Γνωρίζατε ότι η μπύρα είναι φυσικό προϊόν;

Γνωρίζατε ότι παράγεται εδώ και χιλιάδες χρόνια;

Είχατε ποτέ την ευκαιρία να δοκιμάσετε φρέσκια μπύρα απευθείας από το καζάνι του ζυθοποιού;

Μια ιδιαίτερη γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι λάτρεις του ζύθου σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στη δράση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουνίου.

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι μία νέα πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών που στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό, να  γνωρίσει καλύτερα το ζύθο, και να μοιραστεί μαζί του μία ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από τη μπύρα!

Πρόκειται για ένα γεμάτο με δράσεις Σαββατοκύριακο, όπου οι λάτρεις της μπύρας θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν ότι πραγματικά θέλουν γύρω από την αγαπημένη τους απόλαυση.

Τα μέλη που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία είναι τα εξής:

  • Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE
  • ΒΑΠ Π. Κούγιος ΑΒΕΕ
  • Ζυθοποιία Σαντορίνης AEBE
  • Ζυθοποιία Χίου
  • Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ
  • Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο
  • Μικροζυθοποιία Μυκόνου AEBE
  • Μικροζυθοποιία Septem OE
  • Μικροζυθοποιία Σερρών και Β. Ελλάδος EE
  • Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ

Η πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» δίνει την ευκαιρία της επίσκεψης με δωρεάν είσοδο σε κάποιες από τις σημαντικότερες ζυθοποιείες της χώρας με διαδραστικά προγράμματα όπως:

  • Σεμινάρια για την τέχνη της ζυθοποίησης
  • Ξενάγηση στους χώρους  της ζυθοποίησης και της εμφιάλωσης  σε κάποιες από τις σημαντικότερες ζυθοποιείες και μικροζυθοποιείες της χώρας
  • Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπύρας για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζεται κάθε μπύρα
  • Περιήγηση και παρουσίαση της ιστορίας της μπύρας με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό
  • Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή τύπων μπύρας και ταίριασμα (food pairing) με κατάλληλα εδέσματα, διαφορετικές γεύσεις αλμυρού και γλυκού ανάλογα με το γευστικό προφίλ της μπύρας
  • Γνωριμία με καταξιωμένους ζυθοποιούς και direct επικοινωνία μαζί τους
  • Γευστική δοκιμή σε ακυκλοφόρητες αλλά και αγαπημένες ετικέτες της αγοράς
  • Γευστικό προφίλ διαφορετικών τύπων μπύρας και αφορμή για δοκιμή φρέσκιας μπύρας κατευθείαν από την παραγωγή

 

Ενημερωθείτε για τα Ζυθοποιεία που συμμετέχουν αλλά και το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» στο site  της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών http://www.ellinikienosizithopoion.gr

Η είσοδος στα συνεργαζόμενα ζυθοποιεία το διήμερο 16 & 17 Ιουνίου θα είναι ελεύθερη, ενώ για κάποιες δράσεις, ζητείται προεγγραφή ή /και τηρείται σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων. Συστήνεται η επικοινωνία του επισκέπτη απευθείας με το ζυθοποιείο που πρόκειται να επισκεφθεί για να ενημερωθεί για το πλήρες πρόγραμμα, τη διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίας.

H Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ενθαρρύνει και υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την κουλτούρα της μπύρας, ενώ παράλληλα προωθεί την υπεύθυνη κατανάλωσή της στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου και υγιεινού τρόπου ζωής.

 

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/06 : ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΝ 10 ΖΥΘΟΠΟΙΙΕΣ – ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/06 : ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΧΙΟΥ, ΚΡΗΤΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ SEPTEM, ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΣΕΡΡΩΝ & Β. ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων των μελών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία»:

ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ

Ανοίγουμε τα ζυθοποιεία και τα βυνοποιεία μας στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη για να καλωσορίσουμε το κοινό και να μοιραστούμε μαζί τους το πάθος μας για το καλύτερο ποτό στον κόσμο: την μπίρα.

