Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Dress Code: Μύκονος. Στυλιστικές επιλογές τότε και τώρα…

Dress Code: Μύκονος. Στυλιστικές επιλογές τότε και τώρα…

Οι Mykonian επιλογές των top models

Κοιτάζοντας παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες με την Τζάκι Ωνάση, την Λη Ράτζβιλ, την Ζακλίν Μπισέ και την Σοράγια. Η σύζυγος του δολοφονηθέντος προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κέννεντι, η οποία αργότερα παντρεύτηκε τον μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, «ερωτεύτηκε» την Μύκονο με την πρώτη ματιά. Οι  black and white photos δείχνουν την υπέρκομψη Τζάκι να έχει κατέβει από ένα ταχύπλοο στο λιμάνι της Μυκόνου, στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Το dress code εκείνης της εποχής δεν έχει βέβαια καμία σχέση με αυτό που επικρατεί σήμερα.

Η Ωνάση φοράει λευκό, κλασικό φόρεμα με μια σκαλιστή καρφίτσα επάνω. Το σύνολο συμπληρώνουν χρυσά βραχιόλια, λευκές χαμηλοτάκουνες γόβες, ασορτί τσάντα με αλυσίδα και αραχνοϋφαντο μαντήλι στα μαλλιά. Τη σημερινή εποχή ίσως μόνο το μαντήλι είναι αυτό που θυμίζει το στυλ Jackie O. Δεμένο βέβαια εντελώς διαφορετικά γύρω από το κεφάλι των νεαρών γυναικών που κυκλοφορούν με τα καφτάνια των Emilio Pucci, Etro και Diane Von Fΰstenberg, στα trendy beach bars, παραλίες και σοκάκια του νησιού.

Η «θλιμμένη» πριγκίπισσα Σοράγια, λάτρευε τα καφτάνια που δημιουργούσε για εκείνη ο στενός της φίλος Γιάννης Γαλάτης. Καφτάνια φορούσε στη διάρκεια των γυρισμάτων, αλλά και στις προσωπικές της εξόδους στη Μύκονο η Ζακλίν Μπισσέ, η οποία πρωταγωνιστούσε στο πλευρό του Άντονι Κουήν στην ταινία “Greek Tycoon”.

Η Μελίνα Μερκούρη η οποία λάτρευε τη Μύκονο από τα νεανικά της χρόνια, επέλεγε πάντα λευκά παντελόνια, πουκάμισα, μαρινιέρες και καφτάνια. Η Ελίζαμπεθ Ταίηλορ είχε φθάσει στο νησί με τη θαλαμηγό “Christina O” του Ωνάση. Φορούσε κι εκείνη λευκό σύνολο και είχε δέσει την ίδια σχεδόν μαντήλα στα μαλλιά με αυτή της Τζάκι. Η Τζίκα Φιλίνη, η οποία περνούσε κάποτε και τους χειμώνες της στη Μύκονο (τον υπόλοιπο χρόνο κατοικούσε στην Ελβετία) είχε επίσης αδυναμία στα καφτάνια και τους χρυσούς κρίκους by Lalaounis.

Οι Mykonian επιλογές των top models

Τα κορίτσια σήμερα έχουν διαφορετικές στυλιστικές επιλογές. Τα super models Κένταλ Τζέννερ και Μπέλλα Χαντίντ αναστάτωσαν το περασμένο καλοκαίρι το νησί, με τα μικροσκοπικά τους μπικίνι, τα καυτά σορτς και τα μαύρα καπέλα σε navy style.

Οι συνάδελφοί τους Αλεσσάντρα Αμπρόσιο, Αντριάννα Λίμα, Έλσα Χοσκ και οι τρεις πολυαγαπημένα αγγελάκια της “Victoria’s Sedret” δημιούργησαν εκρηκτικό σκηνικό με αποκαλυπτικά μαγιό και βραδινές εμφανίσεις με αέρινα, πανάκριβα σύνολα.

Η πρώην του Λιούις Χάμιλτον, Νικόλ Σρέσιντζερ επιλέγει τις παγιέτες για τα μπικίνι της αλλά και τα στενά βραδινά της φορέματα. Οι πλέον σικ είναι τα πρώην top model Άνα-Μπεατρίς Μπάρος και Ιζαμπέλ Γκουλάρ, οι διάσημες bloggers Κιάρα Φερράνι και Ολίβια Παλέρμο ντυμένες με Valentino και Armani, η πριγκίπισσα Μαρί-Σαντάλ και η νεαρή κόρη της Μαρία-Ολυμπία.

Η τελευταία περπάτησε την περασμένη σεζόν στην πασαρέλα των Dolce & Gabbana. Οι εμφανίσεις στο “Nammos”, το “Scorpios”, το “Matsuhisa” και άλλα spots, «απαιτεί» διάσημες υπογραφές. Οι ίδιοι άλλωστε οι Domenico Dolce και Στέφανο Gabbana όπως και οι Dsquared, οι Valentino, Armani βρίσκονται δίπλα τους στις ξαπλώστρες…

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024