Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άνχελ Γκουρία: Απαιτείται ρεαλιστική απόφαση για τη βιωσιμότητα του χρέους

Άνχελ Γκουρία: Απαιτείται ρεαλιστική απόφαση για τη βιωσιμότητα του χρέους

Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ τονίζει ότι η έξοδος της Ελλάδος από τα προγράμματα, παρά την τρέχουσα θετική πορεία της χώρας, θα είναι μια δύσκολη υπόθεση

Κρίσιμα μηνύματα προς την ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές στέλνει ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε αποκλειστικά στα «ΝΕΑ», τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους βρίσκονται σε αποφασιστικό στάδιο. Ο Γκουρία «δείχνει» τους κινδύνους που υπάρχουν γύρω από το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, τασσόμενος εμμέσως με τις ανησυχίες του ΔΝΤ. Παράλληλα, οι αναφορές του στην παγκόσμια οικονομία, στην άνοδο των spreads, αλλά και στα «όρια» της χαλαρής νομισματικής πολιτικής υποδεικνύουν ότι η έξοδος της Ελλάδας από τα προγράμματα, παρά την τρέχουσα θετική πορεία της χώρας, θα είναι μια δύσκολη υπόθεση.

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να εξέλθει του προγράμματος στήριξης αναμένοντας αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους. Πώς κρίνετε τις εξελίξεις;
Συγχαρητήρια κατ’ αρχάς στην Ελλάδα που εξέρχεται από το πρόγραμμα. Έχει εκφραστεί η προσδοκία, σε έναν αριθμό περιπτώσεων, ότι εφόσον η Ελλάδα ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις του προγράμματος, οι πιστωτές θα συζητούσαν για την ελάφρυνση του χρέους. Η αντιμετώπιση του ζητήματος της βιωσιμότητας του χρέους είναι σημαντικό στοιχείο της συνολικής διαδικασίας. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ:

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024