Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες προκλητικές δηλώσεις Μποζντάγ για τους τούρκους αξιωματικούς

Νέες προκλητικές δηλώσεις Μποζντάγ για τους τούρκους αξιωματικούς

Η Ελλάδα αρνήθηκε την έκδοση του και προχώρησε ακόμα περισσότερο δίνοντας άσυλο σε κάποιους από αυτούς και τώρα βλέπουμε ότι παίρνουν και άλλα μέτρα για την προστασία τους

Νέες προκλητικές δηλώσεις σε μορφή απειλών εκτόξευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης για τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στην χώρα μας αιτούμενοι άσυλο.

«Η Τουρκία σημειώνει τη συγκεκριμένη στάση της Ελλάδας και καλό είναι η Ελλάδα να το γνωρίζει αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπ. Μποζντάγ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Hurriyet.

Ο Μποζντάγ ανέφερε ότι η Τουρκία ζήτησε επανειλημμένα την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών από την Ελλάδα, καθώς όπως είπε η Άγκυρα έχει ισχυρές αποδείξεις για τη συμμετοχή τους στο πραξικόπημα.

Ωστόσο η Ελλάδα δεν δέχτηκε να προχωρήσει σε αυτό το βήμα και προχώρησε ακόμα περισσότερο δίνοντας άσυλο σε κάποιους από αυτούς και τώρα βλέπουμε ότι παίρνουν και άλλα μέτρα για την προστασία τους.

Επανέλαβε τον ισχυρισμό της Τουρκίας ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο, τονίζοντας ότι «η Τουρκία σημειώνει τις συγκεκριμένες πράξεις της Ελλάδας. Η Ελλάδα θα ωφεληθεί να γνωρίζει ότι η Τουρκία τα σημειώνει αυτά». Υποστήριξε δε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι διμερές και δεν έχει καμία σχέση με το ΝΑΤΟ, το οποίο δεν μπορεί και να παρέμβει.

Ο Μπ. Μποζντάγ τόνισε αρκετές φορές ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη κατά της τρομοκρατίας και των γκιουλενιστών, όποιες και αν είναι οι αποφάσεις των ελληνικών δικαστικών αρχών.

Μπορεί η Ελλάδα ή όποια άλλη χώρα να συμπεριφέρεται όπως επιθυμεί εντός της επικράτειας της ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει εμάς να δίνουμε τη μάχη μας ενάντια στην τρομοκρατία, σημείωσε ο ίδιος με αιχμές και ενάντια στις ΗΠΑ, που αρνούνται να εκδώσουν τον Φετουλλάχ Γκιουλέν, ο οποίος σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ήταν και ο οργανωτής του πραξικοπήματος ενάντια στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 15 Ιουλίου 2016.

«Ως Τουρκία σημειώνουμε τη στάση αυτή της Ελλάδας» επανέλαβε καταλήγοντας ο τούρκος αξιωματούχος.

Διαβάστε επίσης:

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024