Ώρες ξεναγήσεων το Σάββατο 16 Ιουνίου:

 

  • 12.00-14.00
  • 15.00-17.00

 

Οι ξεναγήσεις θα γίνονται σε ομάδες των 20 ατόμων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη  με απαραίτητη κράτηση στην παρακάτω φόρμα

Το Πρόγραμμα ξενάγησης περιλαμβάνει:

  • Mini σεμινάριο για την τέχνη της ζυθοποίησης
  • Ξενάγηση στους χώρους  της βυνοποίησης, της ζυθοποίησης και της εμφιάλωσης
  • Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή 4 διαφορετικών τύπων μπίρας για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζουμε κάθε μπίρα

Οδηγίες προσέλευσης στις εγκαταστάσεις μας:

Πάτρα:  ΒΙΠΕ Πατρών 25108

Θεσσαλονίκη:  ΒΙΠΕ ΣΙΝΔΟΥ ,  574 00, Σίνδος

Αθήνα:  Λεωφόρος Κηφισού 102, 12241, Αιγάλεω

Δεν θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις την Κυριακή 17 Ιουνίου.

Για ερωτήσεις και πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@athineo.gr

—————————————————————————————————————-

ΒΑΠ Π.ΚΟΥΓΙΟΣ

Η ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ   συμμετέχει στα « Ανοιχτά Ζυθοποιεία» της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών το Σάββατο 16/06/18.

Η μικροζυθοποιία θα είναι ανοιχτή:

Σάββατο 16/06 : 12.00-16.00

Οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις, θα ενημερωθούν για τον τρόπο παραγωγής της μπύρας και θα δοκιμάσουν την μπύρα Lager, Ζύθος ΒΑΠ, της εταιρίας

—————————————————————————————————————

ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Η Μικροζυθοποιια Σαντορίνης  συμμετέχει στα « Ανοιχτά Ζυθοποιεία» της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών το Σάββατο 16/06/18

Η μικροζυθοποιία θα είναι ανοιχτή:

Σάββατο 16/06 : 11.00-17.00

Οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις, θα ενημερωθούν για τον τρόπο παραγωγής της μπύρας και θα δοκιμάσουν τις μπύρες της εταιρίας και νέες ανέκδοτες μπύρες.

—————————————————————————————————————-

ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΧΙΟΥ

Η Ζυθοποιία Χίου  συμμετέχει στα « Ανοιχτά Ζυθοποιεία» της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών  το Σάββατο και Κυριακή 16-17/06/18.

Η μικροζυθοποιια θα είναι ανοιχτή :

Σάββατο 16/06 : 11.00-16.00

Κυριακή 17/06 : 11.00-13.00

Οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις, θα ενημερωθούν για τον τρόπο παραγωγής της μπύρας και θα δοκιμάσουν τις μπύρες της εταιρίας.

—————————————————————————————————————-

ΚΡΗΤΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ

Η Κρητική Ζυθοποιία συμμετέχει στα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών το Σάββατο και Κυριακή 16-17/06/18.

Η μικροζυθοποιία θα είναι ανοιχτή :

Σάββατο 16/06 & Κυριακή 17/06: 10.00-19.00

Ώρες ξεναγήσεων : 11.00 – 13.30 – 15.00 – 17.00

Οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις και θα δοκιμάσουν τις τακτικές παραγωγές της ζυθοποιίας : ξανθή lager, μαύρη Dunkel & Pale Ale, καθώς και τις εποχικές μπύρες : American Pilsner & Australian Lager

—————————————————————————————————————-

ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

Η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο, «ΝΗΣΟΣ» συμμετέχει στα « Ανοιχτά Ζυθοποιεία» της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών το Σάββατο 16/06/18

Η μικροζυθοποιια θα είναι ανοιχτή :

Σάββατο 16/06: 10.00-18.00

Ώρες ξεναγήσεων : 11.00 – 13.00-15.00

Οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις, θα ενημερωθούν για τον τρόπο παραγωγής της μπύρας και θα γίνει γευστική δοκιμή στις μπύρες ΝΗΣΟΣ.

