Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νιώθω ότι δεν μου ταιριάζει κανείς κι ότι θα μείνω μόνη

Νιώθω ότι δεν μου ταιριάζει κανείς κι ότι θα μείνω μόνη

Δεν μπορώ να ενθουσιαστώ εύκολα και ξενερώνω

Ας ξεκινήσουμε με τον τίτλο που είναι λάθος από μόνος του. Ούτε υπάρχει περίπτωση να μην σου ταιριάζει κανένας ούτε είναι και απόλυτο ότι θα μείνεις μόνη σου. Αλλά ας τα πάρουμε ένα ένα. Με αυτό το attitude δεν θα πας μπροστά, είτε μιλάμε για ερωτικά, είτε για φιλικά είτε για επαγγελματικά. Όταν ξεκινάς με οποιαδήποτε αρνητική πεποίθηση, για εσένα και για τους άλλους, ήδη προεξοφλείς το αποτέλεσμα και το τι θα γίνει στη ζωή σου. Κάτι σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Οπότε πάρτο αλλιώς και σταμάτα να σκέφτεσαι με ένα μόνιμο αρνητικό σύννεφο ακριβώς από πάνω σου.

Τι σημαίνει δεν μου ταιριάζει κανείς; Θεωρείς ότι δεν αξίζεις καθόλου και κανείς δεν πρόκειται να σου δώσει σημασία ή αγάπη; Ήρθε η ώρα για μερικές συνεδρίες στον ψυχολόγο που θα σου δώσουν να καταλάβεις ότι το μίσος για τον εαυτό σου ξεκινάει από εσένα και τα παιδικά σου βιώματα. Δεν έχει να κάνει με το πώς σε βλέπουν οι άλλοι. Για σύνελθε λίγο! Ή μήπως υπονοείς ότι οι άλλοι είναι κατώτεροί σου; Τώρα αυτό πώς να στο πω χωρίς να σε πληγώσω; Το αίσθημα ανωτερότητας είναι συνήθως καμουφλαρισμένο αίσθημα κατωτερότητας. Στην πραγματικότητα, νιώθεις ότι δεν αξίζεις αλλά αφήνεις τους άλλους να πιστεύουν ότι είσαι ντίβα και πως αξίζεις πολύ καλύτερα. Θα το πω μια φορά και κράτα σημειώσεις. Είμαστε όλοι ίσοι, με προτερήματα, ελαττώματα, ανασφάλειες και σκοτεινές πλευρές. Αυτό που αλλάζει είναι η διαβάθμιση και η φάση ζωής. Πάντα υπάρχουν άνθρωποι που μας ταιριάζουν και που μοιραζόμαστε κοινούς κώδικες. Και συνήθως αυτούς ελκύουμε, άθελά μας.

Η ξινή σου φάση θα περάσει. Ξέρεις πότε; Όταν αντιληφθείς ότι είσαι κι εσύ ατελής και παραδεχθείς ότι χρειάζεσαι μόνο μία αγκαλιά και κάποιον να σου πει ‘δεν πειράζει’. Όσο θεωρείς ότι αξίζεις να παίρνεις, αλλά όχι να δίνεις (συναισθηματικά μιλάμε πάντα), μην περιμένεις να σου χτυπήσει την πόρτα ο πρίγκιπας και να σου πει ‘ανέβα κούκλα μου στο άλογο να φύγουμε’. Και είναι καλό που προς το παρόν δεν γνωρίζεις κάποιον. Σημαίνει ότι δεν είσαι έτοιμη και περιμένεις το πλήρωμα του χρόνου. Τώρα όλα αυτά λειτουργούν σε υποσυνείδητο επίπεδο και είναι λογικό να απορείς.

Και τι σημαίνει θα μείνω μόνη μου; Δεν έχεις οικογένεια; Δεν έχεις φίλους; Δεν έχεις κατοικίδιο; Δεν έχεις κοινωνικούς κύκλους; Είναι δυνατόν να περιμένεις από έναν άνθρωπο να σου γεμίσει τη μοναξιά; Δηλαδή τι να πρωτοκάνει κι αυτός ο άνθρωπος; Δεν βρίσκουμε σύντροφο για να γεμίσει το υπαρξιακό μας κενό (που όλοι κουβαλάμε ούτως ή άλλως). Σύντροφο έχουμε για να ζούμε τον έρωτα και για να περνάμε όμορφα. Κάθε άνθρωπος στη ζωή μας προσφέρει και κάτι διαφορετικό. Όπως κάνουμε κι εμείς αντίστοιχα. Πάρε πράγματα από όλους και μην τα ψάχνεις όλα στο πρόσωπο ενός ανθρώπου. Και να τα έχει, δεν θα τα εκτιμήσεις. Ένας άνθρωπος που παραπονιέται για τους άλλους, θα το κάνει και αφού βρει τον ‘τέλειο σύντροφο’. Έστω ότι αυτό είναι εφικτό. Αν χάσεις το λόγο να γκρινιάζεις και βρεθεί αυτός ο ένας, κάτι άλλο θα βρεις να μουρμουρίζεις. Οπότε, το ηθικό δίδαγμα είναι ότι σταματάμε να γκρινιάζουμε, περνάμε ωραία τη ζωή μας, την δεχόμαστε έτσι όπως έρχεται και κόβουμε τις ατάκες της new age γεροντοκόρης που δεν βρίσκει άντρα και που νιώθει η ίδια τεφαρίκι χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια. Η αγάπη έρχεται μέσα από την αποδοχή, του εαυτού μας και των άλλων, και τις ατέλειες.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024