Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενοχλημένη η Αθήνα από τα μπρος πίσω των Σκοπίων

Ενοχλημένη η Αθήνα από τα μπρος πίσω των Σκοπίων

«Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια», τονίζει κυβερνητικός αξιωματούχος, κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ

Ενοχλημένη εμφανίζεται η Αθήνα από τη στάση των Σκοπίων και την κωλυσιεργία για το κλείσιμο της συμφωνίας για το ονοματολογικό.

«Έχουμε μια καλή συμφωνία στο τραπέζι, η οποία, όπως είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, πρέπει να κλείσει πολύ σύντομα. Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια», τονίζει κυβερνητικός αξιωματούχος, κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Η ενόχληση της ελληνικής κυβέρνησης είναι εμφανής και φαίνεται να στρέφεται κατά του Νικολά Ντιμιτρόφ, φωτογραφίζοντάς τον ως αυτόν που παίζει παιχνίδια.

Πάντως και οι δηλώσεις του Ζ. Ζάεφ άφηναν αιχμές για την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ η οποία «πάγωνε» τη συμφωνία κι έθετε χρονοδιάγραμμα μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής.

Είναι γνωστό ότι στη γειτονική χώρα σοβεί ένας σιωπηρός εμφύλιος μεταξύ της ομάδας Ζάεφ και των εθνικιστών, που δεν θέλουν τη συμφωνία, μεταξύ των οποίων είναι ο πρόεδρος Ιβανοφ και ο υπουργός Ν. Ντιμιτρόφ.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου του Ν.Ντιμιτρόφ ουσιαστικά τονίζεται ότι χρειάζεται ακόμη χρόνος προκειμένου να επιτευχθεί «βιώσιμη και κοινά αποδεκτή από αμφότερα τα μέρη» συμφωνία, προσθέτοντας μάλιστα ότι αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό «από την ανάγκη οριστικοποίησης της διαδικασίας σε οποιαδήποτε περίοδο».

«Τέτοια σημαντικά ζητήματα δεν πρέπει να είναι βιαστικά» τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, θέτοντας ως νέο χρονικό ορόσημο την Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (28-29/6)

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ έσπευσε να δηλώσει ότι παραμένει αισιόδοξος και ότι η διαφωνία για το ονοματολογικό μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας θα λυθεί πολύ γρήγορα, επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι το τηλεφώνημα στον Αλέξη Τσίπρα μετατίθεται για αργότερα.

Διαβάστε επίσης:

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024