Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Τελειωμένοι και χρεοκοπημένοι οι Έλληνες

Ερντογάν: Τελειωμένοι και χρεοκοπημένοι οι Έλληνες

Επίθεση του τούρκου προέδρου στους οίκους αξιολόγησης μέσω Ελλάδας

«Επίθεση» στους οίκους αξιολόγησης μέσω Ελλάδας επέλεξε να κάνει ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του σε εκδήλωση του τουρκικού οικονομικού επιμελητηρίου της Άγκυρας.

Σε μία προσπάθεια να επιχειρηματολογήσει υπέρ της σταθερότητας της τουρκικής οικονομίας και να αποδώσει την κατάρρευση της λίρας και τις προβλέψεις των διεθνών οίκων σε επίθεση εναντίον του κάνοντας έναν άκαιρο παραλληλισμό με την ελληνική οικονομία την οποία χαρακτήρισε «χρεοκοπημένη και τελειωμένη».

Ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ότι το θέμα δεν είναι η τουρκική οικονομία, αλλά το ζήτημα αφορά τις 24 Ιουνίου, δηλαδή τις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας και στόχος είναι να κάνουν ζημιά στον ίδιο και το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. «Όλο τους το θέμα είναι αυτό», υποστήριξε σημειώνοντας ότι δημιουργούν κακό κλίμα όσον αφορά την τουρκική οικονομία, αλλά στη συνέχεια θα ντροπιαστούν.

Υποσχέθηκε δε στο κοινό του ότι δεν θα πετύχουν το στόχο τους να καταρρεύσει, σημειώνοντας ότι ρυθμοί ανάπτυξης και προβλέψεις κατά παραγγελία δεν έχουν κανένα αντίκρισμα. Εκεί έφερε το παράδειγμα της Ελλάδας λέγοντας: «Δείτε τους γείτονες μας. Οι άνθρωποι χρεοκόπησαν, τελείωσαν και τους αναβαθμίζεις κατά τέσσερις μονάδας. Αφού αυτοί χρεοκόπησαν,  κατέρρευσαν, τους σώζετε με το να τους αναβαθμίζετε; Ορίστε δείτε τους δρόμους τους. Βλέπετε την κατάσταση τους».

Τέλος κατέστησε σαφές πως η τουρκική οικονομία η οποία αυτή τη στιγμή επιχειρείται να εκτροχιαστεί μέσω της τιμής της λίρας, του πληθωρισμού και των δεικτών μετά της 24 Ιουνίου θα περάσει σε νέα και πιο δυνατή φάση.

Αμέσως μετά τις εκλογές όπως υποστήριξε «θα ανασυνταχθούμε» και θα καταβάλλουμε ακόμα ισχυρότερες προσπάθειες, ενώ την ίδια στιγμή διεμήνυσε οτι όποιος επένδυσε μέχρι σήμερα στην τουρκική οικονομία δεν μετάνιωσε και δεν θα μετανιώσει στο μέλλον.

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024