Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ο,τι προαιρείσθε» για το αρχοντικό των Μπενιζέλων

«Ο,τι προαιρείσθε» για το αρχοντικό των Μπενιζέλων

Ελεύθερη μεν η είσοδος στο ιστορικό κτίριο που διαχειρίζεται η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αλλά… ρίξτε και το κατιτί σας στο παγκάρι

Περίμενα χρόνια να ανοίξει το αρχοντικό των Μπενιζέλων, αυτό που μάθαμε να αποκαλούμε ως «το παλαιότερο σπίτι της Αθήνας», και ήμουν από τους πρώτους που το επισκέφθηκαν. Χάρηκα που δεν είχε την τύχη που είχαν άλλα παμπάλαια σπίτια που κατεδαφίστηκαν για να δώσουν τη θέση τους σε απαίσιες πολυκατοικίες ή γκρεμίζονται παρατημένα, ομολογώ όμως πως δεν ενθουσιάστηκα από το τελικό αποτέλεσμα.

«Κάποιου του χάριζαν γάιδαρο και τον κοίταζε στα δόντια», θα μου πείτε. Για να έρθουμε όμως και στο… χάριζαν. Το κτίριο διαχειρίζεται η Αρχιεπισκοπή Αθηνών (της το παραχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού του 2000) η οποία το έχει συνδέσει με την Αγία Φιλοθέη που λέγεται πως μπορεί να έζησε εκεί, δηλαδή στα κτίσματα που προϋπήρχαν στο σημείο πριν από την ανέγερση του αρχοντικού (γεγονός που αν έχω καταλάβει καλά δεν είναι επιβεβαιωμένο).

Ορθώς πράτουσσα, η Αρχιεπισκοπή που εκτός από την παλαιότητα διαφημίζει και την αγιότητα του χώρου δεν έχει βάλει εισιτήριο. Εβαλε όμως παγκάρι, λες και είμαστε σε εκκλησία.

Ενώ την πρώτη φορά που πήγα οι ευγενέστατοι υπάλληλοι μου είπαν πως η είσοδος είναι ελεύθερη, αυτή τη φορά μου έδειξαν ένα κουτί που έχει τοποθετηθεί στην πόρτα λέγοντάς μου «μπορείτε να ρίξετε ό,τι θέλετε για τα έξοδα συντήρησης».

Η πλούσια Αρχιεπισκοπή που θα έφτιαχνε το αρχοντικό για να το προσφέρει στον κόσμο, βρήκε πάλι τρόπο να βγάζει το κατιτί της. Τέτοιες όμως «προσφορές» μπορώ κι εγώ να τις κάνω.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024