Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κυβέρνηση: Για ακόμη μία φορά ο Μητσοτάκης υπονομεύει τη χώρα στο εξωτερικό

Κυβέρνηση: Για ακόμη μία φορά ο Μητσοτάκης υπονομεύει τη χώρα στο εξωτερικό

Κυβερνητικές πηγές κατηγορούν τον πρόεδρο της ΝΔ ότι από το εξωτερικό υπονομεύει τη χώρα και την προσπάθειά της για έξοδο από το μνημόνιο και απρόσκοπτη πρόσβαση στις αγορές και υπογραμμίζουν ότι «για ακόμη μια φορά εκτίθεται και θα διαψευσθεί»

Σε υψηλούς τόνους σχολιάζουν πηγές της κυβέρνησης, παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μόναχο, όπου βρίσκεται για τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΕΛΚ.

Κατηγορούν τον πρόεδρο της ΝΔ ότι από το εξωτερικό υπονομεύει τη χώρα και υπογραμμίζουν ότι «για ακόμη μια φορά εκτίθεται και θα διαψευσθεί».

Ειδικότερα, πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι «για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης βγήκε στο εξωτερικό για να υπονομεύσει τη χώρα και τον αγώνα για έξοδο από τα μνημόνια και απρόσκοπτη πρόσβαση στις αγορές χρήματος, εκτιμώντας στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Α. Ταγιάνι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πως η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει».

«Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται και θα διαψευσθεί», τονίζουν, για να σχολιάσουν: «Ας μείνει καλύτερα μέσα στη χώρα να υπονομεύει όσο θέλει τα εθνικά συμφέροντα μαζί με τους κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη. Δε χρειάζεται να το κάνει και στο εξωτερικό».

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον Α.Ταγιάνι ανέφερε για την προοπτική της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, πως δεν θα μπορέσουμε να βγούμε και αυτό είναι κάτι που συνδέεται και με όσα συμβαίνουν με την Ιταλία αλλά και γιατί, όπως σημείωσε, χάσαμε τρία χρόνια και δεν φέραμε τα επιτόκια στο επίπεδο του μέσου όρου των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.

Είπε χαρακτηριστικά ότι το αποτέλεσμα είναι να έχουμε διαβεί το κατώφλι που δεν μας επιτρέπει να βγούμε στις αγορές με βιώσιμους όρους.

Επισήμανε επιπλέον ότι η χώρα πληρώνει την αναξιόπιστη, όπως τη χαρακτήρισε κυβέρνηση, και υπογράμμισε ότι η ρύθμιση του χρέους είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή καθώς η πραγματική λύση είναι οι γρήγοροι ρυθμοί ανάπτυξης.

Πρόσθεσε επ αυτού ότι μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα η οποία εκτίμησε ότι έρχεται, θα δώσει στη χώρα μια κυβέρνηση με μεγάλη μεταρρυθμιστική αποφασιστικότητα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024