Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το έλλειμμα του κ. Τσίπρα

Το έλλειμμα του κ. Τσίπρα

Δεν είναι Πρωθυπουργός ανοιχτών οριζόντων παρά ηγέτης ενός μικρού και κλειστοφοβικού σχήματος, ασύμβατου με τις απαιτήσεις των καιρών και ελλειμματικού ως προς τις θυσίες του ελληνικού λαού

Ολα τα στοιχεία και οι πληροφορίες βεβαιώνουν, αλλά και η προσφάτως επιτευχθείσα τεχνική συμφωνία με την τρόικα πιστοποιεί ότι η τέταρτη αξιολόγηση όπως και συνολικά το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους.

Και μαζί, παρά τις όποιες δυσκολίες και τα εμπόδια που μπορεί να ορθώσει η σημερινή Ευρώπη, η εξομάλυνση του «ελληνικού προβλήματος» θα συνοδευτεί από κάποια ρύθμιση του χρέους, από την έκταση της οποίας θα κριθεί και ο χαρακτήρας της εξόδου στις αγορές.
Αν δηλαδή  θα είναι υποτυπωδώς αυτόνομη ή θα συνοδεύεται από μια μορφή βοηθητικής ή προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής.
Οπως και να έχει, πάντως, ο οκταετής κύκλος των Μνημονίων όντως κλείνει και ο ανεξάρτητος παρατηρητής οφείλει να αποδώσει στον κ. Τσίπρα και στην κυβέρνησή του τα δέοντα.

Και εξηγούμεθα: Αν εξαιρέσει κανείς την αχρείαστη και κατά κοινή πεποίθηση ζημιογόνο «διαπραγμάτευση» του πρώτου εξαμήνου  – αποτέλεσμα ομολογημένων στη συνέχεια αυταπατών και ψευδαισθήσεων , στην επόμενη φάση πειθάρχησε σε μεγάλο βαθμό και κατάφερε, σχεδόν σε συνθήκες κοινωνικής ειρήνης, να εξισορροπήσει τα δημόσια οικονομικά, αναιρώντας τη βασική πηγή αμφισβήτησης και καχυποψίας της διεθνούς οικονομικής κοινότητας απέναντι στην ελληνική οικονομία.
Μπορεί όντως να πέτυχε αυτή την εξισορρόπηση υπερφορολογώντας συγκεκριμένα τμήματα του ελληνικού λαού, αλλά την πέτυχε, αναλαμβάνοντας βεβαίως και το κόστος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024