Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί κέρδισε ο ΠΑΟ, γιατί έχασε ο Ολυμπιακός

Γιατί κέρδισε ο ΠΑΟ, γιατί έχασε ο Ολυμπιακός

Ίδιο, αλλά ανάποδο νόμισμα στον δεύτερο τελικό του μπάσκετ

Tην περασμένη Κυριακή λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ της σειράς των τελικών του πρωταθλήματος μπάσκετ έγραφα επί λέξει τα εξής: Προγνωστικά, προβλέψεις και τα τοιαύτα; Μακριά κι αγαπημένοι, που λένε. Δεν τα πήγαινα ποτέ καλά μαζί τους, δεν παίζω στοίχημα, δεν θέλω να πάρω κανέναν στο λαιμό μου, ώστε να βάλει τα λεφτά του και ύστερα να μου ρίχνει αναθέματα!

Ε λοιπόν μέχρι στιγμής μετά από τους πρώτους δυο τελικούς, αποδεικνύεται ότι όντως αυτή η σειρά δεν υπόκειται σε καμία λογική και κυρίως σε καμία πρόγνωση, διότι απλούστατα η μεν λογική καταρρίπτεται, η δε πρόγνωση διαψεύδεται!

Ο Ολυμπιακός πέρασε από το ΟΑΚΑ για ένατη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, ο Παναθηναϊκός άλωσε το ΣΕΦ για τέταρτο αγώνα στη σειρά, το σκορ είναι 1-1, το πλεονέκτημα έδρας άλλαξε χέρια τρεις φορές μέσα σε μια εβδομάδα και η αγωνία καλά κρατεί!

Οι τελικοί εμπίπτουν σε ένα οξύμωρο σχήμα: μοιάζουν απρόβλεπτα προβλέψιμοι και προβλέψιμα απρόβλεπτοι. Ηδη έχουν σημειωθεί δυο breaks, σε μια επανάληψη της προπέρσινης αλληλουχίας και οι φιναλίστ εμφανίζονται διπρόσωποι: δεν πρόκειται για άλλες ομάδες, απλώς πρόκειται για τις ίδιες που ωστόσο από βραδιά σε βραδιά παίζουν, συμπεριφέρονται και αντιδρούν διαφορετικά!

Είναι εκ προοιμίου, εξ ορισμού και πλέον εκ των πραγμάτων δύσκολο και παρακινδυνευμένο να προβλεφθεί πώς θα εξελιχθεί αυτή η σειρά και πού εντέλει θα κάτσει η μπίλια. Δεδομένου κιόλας ότι έχει καταστρατηγηθεί ο περιλάλητος νόμος της έδρας που κάποτε αποτελούσε καταλυτικό παράγοντα, όλα βρίσκονται στον αέρα!

Χθες ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τον Ολυμπιακό με το ίδιο νόμισμα και ανταπέδωσε το break με παρεμφερή τρόπο, υπό την έννοια ότι υπήρξαν αρκετά κοινά στοιχεία ανάμεσα στον πρώτο και στον δεύτερο τελικό, απλώς άλλαξαν οι ρόλοι…

Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε με ψυχραιμία την πίεση του «πρέπει» (της ισοφάρισης), μετέφερε το άγχος στον αντίπαλο του, τον εγκλώβισε με την άμυνα του στο δεύτερο ημίχρονο στο οποίο τον ανάγκασε να σκοράρει μόλις εννέα πόντους σε 15 λεπτά και άντεξε στην αντεπίθεση.

Ο Ολυμπιακός είχε εμφανισθεί πολύ δυνατός από πνευματικής πλευράς στο ΟΑΚΑ και το ίδιο συνέβη χθες στο ΣΕΦ με τον Παναθηναϊκό, που περισσότερο από τον αγωνιστικό τομέα βελτιώθηκε στον εγκεφαλικό.

Με το σκορ στο 1-1 οι αιώνιοι ξαναδίνουν ραντεβού στον μεθαυριανό τρίτο τελικό, στην ιστορία του οποίου από τη σεζόν 1992-93 και εντεύθεν και σε σύνολο 25 αγώνων το σκορ είναι 22-3 υπέρ των γηπεδούχων. Εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα αποτελούν οι νίκες του Ολυμπιακού με 77-72 το 1993 στη Γλυφάδα, του Παναθηναϊκού με 76-72 το 2013 στο ΣΕΦ και του Ολυμπιακού με 69-64 το 2014 στο ΟΑΚΑ.
Από τις 17 ομάδες οι οποίες μετά το 1-1 προηγήθηκαν με 2-1, οι 14 στέφθηκαν πρωταθλήτριες, με τον Ολυμπιακό να έχει αστοχήσει το 1999, το 2014 και το 2017.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024