Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ραντεβού για τον Αύγουστο δίνει το ηλεκτροκίνητο Audi e-Tron

Ραντεβού για τον Αύγουστο δίνει το ηλεκτροκίνητο Audi e-Tron

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό ευρείας παραγωγής μοντέλο της γερμανικής φίρμας κλειδώνει την πρεμιέρα του για τις 30 Αυγούστου.

O επικεφαλής της Audi, Rupert Stadler, αποκάλυψε στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου Q8 στο Shenzen της Κίνας, ότι η SUV γκάμα της γερμανικής φίρμας θα εμπλουτιστεί πολύ σύντομα και από ένα νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μέλος.

O λόγος φυσικά για το Q8 το οποίο, όπως αποκάλυψε το στέλεχος της Audi, θα παρουσιαστεί στις 30 Αυγούστου στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του Global Audi Summit.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το e-tron θα αποτελέσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο ευρείας παραγωγής μοντέλο της Audi η οποία έχει θέσει ως στόχο τη διάθεση 800.000 ηλεκτροκίνητων μοντέλων ετησίως το 2025.

Πέρα από τους στόχους πωλήσεων ηλεκτροκίνητων μοντέλων και σε ό,τι αφορά το e-tron, όπως είναι ήδη γνωστό το γερμανικό crossover θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, ένα για κάθε άξονα.

Αν και προς το παρόν δεν έχουν γνωστοποιηθεί μεγέθη ισχύος, τους ηλεκτροκινητήρες θα τροφοδοτούν μπαταρίες ιόντων λιθίου, 95 kWh τοποθετημένες στο πάτωμα του αυτοκινήτου για καλύτερο κέντρο βάρους, ενώ σε ό,τι αφορά την αυτονομία αυτή διαμορφώνεται σε 400 χλμ. βάσει του νέου αυστηρότερου πρωτοκόλλου δοκιμών WLTP.

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο φόρτισης, σύμφωνα με τις συστάσεις, το καινοτόμο σύστημα διαχείρισης ενέργειας του e-tron θα του επιτρέπει να φορτίζει σε χρόνους ταχύτερους από τα μοντέλα της Tesla σε σταθμούς ταχείας φόρτισης.

Ενδεικτικά, η Audi αναφέρει ότι για παράδειγμα στο υπό κατασκευή ευρωπαϊκό δίκτυο Ionity το οποίο δημιουργείται κοινοπρακτικά από μια ομάδα αυτοκινητοβιομηχανιών το e-tron θα μπορεί να αναπληρώσει το 80% της ενέργειας των μπαταριών του σε λιγότερο από μισή ώρα.

Παράλληλα, η γερμανική φίρμα έχει ανακοινώσει τη σύσταση μιας νέας υπηρεσίας η οποία θα ονομάζεται e-tron Charging Service και η οποία θα εξασφαλίζει στους ιδιοκτήτες του πρόσβαση στο 80% των σταθμών φόρτισης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά την οικιακή φόρτιση, με το «βασικό» φορτιστή των 11kW η φόρτιση ολοκληρώνεται σε 8,5 ώρες ενώ με αυτόν των 22 kW σε 4,5 ώρες.

Σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης και σχεδίασης των e-tron αναμένεται να είναι σαφώς πιο προσγειωμένο από το πρωτότυπο μοντέλο που ανέλαβε να το συστήσει το 2015, δίνοντας ωστόσο ιδιαίτερη έμφαση στην αεροδυναμική. Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε αλλά και σε μια προσπάθεια να αναδείξει την τεχνολογική του καινοτομία η Audi επέλεξε αντί των συμβατικών καθρεπτών να εφοδιάσει το e-tron με κάμερες.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για το εσωτερικό του, το e-tron αναμένεται συνεπικουρούμενου του i-Cockpit να παρουσιάζει και εκεί μια τεχνολογικά ενσυνείδητη εικόνα η οποία αναμένεται να ενισχυθεί και από την παρουσία ευφυών συστημάτων υποβοήθησης συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3.

Παρά την ηλεκτροκίνητη φύση του και την παρεπόμενη παρουσία μπαταριών καθώς και την coupe λογικής οροφή, οι διαθέσιμοι χώροι δεν αναμένεται να υπολείπονται σε σε σχέση με αυτούς ενός τυπικού Q5, προσφέροντας άνετη φιλοξενία σε πέντε επιβαίνοντες.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024