Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΔΝΤ: Πολύ λίγος πλέον ο χρόνος, αλλά οι συζητήσεις συνεχίζονται

ΔΝΤ: Πολύ λίγος πλέον ο χρόνος, αλλά οι συζητήσεις συνεχίζονται

Ο χρόνος που απομένει για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ειναι πολύ λίγος, τόνισε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, τονίζοντας όμως ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται Προανήγγειλε μάλιστα νέα συνάντηση σήμερα το απόγευμα του Washington Group στο Παρίσι

Ο χρόνος που απομένει για ενεργοποίηση του προγράμματος που έχει εγκρίνει επί της αρχής το ΔΝΤ και συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα είναι πολύ λίγος, τόνισε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, τονίζοντας όμως ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Εκανε μάλιστα ειδική αναφορά στις συναντήσεις του Washington Group στο Παρίσι με θέμα το ελληνικό χρέος, στις οποίες συμμετέχουν ο επικεφαλής του Ταμείου για την Ευρώπη Πολ Τόμσεν, και ο εκπρόσωπος του Ταμείου στο κουαρτέτο, Πίτερ Ντόλμαν. «Είμαστε ενεργά δεσμευμένοι σε αυτή τη διαδικασία», τόνισε.

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται σε ό,τι αφορά τις πολιτικές που μπορούν να υποστηρίξουν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και σχετικά με την ελάφρυνση χρέους. Οι συζητήσεις γίνονται με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους”, δήλωσε ο Τζέρι Ράις, επισημαίνοντας πάντως ότι ο χρόνος που έχει απομείνει για συμφωνία είναι ελάχιστος.

Ενεργό το ΔΝΤ στην Ελλάδα με ή χωρίς πρόγραμμα

Επανέλαβε πάντως πως ακόμη και υπό το σενάριο που το ΔΝΤ δεν θα μετάσχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα το Ταμείο θα συνεχίσει να εμπλέκεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της μεταπρογραμματικής παρακολούθησης, της έκθεσης του άρθρου 4 και των τακτικών διαβουλεύσεων με τις ελληνικές αρχές.

Προτεραιότητα το χρέος

Περιγράφοντας τα επόμενα βήματα για την Ελλάδα, επισήμανε ότι βασική προτεραιότητα είναι οι εν εξελίξει συζητήσεις για την ενεργοποίηση ενός χρηματοδοτικού προγράμματος του ΔΝΤ και η εξασφάλιση της ελάφρυνσης χρέους που το Ταμείο θεωρεί απαραίτητη.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι το Ταμείο σχεδιάζει άμεσα να εκπονήσει τη δική του ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους (στο πλαίσιο του «άρθρου 4» που θα δημοσιοποιηθεί ως μέρος της καθιερωμένης διαδικασίας που ακολουθεί το ΔΝΤ).

«Δεν έχω συγκεκριμένη ενημέρωση για το πότε θα γίνει αυτό, αναμένω όμως να γίνει σύντομα».

«Η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους θα εμπεριέχεται στην έκθεση, καθώς είναι ένα κομμάτι της αξιολόγησης», ανέφερε σχετικά.

Παρουσία Λαγκάρντ το Eurogroup της 21ης Ιουνίου

Ο Ράις αποκάλυψε πως η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ θα μετάσχει στο Eurogroup του Λουξεμβούργου της 21ης Ιουνίου.

Όπως ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ συνηθίζει να παρευρίσκεται στο συγκεκριμένο Eurogroup του Λουξεμβούργου, καθώς παρουσιάζει εκεί την έκθεση του Ταμείου για τις προοπτικές της ευρωζώνης στους υπουργούς Οικονομικών της περιοχής.

Τέλος, ερωτηθείς για το εάν το θέμα της Ελλάδος και συγκεκριμένα η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα απασχολήσει τη συνοδό των ηγετών της G7 στον Καναδά ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να απαντήσει. «Δεν έχω κάποια ενημέρωση για το εάν στο G7 θα γίνει συζήτηση για την Ελλάδα», είπε.

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024