Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποτροπιασμός από φωτογραφία νεαρού που βγάζει selfie με φόντο τραυματισμένη γυναίκα

Αποτροπιασμός από φωτογραφία νεαρού που βγάζει selfie με φόντο τραυματισμένη γυναίκα

Η φωτογραφία του νεαρού να βγάζει με το κινητό του selfie εμφανίστηκε σε πολλά πρωτοσέλιδα του ιταλικού Τύπου και προκάλεσε τα οργισμένα σχόλια

Σοκ προκαλεί η φωτογραφία νεαρού άνδρα να βγάζει selfie στην αποβάθρα σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης Πιατσέντσα, στη βόρεια Ιταλία, για να απαθανατίσει μια γυναίκα που κείτεται σοβαρά τραυματισμένη στις ράγες και δέχεται τις πρώτες βοήθειες, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το BBC που δημοσιεύει και τη φωτογραφία του.

Φωτογράφος απαθανάτισε τη σκηνή με τον νεαρό αυτόν άνδρα, ο οποίος φοράει βερμούδα, ενώ διακρίνεται το πρόσωπό του.

Η αστυνομία τον υποχρέωσε να σβήσει τη φωτογραφία από το κινητό του.

Το περιστατικό συνέβη στο τέλος του περασμένου μήνα. Η γυναίκα που έπεσε στις ράγες, νεαρή Καναδή, είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί χρειάστηκε να της ακρωτηριάσουν το πόδι.

Η φωτογραφία του νεαρού να βγάζει με το κινητό του selfie εμφανίστηκε σε πολλά πρωτοσέλιδα του ιταλικού Τύπου και προκάλεσε τα οργισμένα σχόλια.

Η Corriere della Sera έγραψε ότι ο άνδρας αυτός φαίνεται να σχηματίζει το σήμα της νίκης με το ένα του χέρι και με το άλλο να τραβάει τη φωτογραφία.

Σε σκληρό άρθρο της η La Stampa κάνει λόγο για «καρκίνωμα που διαβρώνει το Ίντερνετ», ενώ εξίσου σκληρός παρουσιάστηκε ο ραδιοφωνικός παραγωγός, Νικόλα Σαβίνο, ο οποίος σχολίασε ότι το ανθρώπινο είδος «οδεύει προς εξαφάνιση».

Το διαδίκτυο -δυστυχώς-  πιο συνηθισμένο σε τέτοια αίσχη, αντέδρασε πιο ήρεμα, λες και τέτοια περιστατικά είναι καθημερινό φαινόμενο. Χρήστης του Twitter, για παράδειγμα, είπε μια πικρή αλήθεια: «Τίποτα δεν με εκπλήσσει πλέον».

Ο δημοσιογράφος Τζόρτζιο Λάμπρι, ο οποίος απαθανάτισε τη σκηνή στις 26 Μαϊου, έγραψε άρθρο για την εμπειρία του στην εφημερίδα της Πιατσέντσα Liberta με τίτλο «Η βαρβαρότητα που δεν περιμένεις: η ‘σέλφι’ ενώπιον μιας τραγωδίας».

Οι συνθήκες πάντως του ατυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ελαττωματικό το σύστημα ελέγχου με το οποίο κλείνουν οι πόρτες του τρένου και η γυναίκα πρέπει να έπεσε στο κενό όταν άνοιξε από λάθος μια πόρτα.

Ωστόσο, υπάρχει νεότερη πληροφορία που αναφέρει ότι πιθανόν να προσπάθησε βιαστικά να επιβιβαστεί στο τρένο την ώρα που αναχωρούσε.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024