Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Folli Follie και τρισαλί

Folli Follie και τρισαλί

Το ερώτημα όμως τελικά δεν είναι η ανάλυση των επιχειρηματικών επιλογών της συγκεκριμένης εταιρίας, αλλά ο τρόπος αντιμετώπισης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και όλους τους επίσημους θεσμούς

Μία από τις πιο τραγικές επιχειρηματικές ιστορίες γράφεται αυτό το διάστημα στο ελληνικό χρηματιστήριο και στο ελληνικό επιχειρείν γενικώς με την κατάρρευση της μετοχής της εταιρίας Folli Follie, που μεσουρανούσε για πολλά χρόνια στο retail με πολλά σημεία πώλησης και καταστήματα ανά την Ελλάδα και όχι μόνο και με σοβαρά ανοίγματα στο εξωτερικό.

Όπως φαίνεται όμως κάτι τελικά πήγε στραβά στο management της εταιρίας και ήρθαν σοβαρότατες καταγγελίες από ξένο fund περί ψευδών στοιχείων στους ισολογισμούς της, που κατηγορείται πρακτικά ότι εξαπάτησε μετόχους, επενδυτές και καταναλωτικό κοινό με τον τρόπο που διαχειριζόταν τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα, έτσι ώστε να φαίνεται εύρωστη σε επίπεδο πωλήσεων και κερδοφορίας.

Είναι αξιοσημείωτο μάλιστα το γεγονός, ο όμιλος να εμφανίζει τεράστιους κύκλους εργασιών αλλά και κερδοφορία και την ίδια στιγμή να έχει αρνητικά ταμειακά διαθέσιμα.

Το ερώτημα όμως τελικά δεν είναι η ανάλυση των επιχειρηματικών επιλογών της συγκεκριμένης εταιρίας, αλλά ο τρόπος αντιμετώπισης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και όλους τους επίσημους θεσμούς της χώρας που οφείλουν να προστατεύουν τα συμφέροντα των επενδυτών, μετόχων και του δημοσίου όταν υπάρχουν τεράστιες διακυμάνσεις μίας μετοχής που αγγίζουν τα όρια της χειραγώγησης και της κατάχρησης αγοράς.

Όπως διαδραματίστηκαν τα γεγονότα, όλοι ένιωσαν απροστάτευτοι καθώς η ίδια η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αρκέστηκε στην αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής σε πρώτο χρόνο,παρακολουθώντας τις καταγγελίες διεθνών επενδυτών αμήχανα και μην μπορώντας να βγάλει κάποιο συμπέρασμα ή να αποτρέψει τα χειρότερα.

Είναι ήδη τεράστιο σκάνδαλο το γεγονός ότι χάθηκαν πάνω από 700 εκατ μέσα σε 20 ημέρες και ουδείς παίρνει την ευθύνη με εκατέρωθεν κατηγορίες από και προς την Επιτροπή για αδράνεια αντιμετώπισης ενός συνεχώς διογκούμενου σκανδάλου.

Παρά τις πρόσφατες μηνυτήριες αναφορές της Επιτροπής προς το ΔΣ της Folli Follie και την διαδικασία ελέγχου από ορκωτούς ελεγκτές που θα ολοκληρωθεί σε 3 μήνες, η ανταπόκριση στο πρόβλημα είναι ήδη καθυστερημένη και δημιουργεί τεράστιο προβληματισμό, για το αν υπάρχουν και άλλες παρόμοιες υποθέσεις που ετοιμάζονται να σκάσουν κυριολεκτικά στα χέρια των αρχών αλλά και της κυβέρνησης, όταν διακυβεύονται δισεκατομμύρια ευρώ κύκλου εργασιών και ταυτόχρονα η χώρα αναζητά μία νέα αξιοπιστία για να βγει και να δανειστεί ξανά από τις αγορές.

Ο Μελέτης Ρεντούμης είναι οικονομολόγος – τραπεζικός

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024