Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κολύμπι για αδυνάτισμα και σφιχτό σώμα

Κολύμπι για αδυνάτισμα και σφιχτό σώμα

θέλεις να αδυνατίσεις αλλά δεν θέλεις να μπεις σε πρόγραμμα; Κολύμπησε στη θάλασσα ή στις πισίνες των διακοπών σου και κάνε ένα υπέροχο σώμα!

Ξεφυλλίζεις τα περιοδικά με τους επώνυμους σε όλο τον κόσμο που έχουν ήδη ξεκινήσει τα καλοκαιρινά μπάνια και εσύ κοιτάς το άψογο σώμα τους;

Η δίαιτα που έκανες δεν απέδωσε; Μην το βάζεις κάτω!

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να γυμναστείς πάντα και παντού.

Τώρα αν θέλεις να συνδυάσεις ευχαρίστηση, καλοκαίρι και άσκηση η λύση είναι το κολύμπι!

Η καλύτερη άσκηση για αδυνάτισμα που προσφέρει συνολικά οφέλη για το σώμα αλλά και την καρδιά.

Αν δεν έχεις χρόνο για το κολυμβητήριο της γειτονιάς σου, μπορείς να πάρεις την οικογένεια ή τους φίλους και να πάτε παραλία. Όσο εκείνοι θα λιάζονται εσύ μπορείς να κολυμπάς. Το θαλασσινό νερό είναι ακόμα καλύτερο για τον οργανισμό σου και απολαμβάνεις ακόμα περισσότερο αυτή τη διαδικασία που δε θα σου θυμίσει προπόνηση αλλά χαρά!

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι φυσικά να ξέρεις κολύμπι αλλά και μερικές ακόμα ασκήσεις για κολύμπι για να γυμνάσεις και να ενεργοποιήσεις όλα τα μέλη του σώματός σου.

Η κολύμβηση αποτελεί ένα ολοκληρωμένο στυλ προπόνησης. Μπορεί να σε βοηθήσει τόσο στο αδυνάτισμα, συνδυάζοντας το πάντα με τη σωστή διατροφή, όσο και στην υγεία σου, τόσο σωματική, όσο και ψυχική, αφού η επαφή με το νερό, το οποίο αποτελεί το 70% της σύστασής μας, έχει καταπραϋντικά αποτελέσματα.

Η διασκεδαστική αυτή άσκηση θα σε αναζωογονήσει και θα σε κάνει να την αγαπήσεις ακόμα και τους χειμερινούς μήνες.

Μην ξεχνάς ότι η κολύμβηση και γενικά το νερό βοηθάει και σε κάθε είδους τραυματισμούς και πόνους συν ότι δεν καταπονεί τις αρθρώσεις.

Γυμνάζεις ώμους, χέρια, γλουτούς, κορμό, πλάτη και γοφούς, σε βοηθά να αδυνατίσεις καθώς μπορείς να χάσεις έως και 500 θερμίδες κάθε φορά που κολυμπάς και βελτιώνει την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος, αφού τονώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα σου αλλάξει την ψυχική διάθεση, θα σου αποβάλλει το καθημερινό στρες, θα σου προσφέρει ευεξία και θα έχεις τρομερή ενέργεια όλη την ημέρα.

Βάλτο στο καθημερινό σου πρόγραμμα ή έστω όσο πιο συχνά μπορείς και ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

Κάνε σωστή προθέρμανση πριν μπεις στο νερό για να αποφύγεις τις κράμπες.

Είναι βοηθητικό όταν μπεις στο νερό να εναλλάσσεις το ρυθμό της κολύμβησης σου. Δηλαδή από γρήγορο ρυθμό άλλαζε σε αργό, ώστε να μεγιστοποιήσεις το αποτέλεσμα της κολύμβησης.

Μην ξεχνάς να έχεις σταθερό ρυθμό και στην αναπνοή σου. Οι τεχνικές αναπνοής, θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις τους μυϊκούς πόνους.

Και το σημαντικότερο για να ξεκινήσεις κολύμπι και όλες τις τεχνικές του θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιο επαγγελματία προπονητή για αρχή. Θα σου μάθει τη σωστή τεχνική της κολύμβησης και θα σου δώσει τις απαραίτητες οδηγίες προς αποφυγή τραυματισμών και λαθών.

Βάλε το μαγιό σου και φύγαμε για πρόσθιο!

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024