—————————————————————————————————————-

ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΜΥΚΟΝΟΥ

Η Μικροζυθοποιία Μυκόνου συμμετέχει στα « Ανοιχτά Ζυθοποιεία» της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών το Σάββατο 16/06/18

Η μικροζυθοποιία θα είναι ανοιχτή :

Σάββατο 16/06: 11.00-21.00

Ώρες ξεναγήσεων : Από τις 11.00 – 20.00 ανά 45 λεπτο

Οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις και θα δοκιμάσουν  τις μπύρες της και 3 νέες ακυκλοφόρητες ετικέτες.

—————————————————————————————————————-

ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ SEPTEM

Η Μικροζυθοποια Septem συμμετέχει στα « Ανοιχτά Ζυθοποιεία» της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών το Σάββατο και Κυριακή 16-17/06/18.

Η μικροζυθοποιια θα είναι ανοιχτή :

Σάββατο 16/06 : 10.00-20.00

Ώρες ξεναγήσεων : 11.00 – 13.00- 17.00

Κυριακή 17/06 : 11.00-14.00 & 17.00-20.00

Ώρες ξεναγήσεων : 11.30 & 18.00

Οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις, θα ενημερωθούν για τον τρόπο παραγωγής της μπύρας και θα γίνει γευστική δοκιμή στις μπύρες Septem και σε κάποιες εποχιακές.

—————————————————————————————————————-

ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΣΕΡΡΩΝ & Β. ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Μικροζυθοποια Σερρών συμμετέχει στα « Ανοιχτά Ζυθοποιεία» της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών το Σάββατο και Κυριακή 16-17/06/18.

Η μικροζυθοποιια θα είναι ανοιχτή :

Σάββατο 16/06 : 11.00-14.00 & 18.00-21.00

Κυριακή 17/06 : 11.00-14.00 & 18.00-21.00

Οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις, θα ενημερωθούν για τον τρόπο παραγωγής της μπύρας και θα γίνει γευσιγνωσία στις μπύρες της εταιρίας ( έτοιμες και σε παραγωγή).

—————————————————————————————————————-

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ

H  Ολυμπιακή Ζυθοποιία ανοίγει τις πύλες του εργοστασίου της στη Ριτσώνα, Ευβοίας, το Σάββατο 16/6, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το ζύθο και να απολαύσουν μια ιδιαίτερη ταξιδιωτική και γευστική εμπειρία γύρω από την μπύρα! Το συμμετέχον ζυθοποιείο της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας θα είναι ανοιχτό για το κοινό τις ώρες 11.00 – 19.00, με ελεύθερη είσοδο.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις από τις οποίες παράχθηκε εκ νέου το ιστορικό σήμα της FIX στη νέα σελίδα της ιστορίας του, να δοκιμάσουν τις αγαπημένες τους μπύρες με συνοδευτικά εδέσματα καθ΄ όλη τη διάρκεια της μεγάλης αυτής γιορτής, καθώς και να συμμετέχουν στις παρακάτω ενδιαφέρουσες δραστηριότητες:

 

Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις παραγωγής της μπύρας (για ομάδες των 20 ατόμων)

 

  • Ώρες ξεναγήσεων: 11.30 / 12.30 / 13.30 / 15.30 / 16.30 / 17.30

 

 

Σεμινάρια γευσιγνωσίας (για ομάδες των 12 ατόμων) – Διαδικασία γευστικής δοκιμής διαφορετικών τύπων μπύρας

 

  • Ώρες σεμιναρίων: 12.00 / 13.00 / 14.00 / 15.00 / 16.00 / 17.00

 

 

Σεμινάρια food pairing (για ομάδες των 8 ατόμων) – Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή τύπων μπύρας και συνδυασμός με κατάλληλα εδέσματα (food pairing), ανάλογα με το γευστικό προφίλ της μπύρας.

 

 

  • Ώρες σεμιναρίων: 12.30 / 14.30 / 16.30

 

 

Σημαντική επισήμανση:

Για συμμετοχή στις δραστηριότητες, το κοινό θα μπορεί να καλεί στο 210 6675200 – κα Μονοκρούσου, καθημερινές έως και τις 14/6, 10.00-16.00.

Σημειώνουμε ότι για τα άτομα που θα συμμετέχουν στις ομάδες δραστηριοτήτων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.