Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
25 χρόνια οι Victor & Rolf δημιουργούν με τους δικούς τους όρους

25 χρόνια οι Victor & Rolf δημιουργούν με τους δικούς τους όρους

Έκθεση στο μουσείο Kunsthal του Ρότερνταμ για την ασημένια επέτειο ολόκληρης της ολλανδικής μόδας

Τα τελευταία 25 χρόνια η αγαστή συνεργασία μεταξύ των Viktor Horsting και Rolf Snoeren οδήγησε σε έργα ασυμβίβαστης ομορφιάς και εξαιρετικών συλλογών. Είναι αδύνατο να εντοπιστούν τα αποτελέσματα της συνεργασίας τους μεμονωμένα καθώς φαίνεται καλλιτεχνικά να δημιουργούν ως ένα σώμα. Με τα δικά τους λόγια: «Συχνά παίζουμε με την ιδέα ότι δύο άνθρωποι είναι ένας, ή και οι δύο από εμάς είναι ένα μυαλό, και παίζουμε με την εικόνα μας για να το εκφράσουμε αυτό.»

Μια αφορμή την επέτειο κοινής δημιουργίας, το καλλιτεχνικό duo, δημιούργησε μια έκθεση στο μουσείο Kunsthal του Ρότερνταμ για την ασημένια επέτειο ολόκληρης  της ολλανδικής μόδας.

Ο Viktor Horsting και ο Rolf Snoeren, οι οποίοι γεννήθηκαν το 1969, ξεκίνησαν την επαγγελματική τους ζωή μαζί στο Παρίσι, αφού αποφοίτησαν από την Ακαδημία Τέχνης και Σχεδίασης του Arnhem το 1992. Από την αρχή, η προσέγγισή τους στη μόδα ήταν ασυνήθιστη. Στα μάτια τους, η μόδα είναι μια μορφή τέχνης και το μέσο για την εφαρμογή της είναι το σώμα. Άλλαξαν τους κανόνες, και η βαθιά πνευματική και καλλιτεχνική τους ματιά  στην υψηλή ραπτική έμελλε να τους επιφέρει ευρεία αναγνώριση, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η έκθεση διερευνά τις ριζοσπαστικές ιδέες και τα στοιχεία,  που καθιστούν τα σχέδια του Viktor & Rolf μοναδικά στον σύγχρονο κόσμο της μόδας. «Με την έκθεση αυτή θέλουμε να παρουσιάσουμε την αντίληψή μας για τέχνη της μόδας. Παρουσιάζει μια επιλογή της δουλειάς μας ως καλλιτέχνες  – αναδεικνύοντας την πιο εικονική, γλυπτική και τολμηρή εμφάνιση, ελπίζουμε ότι οι επισκέπτες θα αισθάνονται συμμέτοχοι σε πολλά επίπεδα. Προσπαθούμε να κάνουμε έργα πολύπλοκα και περίπλοκα  και όχι μονοδιάστατα. Η έκθεση καλεί τον θεατή στο σύμπαν μας και ελπίζουμε ότι θα τους κάνει να αισθάνονται συγκινημένοι και εμπνευσμένοι ».

Η έκθεση περιλαμβάνει πέντε γκαλερί στο μουσείο, η καθεμία  από τα οποίες αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό σύμπαν, και περιλαμβάνει περισσότερα από 60 κομμάτια υψηλής ραπτικής και  θεατρικά κοστούμια, συμπεριλαμβανομένης της καινούργιας  συλλογής του διδύμου, τα οποία παρουσίασαν στο Φεστιβάλ Hyères στην Γαλλική Ριβιέρα και τις τελευταίες συλλογές, όπως η «Boulevard of Broken Dreams» και «Action Dolls». Τέλος, μια γκαλερί είναι αφιερωμένη στα αυθεντικά σκίτσα των τελευταίων 25 χρόνων της δημιουργίας των σχεδιαστών.

Τα επόμενα 25 χρόνια, σύμφωνα με τα λόγια τους, θα αφορούν την «υψηλή ραπτική». Οι συλλογές με τα  γαμήλια και βραδινά φορέματα και η συλλογή «Tulle» είναι στις προτεραιότητες του οίκου. Γυαλιά Viktor & Rolf, ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο από τους ίδιους και μια συλλογή από αρώματα είναι ήδη στα άμεσα σχέδια τους.  Πολλά συμβαίνουν στο παρόν και το παρελθόν των εκκεντρικών δημιουργών, αλλά όλα έχουν τους δικούς τους όρους.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024