Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Champions League πόλο

Πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Champions League πόλο

Νίκησε με 6-5 τη Σπαντάου στον πρώτη προημιτελικό του final-8

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στην τετράδα του Champions League του πόλο, επικρατώντας 6-5 της γερμανικής Σπαντάου στον πρώτο προημιτελικό του final-8, που φιλοξενείται στη Γένοβα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση, ιδιαίτερα στην επίθεση, και θα χρειαστεί να παρουσιάσουν πολύ καλύτερη εικόνα στον αυριανό (8/6, 20:00) ημιτελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν μία εκ των Μπαρτσελονέτα ή Εγκερ.

Δύο γρήγορα γκολ, ένα από τον Φουντούλη στην πρώτη επίθεση του αγώνα και ένα από τον Γούνα στον παίκτη παραπάνω, έδωσαν από το ξεκίνημα το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» μπλόκαραν επιθετικά, με τον Λάζλο Μπάκσα να κάνει καλές επεμβάσεις (μεταξύ άλλων και σε πέναλτι του Φουντούλη), αλλά την ίδια στιγμή η «ερυθρόλευκη» άμυνα ήταν απροσπέλαστη, με τους Γερμανούς να μην καταφέρνουν καν να απειλήσουν με αξιώσεις τον Πάβιτς.

Ετσι οι πρωταθλητές Ελλάδας διατήρησαν άνετα το προβάδισμα και μάλιστα το διεύρυναν με τον Γενηδουνιά στις αρχές της β΄ περιόδου. Χρειάστηκε να συμπληρωθούν 14 λεπτά παιχνιδιού για να σκοράρει η Σπαντάου, με τον Ντέντοβιτς να διαμορφώνει το 3-1, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου, καθώς στη συνέχεια οι Βερολινέζοι έχασαν ευκαιρία με παίκτη παραπάνω να μειώσουν ακόμη περισσότερο.

Ο Ολυμπιακός είχε 1/4 με παραπάνω στο διάστημα αυτό (χώρια το χαμένο πέναλτι) και εντελώς εκτός κλίματος τον Ομπράντοβιτς, αλλά η στιβαρή του άμυνα έμοιαζε αρκετή να του δώσει τη νίκη, καθώς μάλιστα η Σπαντάου αγωνίστηκε χωρίς δύο σημαντικά στελέχη της, τον διεθνή Γερμανό Μπεν Ράιμπελ και τον Μαυροβούνιο Στέφαν Πιέσιβατς.

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με μία πολύ σπάνια φάση, καθώς ο Αργυρόπουλος έπιασε στον… ύπνο τους αντιπάλους του και σκόραρε στην κόντρα αμέσως μετά το σπριντ που κέρδισε ο Γενηδουνιάς. Η συνεχιζόμενη επιθετική δυστοκία των «ερυθρόλευκων», όμως, έδωσε… δικαιώματα στους Γερμανούς, οι οποίοι βλέποντας ότι από μακριά δεν μπορούσαν να νικήσουν τον Πάβιτς, δοκίμασαν να περάσουν τη μπάλα στα δοκάρια και σκόραραν δύο φορές με παίκτη παραπάνω.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε δύο αποβολές χωρίς να τις αξιοποιήσει και ο Σταμ ισοφάρισε (4-4), 1΄45΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, πάλι με παίκτη παραπάνω. Χρειάστηκε να παίξουν με δύο παίκτες παραπάνω οι Πειραιώτες για να σκοράρουν με τον Γενηδουνιά, 14΄΄ πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Ο πρώτος σκόρερ των «ερυθρολεύκων» στη φετινή διοργάνωση έδωσε ακόμη μία λύση, στα μέσα της τελευταίας περιόδου, αλλά ο Ντέντοβιτς μείωσε σε 6-5 και μετέτρεψε τα τελευταία 56΄΄ σε… θρίλερ. Ο Ολυμπιακός έχασε την επίθεση και οι Γερμανοί προσπάθησαν να περάσουν τη μπάλα στα 2μ., όπου όμως ο Δερβίσης την έκλεψε και «σφράγισε» τη δύσκολη νίκη της ελληνικής ομάδας.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 1-1, 2-3, 1-1

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Φουντούλης (περιφέρεια), 2-0 Γούνας (π.π.), 3-0 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 3-1 Ντέντοβιτς (φουνταριστός), 4-1 Αργυρόπουλος (κόντρα), 4-2 Κιούπερς (π.π.), 4-3 Γιούνγκλινγκ (π.π.), 4-4 Σταμ (π.π.), 5-4 Γενηδουνιάς (π.π.), 6-4 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 6-5 Ντέντοβιτς (περιφέρεια)

Ο Ολυμπιακός είχε 2/8 με παίκτη παραπάνω, 0/1 πέναλτι 3 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα. Η Σπαντάου είχε 3/9 με παίκτη παραπάνω, 1 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκε ο Χίλεν, 2΄13΄΄ πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

Διαιτητές: Ντε Γιονγκ (Ολλανδία), Πουτνίκοβιτς (Σερβία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 1, Νικολαϊδης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος 1, Ομπράντοβιτς, Γαλανόπουλος

ΣΠΑΝΤΑΟΥ (Πέταρ Κοβάσεβιτς): Μπάκσα, Σονταντιέ, Χίλεν, Τσουκ, Νεγκρεάν, Γιούνγκλινγκ 1, Στρέλετσκι, Ντέντοβιτς 2, Σταμ 1, Κιούπερς 1, Ρέστοβιτς, Πέτερφι

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024