Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες προκλήσεις Γιλντιρίμ για τους «8» τούρκους αξιωματικούς

Νέες προκλήσεις Γιλντιρίμ για τους «8» τούρκους αξιωματικούς

Ο τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ υποστήριξε ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να αποδεχθεί αυτό που έκανε η Ελλάδα, αποφυλακίζοντας τους οκτώ στρατιωτικούς

Για μία ακόμα φορά ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ εμφανίστηκε προκλητικός, μιλώντας σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι NTV, τόσο για τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς, όσο και για το γεγονός όπως είπε, ότι πάγωσε η συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα αλλά όχι και η συμφωνία για το μεταναστευτικό με την ΕΕ.

Ερωτηθείς σχετικά με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για πάγωμα της συμφωνίας επανεισδοχής με την Ελλάδα «ως αντίδραση στην απόφαση για τους 8 στρατιωτικούς», ανέφερε ότι: «δεν είναι δυνατό να αποδεχτούμε αυτό που έκανε η γειτονική μας χώρα, η Ελλάδα».

«Άφησαν ελευθέρους τους γκιουλενιστές παρ’ όλο που υπάρχουν τόσοι νεκροί και τραυματίες και αυτό δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας» συμπλήρωσε ο Γιλντιρίμ.

Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι το πάγωμα της συμφωνίας αφορά την Ελλάδα κι όχι την ΕΕ, κάτι που σημαίνει ότι απαντά στις εξηγήσεις που ζήτησαν οι Βρυξέλλες και δείχνει ότι η Άγκυρα δε θέλει πλήρη ρήξη με την Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, οι οκτώ αξιωματικοί που αφέθηκαν ελεύθεροι στις αρχές της εβδομάδας, μετά την παρέλευση του 18μηνου κράτησής τους, φυλάσσονται -υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας- σε κρυφό καταφύγιο ή καταφύγια, μετά και την προειδοποίηση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να τους απαγάγει από ελληνικό έδαφος.

Η Ελληνική Αστυνομία, όπως αποκαλύπτει ο Χρήστος Τσιγουρής στα «ΝΕΑ», είναι σε διαρκή συναγερμό καθώς φοβάται ότι μπορεί μυστικές υπηρεσίες να δράσουν στη χώρα μας με στόχο την απαγωγή ή την εξόντωσή τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει ξεχωριστή ροή πληροφόρησης ειδικά για την υπόθεση των «8» και η φρούρηση αναπροσαρμόζεται με αναθεώρηση του επιχειρησιακού σχεδίου, ανάλογα με τις νέες κάθε φορά πληροφορίες.

Διαβάστε ακόμα:

Σε στρατόπεδο οι οκτώ τούρκοι αξιωματικοί υπό το φόβο απαγωγής ή δολοφονίας

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024