας. Η αναγνώριση και η εκτίμηση προς το πρόσωπο και τα επιτεύγματά του ξεπέρασαν τα ελληνικά σύνορα. Η απώλεια του γεμίζει θλίψη το ελληνικό ποδόσφαιρο και σύσσωμο τον Ελληνικό Αθλητισμό. Θα τον θυμόμαστε πάντα».

Σούπερ Λιγκ: «H Σούπερ Λιγκ εκφράζει τα συλλυπητήριά της και τη συμπαράστασή της στην οικογένεια και τους οικείους του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο οποίος αφήνει ανεξίτηλη τη μεγάλη προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό».

Ο Νικ Καλάθης αποχαιρέτισε τον άνθρωπο που γιγάντωσε το «τριφύλλι», γράφοντας στο Ιnstagram: «Αναπαύσου εν ειρήνη, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ».

Ο Μάικ Τζέιμς αρκέστηκε σε ένα «αναπαύσου εν ειρήνη» για τον κορυφαίο παράγοντα του ελληνικού αθλητισμού και πρώην προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ και του Παναθηναϊκού.

Ένα ξεχωριστό «αντίο» για τον Παύλο Γιαννακόπουλο φύλαξε ο Λευτέρης Σούμποτιτς. «Σε ευχαριστώ κύριε πρόεδρε για την ευκαιρία που μου έδωσες να δουλέψω μαζί σου σε ένα μεγάλο σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός. Ακόμα θυμάμαι πόσο χαρούμενος ήσουν όταν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα Ελλάδα το 1998, μετά από 14 χρόνια. Είθε η ψυχή σου να αναπαυθεί εν ειρήνη. Παύλος Γιαννακόπουλος, για πάντα στην καρδιά μου».

Δύο πρώην παίκτες των «πρασίνων» που γεύτηκαν επιτυχίες με το τριφύλλι στο στήθος εξέφρασαν την θλίψη τους, μετά την είδηση του θανάτου του. «Πολύ θλιβερή ημέρα η σημερινή. Όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά για ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό και την ελληνική επιχειρηματικότητα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και καλό κουράγιο στην οικογένειά του…» ανέφερε ο Κώστας Τσαρτσαρής.

«Οι ανθρώπινες αξίες ζουνε για πάντα και δεν κοστολογούνται με χρήματα. Αντίο σε έναν από τους μεγαλύτερους ηγέτες που γνώρισα με απαράβατες ηθικές αξίες» ήταν το μήνυμα του Δημήτρη Παπανικολάου.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος έφυγε από τη ζωή και ο Μιχάλης Κακιούζης τον αποχαιρέτησε μέσω μιας ανάρτησής του. «Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψει κανείς την απώλεια ενός ανθρώπου. Πόσο μάλλον για τον τεράστιο Παύλο Γιαννακόπουλο. Το κενό του δυσαναπλήρωτο. Η παρακαταθήκη του τεράστια. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει».

Ο «Μικρός» του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Σαραβάκος, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος στο πένθος της πράσινης οικογένειας για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου και επέλεξε να στείλει μέσω Facebook τα συλλυπητήριά του: «Ίσως ο σπουδαιότερος παράγοντας που έχει περάσει τις τελευταίες δεκαετίες απο τον ελληνικό αθλητισμό. Αξιοπρεπής, ηθικός, φιλότιμος μέχρι τέλους. Καλό σου ταξίδι…».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024