Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tesla Model Y: Νέα… σκιώδης εμφάνιση

Tesla Model Y: Νέα… σκιώδης εμφάνιση

Το νέο μοντέλο της Tesla το οποίο θα πάρει την μορφή ενός compact crossover έκανε μια ακόμα εμφάνιση ως teaser στην ετήσια συνέλευση μετόχων της φίρμας της Καλιφόρνιας.

H «ηλεκτροκίνητη» φίρμα του Elon Musk προσέφερε ένα ακόμα δείγμα του Model Y, το οποίο έκανε μια ακόμα ινκόγκνιτο εμφάνιση ως teaser κατά την παρουσίαση των μελλοντικών προϊόντικών σχεδίων της Tesla στην ετήσια συνέλευση μετόχων της φίρμας.

Όπως είναι ήδη γνωστό το Model Y θα αποτελέσει την επόμενη προσθήκη στην γκάμα της Tesla και με δεδομένη την κατηγορία του ως αμιγώς ηλεκτροκίνητου compact crossover, αναμένεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τις προσδοκίες της Tesla, να αποδειχθεί ακόμα δημοφιλέστερο από το Model 3 για το οποίο υπέβαλαν παραγγελία πάνω από μισό εκατομμύριο αγοραστές πριν καν περάσει στην παραγωγή.

Ανεξαρτήτως προσδοκιών, το Model Y, όπως γνωστοποίησε ο Elon Musk θα αποκαλυφθεί τον Μάρτιο του 2019 με την προοπτική να περάσει στην παραγωγή από τις αρχές του 2020.

Αν και μένει να αποδειχθεί κατά πόσο η Tesla θα μείνει πιστή στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αυτό που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι ότι το Model Y θα κατασκευάζεται σε ένα νέο εργοστάσιο της φίρμας το οποίο, σύμφωνα με τις συστάσεις, θα φέρει την επανάσταση σε ό,τι αφορά τις μεθόδους παραγωγής. Στο ίδιο εργοστάσιο θα φιλοξενηθεί επίσης η κατασκευή του φορτηγού της Tesla, Semi, αλλά και του νέου Roadster το οποίο αναμένεται το 2020.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του Model Y αυτά καθαυτά, οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το νέο SUV, αν και μικρότερο να διαθέτει πόρτες αντίστοιχου σχεδιασμού με το Model X. Ανεξαρτήτως σχεδιασμού, αφετηρία για το νέο μοντέλο θα αποτελέσει μια τροποποιημένη εκδοχή της αρχιτεκτονικής που φιλοξενεί το Model 3 ενώ και στην περίπτωση του Model Y αναμένονται διαφορετικές εκδόσεις βάσει αυτονομίας και επιδόσεων.

Αυτό που επίσης έχει γίνει γνωστό είναι ότι όσον αφορά την τιμή του, θα ξεκινά από τα 45.000 δολάρια με το Model Y να τοποθετείται τιμολογιακά μεταξύ του Model 3 και του Model S.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που έχει γίνει γνωστό για το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV μοντέλο είναι ότι όταν ο Elon Musk ρωτήθηκε για την παρουσία ή μη δερμάτινων επενδύσεων στο εσωτερικό του απάντησε ότι το «Μodel Y δεν θα διαθέτει ίχνος δέρματος στο εσωτερικό του, συμπεριλαμβανομένου του τιμονιού –ακόμα και αν διαθέτει τιμόνι», με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τα επόμενα σχέδια της Tesla περί αυτόνομης οδήγησης.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024